Zöldborsós pulykaraguleves recept
A Zöldborsós pulykaraguleves hozzávalói:1 pulykanyak
25 dkg vegyes leveszöldség
15 dkg kifejtett zöldborsó
3 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl
1 teáskanál citromlé
1 csokor petrezselyemzöld
1 kk törött fekete bors
só
A Zöldborsós pulykaraguleves elkészítési módja:
A nyakat egészen kicsi darabokra aprítjuk, majd a felforrósított olajon a húsdarabokat átpirítjuk. Ezután aláöntünk 1 dl vizet, és fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára vissza nem sül. Ezután hozzáadjuk a közben megtisztított és hasábra vágott zöldséget. Ismét fedő nélkül pirítjuk néhány percig, ráhintjük lassan a lisztet, és további 2 percig kevergetjük a tűzön, majd felöntjük 1 liternyi vízzel. Beleszórjuk a sót, a borsot és a megmosott, finomra aprított petrezselyemzöld felét. Fedő alatt puhára főzzük. Végül a zöldborsót is hozzáadjuk, majd a citromlével és 2 evőkanál forró levessel simára kevert tejfölt beleöntjük, ismét felforraljuk, és még 5 percig főzzük. A megmaradt petrezselyemzöldet rászórjuk, és elzárjuk a gázt.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. jún. 13. 14:49
A zöldborsós pulykaraguleves elkészítési módja és hozzávalói.