10-12 hónapos babánál is baj lehet, ha jelez a légzésfigyelő? (tudásbázis)
Beszéltem a védőnővel! Azt mondta nem kell belőle nagy ügyet csinálni. Nem hiába egy évig javasolják a használat. Azt mondta lehet tovább is használni, ha megnyugtat, de készüljek rá, hogy több lesz a téves riasztás.
Vmi olysmi a lényege, hogy a lészülékek a csecsemő légzésének a figyelésére vannak beállítva, és egy kisgyereknek más a légvételi ritmusa, és mélyebben be tud aludni.
Nagyon jó védőnő, nagyon sokat segített már, de ilyet még nem hallottam
Akkor jelez a légzésfigyelő, ha nem érzékel légző mozgást.
Tehát vagy bajra kell gondolni, vagy lemászott róla álmában, vagy pedig az érzékelők érzékenységén kell állítani, mert lehet nem érzi a matracon keresztül a babát, hiába fekszik rajta.
Ez a 3 verzió van.
Mi 10 hónapos korig használtuk, de muszáj volt kivenni, mert hiába dugtam el a vezetéket, mindig megtalálta és rángatta, már veszélyessé vált emiatt a használata.
Egyébként én azt gondolom a te esetedben, hogy az érzékenységgel van baj, lehet a legérzékenyebbre kellene állítani, hogy még jobban érezze a légző mozgást. Ha ennek ellenére is előfordul újra, lehet nem ártana beszélni az orvossal, védőnővel, mi lehet az oka az elméletileg ilyen hosszú légzés kimaradásnak.
Nálunk a túl vastag matrac miatt volt ilyen gond, de a beállításon módosítottam, és még az érzékelőlap mellett is érzékelte a mozgását, aztán a 120x120-as járókában is tudtuk használni.
Próbáld meg beállítani ezt a légzésfigyelőn, ha van rá lehetőség azon a típuson.
De egy orvosi kivizsgálás nem ártana, inkább legyen egy megnyugtató válasz egy dokitól, mint hogy ne adj isten baj legyen.
Kisfiam 2 èves múlt ès mèg mindig hasznàljuk (Àlomviràg, 3 lapos). Egyszerűen nem tudunk leàllni vele, így szoktuk meg, így èrezzük biztonsàgban. Pedig màr 14 kiló ès ez elvileg 10 kilóig jó, de teljesen jól működik:)
Lènyeg, hogy valamikor egy èves kora körül volt nàlunk is egy-kèt alkalom, hogy besípolt, soha màskor, nagyon megijedtünk. De mivel azóta se volt több ilyen, nem vizsgàltattuk ki, mi lehetett, nem tudom...Nagyon mèlyen aludt?...
Erre egy orvos vagy védőnő tudna megfelelő választ adni, de szerintem nem korfüggő, ha ilyen történik. Felnőttek is vannak, akiknél előfordul. Ha másra nem gondolunk, mint a horkolók.
Szerintem itt nemigen kapsz megnyugtató választ, legfeljebb tapasztalatokat tudnak leírni. Fordulj szakemberhez a kérdéseddel. :)
További ajánlott fórumok:
- 1 hónapos babánál mivel lehetne megkönnyíteni a széklet ürítést?
- Hogyan lehet 14 hónapos babánál a lázat lehúzni?
- 1 hónapos babánál el lehet kezdeni a hozzátáplálást?
- 5 hónapos babánál mivel lehet elkezdeni a glutén bevezetését a háztartási kekszen kívül?
- Szájremegés 1 hónapos babánál. Mitől lehet?
- Mely légzésfigyelőket lehet használni 10 kiló felett?