Zsermak - nagyon finom recept
A Zsermak - nagyon finom hozzávalói:Tészta : 85 dkg liszt, 1/2 tk sütőpor, 60 dkg margarin, 12.5 dkg cukor, 3 tojás, 2.5 dkg élesztő, kb. 2.5 dl tej.
Töltelék : szilva lekvár, 30 dkg darált mák, 30 dkg kristálycukor.
A Zsermak - nagyon finom elkészítési módja:
Kevés tejben egy kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a margarint belereszeljük. A cukrot a tojásokkal kikeverjük. Mindent hozzáadunk a margarinos liszthez és jól összedagasztjuk. A többi tejet csak fokozatosan gyúrás közben adjuk a tésztához. Egyszerre soha ne öntsétek az összes tejet a masszához! A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A tölteléket pedig 3 egyenlő részre osztjuk. Egy adag tésztát kinyújtunk, megkenjük lekvárral és megszórjuk egy adag cukros makkal. Ezt így rétegezzük a 4 tésztával. A felső tésztát lehet egy kicsit nagyobbra nyújtani, hogy befedje a többit. 1 órát kelesztjük, majd sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2010. dec. 23. 12:51
A zsermak - nagyon finom elkészítési módja és hozzávalói.