Zugivó (beszélgetés)
Én már megkérdeztem volna az unokaöcsémet (mert a testvérem fia az), hogy: Mondd csak, nem lehetne ezt gyorsabban csinálni?
A testvéremtől pedig simán megkérdeztem volna, nem piál-e a fia.
Na mik ki nem derülnek. :)
Nem is a főnöke vagy, feketén dolgozik, és le akarod buktatni.
Az persze, hogy simán rákérdezel, mint opció gondolom szóba se jöhet.
Szépek vagytok mindannyian! :D
A digitális alkoholszondák a kilélegzett levegő alkoholtartalmát mérik "bele kell beszélni a mikrofonba",így ha olyan esetleg szűk helyen vagy irányoltan beszélteted viszonylag közelről,vagy ha beszél,és belemutogatsz a tenyeredben lévő szondával a kifújt levegőjébe,meg lesz mérve.Kérj kölcsön(portásoktól),nem kell venned akkor.Nem biztos hogy iszik,lehet hogy csak él a nyakadon.Ha a komplett műveletre egyeztetek(kizárt sajnos)árban,akkor a saját idejét osztja,ami lehet bosszantó is,ha órabérben vagy napi díjban egyeztetek,akkor vagy bajban,a pénz megy,munka nincs mögötte.Azt gondolom,ha egy nem szakmabeli"laikus"látja azt,hogy nem halad a munka,az nagy baj.Szerintem három dolgot tehetsz.Ha az előzetes megbeszéléseken elhangzott hogy ismeretlen vállalkozók mennyiért csinálják mennyi idő alatt,azt megismételheted,rosszul fog esni neki,de nem sumákolhat,nem vagy Rockefeller,el fog fogyni a pénzed,és nincs kész a munka.A másik,hogy nap végén megmondod neki,hogy pakolja össze a szerszámait,elfogyott a projectre szánt pénzed,és nem kaptál kölcsön akitől szerettél volna,mert kértél,azért nem szóltál eddig.A másik,ha szintén megmondod,hogy a project fel van függesztve,pakolja a szerszámait,mert kiküldetésbe mész talán hónapokra(majd ez elmarad).
A szondát egy flip telefontokkal is összefoghatod,a szenzort érni fogja a levegő és nem látszik mi van a kezedben.
Szerintem ha nem halad a vizvezetékszereléssel, és ha nem is inna, akkor is el lehetne küldeni. Látod rajta az alkoholizmus jeleit ? vagy jön róóla a piaszag?
tesodnak mi a véleménye, vagy nem érdekli,
Aki saját magának veszi, annak jogában áll?
Nem értelek. (Ha iszik, úgyis letagadja. Akkor meg lehet kérdezni, hajlandó-e szondázásnak alávetni magát.)
De lehet, hogy azért nem halad, mert nem is nagyon akar, ki akarja húzni ezzel a családi melóval, míg csak lehet. Hogyan fizeted?
)
Nem biztos, hogy pont ott lesz pár üveg alkohol...
Szerintem inkább egyszerűbb lenne elbeszélgetni arról, hogy miért nem halad a munka, hiányzik esetleg valami hozzá, ill. hogy neked ez így nem megfelelő, hogy csak megy az idő, de nincs eredmény.
Munkaadóként hogyan akarsz betoppanni?
Inkább szondáztasd meg munkaidőben. Ahhoz van jogod.
Volt egy kolléganőm, ő a kórházból szökött haza, és mindenáron a mosógépet akarta megnézni.
Ami azt illeti, elég sok üres hely van a mosógép burkolata alatt, nyugodtan tarthatta ott a piát, a családja sem jött rá.
Egy sima betoppanással az ilyen trükk még nem derül ki.
Az is benne van a pakliban.
Lehet, hogy nem vártan be fogok toppanni hozzá. Hátha akkor találok árulkodó nyomokat. Meg kell tudnom az igazat.
Ha sejted, akkor vagy van benne valami, vagy találgatsz. :)
Amúgy meg ha biztos vagy/leszel benne, miért kérdezed meg? Nem mindegy? Az ő élete, azt csinál, amit akar.
Igen, aki zugivó, az alkoholista.
Szívesen!