Tudjátok hol lehet beszerezni fogyasztásra alkalmas desz.vízet a patikán kívül, mert ott 2l=600Ft, tudtok jobbat? (tudásbázis)
"Mindenki ugyanazt írja azaz hogy a desztvíztől kiürülnek a szervezetből az ásványi anyagok."
Azért van mert valaki kitalálta, mások elolvasták, és egymást ismételgetik és mindenhová beírják. Minden tudományos háttér nélkül.
Olyat sem olvastam még, hogy pl. valaki itta x ideig a desztvizet, és ez, és ez a baja lett tőle. Pozitív tapasztalatot és mérési eredményekkel bizonyított jótékony hatást viszont lehet olvasni, csak akik ezeket teszik közé nincsenek olyan harsányak mint az ellendrukkerek. A növekedés nem jár lármával.
Én is leírom minden harsány megnyilvánulás nélkül hogy közel 1 hónapja iszom a desztvizet, és csak a deszt vizet. Ezzel is főzök. Miért iszom? Mert olyan emberektől fogadok el egészségre vonatkozó tanácsokat akik egészségesek, és hosszú életűek. A desztvizet és a tiszta sót is ilyen ember ajánlotta.
Én nem vitatkozom senkivel. Akinek a szervetlen ásványokra van szüksége amihez a csapvízből lehet hozzájutni, az azt igya. Én a tiszta víz, és a tiszta só híve vagyok. Én az ásványi anyagokat szerves formában szeretem, és nekem épp elég belőle amit zöldségből, gyümölcsből kapok.
A PI-VÍZ AZ EGY NAGY ÁTVERÉS!
SEMMI HATÁSA NINCS AZ EMBERI SZERVEZETRE!
(Kizárólag pénztárcadagasztó hatása van, de csak kifejezetten annak, aki árulja.)
HÜLYE, AKI MEGVESZI!
Mit jelent az, hogy "fogyasztásra alkalmas deszt. víz?
CSAK NEM MEG AKAROD INNI?!
Sziasztok,
van ez az írás alább az ásványi anyagokról, ez segíthet a kérdés megválaszolásában: A halott orvosok nem hazudnak
Szerintem Pi vizet ne vegyél, mert ismeretlen tényező a minősége és nagyon el lehet rontani - amúgy ez a legjobb élővíz (tapasztalatból mondom), de csináld inkább otthon. A desztvízről annyit tudok, hogy egy barátunk halai abban élnek, mollyk, elvannak, de időnként erősen megfogyatkoznak, gyököt vonnak a létszámukból...
De miért nem ír senki olyat, hogy "én ittam desztvizet és"...? :o Kíváncsi vagyok én is.
Jó egészséget! :)
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Most látom hogy a 2. hozzászólásod nem nekem írtad.
Sorry!
Nagyon sok forrásból lehet erről olvasni és nemcsak az origón. Hamár a szakirodalmat említed, valójában szakmai jelleg véleményre volnék kíváncs, nem pedig valami felszínes, személyeskedőre hasonlítót. Miből gondolod, hogy nemtudom mi a külömbség az ioncserélt és a desztvíz között? Képzeld még a desztillálómat is saját magam készítem. Hozzávalók: 3L -es kukta, 2m rézcső, 500W os rezsó, 1 ventillátor, 1 trafó. anyagköltség max 5000Ft
Tehát akkor, hogy egyértelmű legyen a kérdésem.
Milyen mértékben képes hasznosítani a szervezet a vízben lévő szervetlen ásványi anyagokat?
Milyen mértékben képes hasznosítani a szervezet az ételekben lévő szerves ásvány anyagokat?
Ha erről linkelsz nekem egy olyan cikket mely azt állítja, hogy nem helyettesíthető a víz szervetlen ásvnya az ételben lévő szerves ásvánnyal és el is magyarázza, hogy miért akkor megköszönöm. Nem fontos, hogy hiteles forrásból származzon! :)
Szép napot!
Nem kell deszt víz, néha ki kell ecetes vízzel főzetni.Kérdés nálatok egyáltalán milyen kemény a víz.
Ioncserélt az nem egyenlő a desztvízzel.Desztvizet meg nem lehet minden kanyarba kapni, az az ioncserélt amit mindenhol lehet kapni.
Te "beteg" vagy, csak tedd magad tönkre minden hülyeséggel amit a neten lehet olvasgatni...Utána meg menj szívni a Tb kasszát a mellékhatások miatt ....
Te is oda tartozol akik túlestek a ló túloldalára,és mindentől meg akarnak halni.Tudod mit pont az ellenkezője lesz...
Te onnan meríted a nagy "cikkeidet", mint az origo és társai?Szerinted ez szakirodalmi tény?
Emberi butaság határtalan.......
Üdv.
Mindenki ugyanazt írja azaz hogy a desztvíztől kiürülnek a szervezetből az ásványi anyagok.
Az ételekben lévő ásványi anyagok nem pótolják ezeket?
A vízben lévő ásványi anyag szervetlen formában van, a szervezet meg jobban a szerves formában lévőt tudja hasznosítani.
Sőt még egyes helyeken azt monják, hogy a szervetlen ásvány nem hogy nem hasznosul, hanem még kárt is okoz. Pl: A jódozott sónál is.
Egyedül a fluor-nál és a jódnál említik a vizet mint ásványi anyag forrás: [link]
Jódnoak pl ott a cékla, fluor-nak pedig a fogkrém!
Ásványi anyag/A szervezet napi szükséglete/Szervetlen anyag 1 l ásványvízben/Szerves ásványi anyag 100g termékben
Kalcium/1000 mg/45-220 mg/Sajt 1200 mg
Kálium/2000 mg/90 mg/Szója 2000 mg
Magnézium/300 mg/50 mg/Dió 250 mg
Vas/19 mg/3 mg/Búzakorpa 13 mg
Cink/12 mg/2 mg/Korpakenyér 2 mg
Nátrium/2000 mg/150 mg/Sajt 1300 mg
Habár én úgy tervezem, hogy 1 liter desztvízbe kb fél liter házilag turmixolt vegyes gyümölcs/zöldség levet öntök (Esetleg még egy két kiskanál hidegen sajtolt olajat, esetleg konyhasót).
Szerintem ezzel minimum 3 legyet ütök egy csapásra:
- vitaminokat viszek be.
- ásványi anyagot szerves formába
- mentes káros anyagoktól
Válaszokat előre is köszönöm! Szép napot!
A Tescoban!
De kávéfőző vízkőmentesítésére én is az ecetet használom. Olcsóbb és ugyanolyan jó!
Igen az előre forralást alkalmazom,SŐT eleve a bojlerral egyszer már felmelegített vízzel, de mivel a kvfőzőnk még egyszer felmelegíti, még simán bevízkövesedett egy hét után!
Ötlet!
Amúgy ha van lehetőség legalább a mosogatógépet rá lehet köttetni a meleg vizes részre, annyival is kíméled!
Évente 2x főzőmosást kell csinálni 2 liter 10 %-os ecettel. De én előző este beleöntöm az ecetet a mosógépbe, elindítom, mintha mosnék. Ha hallom, hogy már nem vesz vizet, akkor kikapcsolom.
Vagyis hagyom állni az ecetes vízben reggelig. Aztán a 90 fokos főzőprogramot kell végigfuttatni, persze ruha nélkül, üresen.
A kávéfőzőben is hagyom állni az ecetet reggelig. Vagy reggel öntöm bele és este főzöm ki. Merugyebár reggel első a káááávéééééé!
A desztillált víz = lepárlással vegytisztává tett, semmilyen idegen anyagot nem tartalmazó víz.
Miért okozna ez halált? Jóötlet az ecetes vízkőtelenítés, de lehet előre felforralni a gépbe töltendő vizet. Forralás során a vizkő kicsapódik és leül az edény aljára.
EDRI a mosógép vízkőtelenítéséhez mennyi ecetet használsz?
az ioncserélt víz az, amit úton útfélen árulnak
a desztillált víz nem ugyanaz
Komolyan!!!
ilyen fórumon olvasgattam ebben a témában és ezen vitatkoztak,ki iszik-ki nem és milyen hatása van a szervezetre.
Köszi, Én is így tudom és mivel nem kv-n élünk,talán azt a mennyiséget még nem gáz meginni!
(Tegnap olvastam, van aki évek óta azt issza!!!!)
További ajánlott fórumok:
- "Le tudlak fogyasztani" - Paul McKenna új módszere
- Kinek hogy alakult az idei áram fogyasztása?
- Graham-kenyér fogyasztása alkalmas fogyókúra alatt?
- Tudjátok mi kell ahhoz, hogy valaki mentősofőr lehessen?/végzettség, PÁV alkalmassági?/
- Elszakadt a tranbulinon a rugótakaró, nem tudjátok hol lehet beszerezni másikat?
- Ismeritek a NAILVITAL Micro Cell termékeit? Tudjátok hol lehet a legolcsóbban beszerezni? Köszönöm!