10 éves gyerekkel hogy beszéljem meg, ne felesleges játékra költse a zsebpénzt? Egyáltalán mire gyűjtse? (tudásbázis kérdés)
Szerintem gyűjtse arra, amire akarja, de ne járjon neki a zsebpénz automatikusan. Az enyém először egy több mint 8 ezer forintos barbi-póni ötvözetet vett, ami irtó gagyi. Azóta ő is jobban felfogja, hogy mi-mennyit ér.
Anno készítettem a kisiskolás gyerekemnek egy nyomdás füzetet, amiben 200 forintjával gyűjti a nyomdákat, és 10 ezer forintnál beválthatja. 9 ezer körül már kinézzük a játékot. Hülyeséget is joga van belőle venni, elvégre ő kereste meg az árát. A blogomban erről fogok írni, az első rész már fenn van, csak nem illik idelinkelni. Akit érdekel, írja be a keresőbe az antikaotika és a zsebpénz szót. :-)
a rulesból, netes szleng, szó szerint "uralkodik"
gyakorlatilag mintha azt írnám, hogy király
Na meg volt a "nagy vásárlás".
Nem mondtam neki semmit, hogy mit vegyen, addig-addig nézegetett a játékboltban, amíg vett egy mágneses kisautót (kb 2ezer ft volt).
Sziasztok!
Nagyjából végig olvastam.
A fórum indítóhoz: Csak azért könyvet venni, mert szerinted hülyeség a bakugán... A könyvet is beteszi valahova szerintem.
Az én lányom is kap zsebpénzt (9 éves), általában visszajárót ilyesmit, de ő is mindig "elszórja", általában az állatos boltban vesz a kutyánknak egy újabb játékot :) Vagy magának a játékboltban.
Húsvétkor volt az állat boltban nyuszi, nagyon szeretett volna egyet, de nem kapott. Most arra gyűjt :) Megmagyaráztam neki, hogy az drága, és ha spórol rá, akkor jövőre vehet nyuszit :)
mondjuk mindig eszembe jut a szomszédék jelenete (rákosborzasztói panel, 1985, apa kamionsofőr, anya htb, klotyóban pucérnős poszter, állandóan megy a tévé, anya isaurát néz): 11 éves lány felesel az apjával, apa őrjöng, hogy te mindig csak a hahotát olvasod, kislányom, mire csajszi, hogy miért te meg mindig a ludas matyit :D
szóval a gyerek a szüleit fogja utánozni, evvan
hihi :D
mondjuk tök vicces ám, mert nekem pl az egri csillagok a kedvenc könyvem volt, és én egyszer tényleg azt vettem a zsebpénzemből. viszont tény, hogy a mai gyerekek zöme rühell olvasni.
Huppsz.
Majd délután megírom, mit vett a gyerkőc. :D
Lenne rá esély szerintem, mert vannak pl. ásványokról szóló könyvei (főleg képes) amiket nagyon szeret lapozgatni és hasonlítgatja össze az ásványaival, vagy talán még a rekordok könyvére gondoltam, elég érdekesnek tűnt, múltkor belelapoztam. Az ilyeneket szereti.
Ilyen könyvekre gondoltam, nem kötelező olvasmányokra.
További ajánlott fórumok:
- Most megint feleslegesen áltattam magam, vagy mi lehetett a baj?
- 1 órája költözött el a férjem... hogyan élem/éljük a gyerekkel/ ezt túl...?
- Miért kell segítenünk azoknak a deviza hiteleseknek, akik teljesen feleslegesen vettek fel hitelt?
- Az én hibámból csalt meg a párom és hagyott el a gyerekkel! Van visszaút?
- Közös hang a felnőtt gyerekkel
- Házasság alatti különélés, gyerekkel