Margarinos, tejfolos pogácsa recept


1 kg liszt
1 evőkanál só
30 dkg margarin
5 dkg élesztő
2 dl cukros,langyos tej az élesztőhöz
1 nagy tejföl
A Margarinos, tejfolos pogácsa elkészítési módja:
Összegyúrom, kinyújtom (én kézzel szoktam elnyomkodni) 2 ujjnyi vastagságúra. Tetejét bevagdalom, kis vagy közepes szaggatóval kiszaggatom és kivajazott, lisztezett tepsibe rakom. Megkenem tojással és megszóróm szezámmaggal.(Az utóbbit nem muszáj.) A tepsiben fél órát hagyom kelni, majd meleg sütőben először magas, majd kisebb hőfokon kb. 20 perc alatt megsütöm
Lazább a pogi, ha szobahőmérsékletű anyagokkal dolgozom és a lisztet átszitálom. (A szitálás lazítja a lisztet.)
FINOM és sokáig FRISS marad, mert nincs benne tojás
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2010. dec. 13. 11:54
A margarinos, tejfolos pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.