Zöldséges lencsefasírt recept

A Zöldséges lencsefasírt hozzávalói:
1 konzerv lencse
5 dkg parmezán
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
3 szár angolzeller
1,5 marék dió
2 ek lenmag
1 répa durvára reszelve
2 ek ketchup
1 tk mustár
5 ek zsemlemorzsa
1 tk pirospaprika
Só, bors
1 tk kakukkfű
1 tk örölt kömény

A Zöldséges lencsefasírt elkészítési módja:
A répát és a parmezánt nagy lyukú reszelőn lereszelem, keverőtálba teszem. A diót aprítóban durvára darálom, hozzáöntöm. A fokhagymát lereszelem. A hagymát és a szárzellert is apróra darálom az aprítóval, végül a lencsét is megforgatom. Hozzáütöm a 2 tojást és a fűszereket belekeverem. Végül annyi zsemlemorzsát teszek hozzá, hogy formázható legyen. Golyókat formázok belőle és 190 fokon 20 perc alatt megsütöm.
Főzelékhez remek feltét. Babból is lehet készíteni lencse helyett.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2022. dec. 10. 12:45
A zöldséges lencsefasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.