1 éves fiam korán kel, azután egész délelőtt nyűglődik. Mit tehetnék? (tudásbázis)
Szia!
Nem olvastam végig, de nálunk a következő a helyzet:
A kicsi 8-kor fekszik le, mikor annyi idős volt mint a Tiéd, akkor reggel fél 8-ig aludt, így csak délután volt kicsi 1,5 óra alvás.
Most 15 hónapos, és Ő is elkezdett korábban kelni, 6 - negyed 7 - fél 7, változó. Én úgy oldottam meg, hogy utána oda fekszik mellém az ágyba, és így szépen vissza csicsizik fél 8 - 8-ig. Először simogatni kellett, h elaludjon, de mostmár annyira megszokta ezt, h magától elalszik.
Amúgy egyáltalán nem szokott rá a köztünk alváshoz, ez ugyanolyan rituáli, mint az esti tejci ivás. Mert tejcit nem iszik meg soha, öklendezik tőle, csak este fürdés után.
Köszi hogy végigolvastál :DDD
Szia!
Fektesd le 10-11 körül. Az én 2 éves fiam még mindig elalszik ilyenkor, főleg ha rásegítek: autózunk, mesét olvasunk vagy fekve mesét néz. Persze ilyenkor nem mindig alszik délután, de úgy tűnik az ő bioritmusa délelőtt igényli az alvást.
Szia!
Ha nem reagálnál arra, hogy felkelt? Vagy megpróbálnád még egy kicsit simogatni.
Esetleg mondani neki, hogy nem kell már aludni csupán egy picit még feküdjön, hátha visszaalszik.
Nálunk ezek váltak be, mert volt a kislányomnak is ilyen korszaka.
Rita
További ajánlott fórumok:
- Mit tehetnék, lassan nem bírom cérnával, a párom mostanában nagyon sokat dolgozik. Kértem, hogy ne tegye, mert nekem is szükségem van rá!
- Mit tehetnék még?
- A lányomat veri a barátja, mit tehetnék?
- Mit tehetnék, hogy fogyjak?
- Hathónapos kisfiam egy hete délelőtt gyümölcspépet kap, mikortól kell már délután is adni neki szilárd kaját?
- "Magassarkúban lófrálok egész délelőtt a lépcsőházban"