Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldséges lencsefasírt recept

Zöldséges lencsefasírt recept


Elkészítési idő 25 perc

A Zöldséges lencsefasírt hozzávalói:
1 konzerv lencse
5 dkg parmezán
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
3 szár angolzeller
1,5 marék dió
2 ek lenmag
1 répa durvára reszelve
2 ek ketchup
1 tk mustár
5 ek zsemlemorzsa
1 tk pirospaprika
Só, bors
1 tk kakukkfű
1 tk örölt kömény


Zöldséges lencsefasírt

A Zöldséges lencsefasírt elkészítési módja:
A répát és a parmezánt nagy lyukú reszelőn lereszelem, keverőtálba teszem. A diót aprítóban durvára darálom, hozzáöntöm. A fokhagymát lereszelem. A hagymát és a szárzellert is apróra darálom az aprítóval, végül a lencsét is megforgatom. Hozzáütöm a 2 tojást és a fűszereket belekeverem. Végül annyi zsemlemorzsát teszek hozzá, hogy formázható legyen. Golyókat formázok belőle és 190 fokon 20 perc alatt megsütöm.

Főzelékhez remek feltét. Babból is lehet készíteni lencse helyett.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zöldséges lencsefasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook