Zuglóiak, hahó! (beszélgetés)
Van egy nagyon jó program: Egy jó szó Zuglóért.
Ajánlani tudom!!!!
TALKING MOMMY CLUB
Angol társalgási baba-mama klub Zuglóban / English conversation club
for mothers & babies in Zugló
Várunk szeretettel 2013.01.09-én induló angol csoportunkba!
Ha otthon vagy a gyermekeddel és hiányzik egy kis társaság és az angol nyelvet sem szeretnéd elfelejteni, csatlakozz hozzánk! Miközben babáink közöttünk játszanak, mi angolul beszélgetünk egymással.
Címünk: Zuglói Ifjúsági Centrum, 1145 Budapest, Uzsoki utca 57.
Bővebb információ:
www.facebook.com/talkingmommyclub
Nagyon szeretem Zuglót!!
Minden szép, jó és rossz emlékem itt van. Kár, hogy kezdi elveszíteni varázsát.
Igen, ezt a "széliránytól függ" indoklást már több helyen hallottam ... valamelyest biztosan igaz, de mi nem nagyon érzékelünk különbséget. Akármerről fúj a szél, mi minden áldott reggel (hajnalban) a DÜBÖRGÉSRE kelünk. Szombaton és vasárnap is. Úgy 5.45-6.00 óra elindulnak a gépek, hirtelen 5-6 db gép egymás után ... aztán 7.00-8.00 óra között is jó néhány. Jellemzően délkörül és este 20.00-22.00 óra között szintén van egy-egy nagy áradat. Ezek a periódusok megfigyelhetők minden nap! Bármerről is fújjon a szél ... Sajnos ...
Igen, gondolom, hogy a reptér környékén sem rózsás a helyzet. De itt, Zuglóban, a város közepén ... ???? (Megjegyzem: a pesti oldal több belsőbb kerülete is érintett.)
A széliránytól függ, hogy elfele vagy odafele repkednek-e Zugló felett. :)
Rengeteg más világvárosban is így van megoldva a repülőtér egyébként, még akár Londonban is nagyon alacsonyan röpködnek.
Ezzel együtt szerintem is elég zavaró a helyzet, de a 17-18. kerületben meg Vecsésen-Üllőn néznéd csak meg. :)
Én is azt tartom problémának, hogy nagyon alacsonyan szállnak a gépek. Persze túl sok is (darabra), de inkább a közelség a gond. Állandó erős zaj, dübörgés, rezgés. Szerintem elviselhetetlen.
Bár néha arra gondolok, hogy talán én vagyok túlérzékeny ... a közös képviselőnk megkérdezte, hogy "tényleg, járnak itt gépek?", amikor egy alkalommal felvetettem a házban a témát. (?????)
gugli a barátod, tudod :P amúgy ez:
És tetszik ahol laktok?
Mindent belaktatok már?
Sajnos a zuglói topikok ált nem mennek sehol,pl itt babanet stb
.)
S.
hát repcsik:vannak:) hallatszanak
pl erzsébet -nagylajos környékén
mi az a csÁÓ??nem értem
olcsó bolt:hát a cba nem az, de pl a LIDl ajánlom a Fogarasin a Tesco mögött(Tescot nem szeretem)
viszont van Lipóti pékség ami jó :)
Kisebbségiek mindenhol vannak sajnos(egyre több itt is)
Kórház:Uzsoki szerintem jó+Hermina úti szakrendelő is jó, de az Örs kicsit túlterhelt de minden van
Gyerekrendelő:mi a Ráskay Leába járunk az jó
Kerékgyártó óvoda az egyik legjobb
Bölcsi van de mindig sok a gyerek aki menne +óvoda ua+iskola ua
Iskola:Zuglói Hajós és Városligeti Angol nagy hírű
Levegő=csak a tanyán jó!de jobb mint a belváros és ezt fizeted meg
S.
Egyébb kérdés?