Zenélés - az élet fűszere (beszélgetés)
Nekem megadták a szüleim a lehetőséget annak ellenére hogy nem voltam tehetséges. 12 év zongoratanulás és 8 év harmonikatanulás után az aktív zenélés közel 40 éve része az életemnek.
Ezek után nem volt kérdés hogyugyanezt a gyerekemnek is szeretném megadni. Zongorát kezdett tanulni először ovis korában, aztán volt egy év ami kimaradt külföldre költözés miatt, mit 11 éves, 4. éve tanul komolyabban. Nála ADHD miatt terápiás céllal is kezdtük, és az aktív zongoratanulas gyökeresen megváltoztatta az életünket. Kiderült, hogy nemcsak muzikális hanem istenáldotta tehetség és a zongora nagyon neki való. Most a fiatal tehetségek programjában tanul Bergenben és élete nagy szerelme a zongora. Reggel ezzel kel, este ezzel fekszik, napi 2-3-4 órát gyakorol. A "terápiás" célt és annál még sokkal többet is elértük, léptékemévé vált a zene és főleg a zongora ❤ persze szeretne koncertzongorista lenni de már most nagy vágya a tanítás, és érdekli a zeneterápia is. Szerencsére itt Norvégiában nagy az igény ezekre..
Okos,amit mondasz.
Én kicsit ráuntam a zenére, mire felnőttek a gyerekeim, sokat hallgattam miattuk... ha akartam, ha nem.
De szeretem a tévében a komolyzenei csatornát, gyakrabban kellene hallgatnom.
(Legutóbb munka közben akartam zenét hallgatni, de azon kaptam magam, hogy "segítek" a karmesternek... :D )
Ja és ha szabad, mutatnék valamit:
(lehet, hogy az a pont a youtu.be-ban nem engedi majd megnézni)
Legszebb utazásaim egyike ez a zene.
Ez a dátum életem legszebb napja lett pár éve. :)
Nálunk is szülinap.
Köszönöm, hogy elvesződtél a kereséssel!
Ha leírod, hányadik évfolyam, melyik számában van benne, akkor hátha megtalálom a neten.
Érdekes tudni, hogy még a Magyar Konyhába is beleszerkesztették az írásait.
Ha lesz időd és kedved! Nekem sokat jelentene!
Lehet, hogy megtalálom a neten, ha megírod az évolyamot és a számot.
(Azt nem mertem mondani, hogy beszkenneled, de hátha a lányod...)
Köszönöm az infot.
Így tiszta.
Köszi, de így sem lettem sokkal okosabb.
(Bach még nem volt nagyon metálos.:)))))
--
És mit jelent? Kb. azt, hogy OK, csak így tovább?
További ajánlott fórumok:
- Használsz lestyánt fűszerezésre?
- Egy jó lecsóba milyen fűszereket raktok?
- Rántott karfiolt csinálnék. Panírozás előtt kell-e valahogy fűszerezni vagy sózni a nyers karfiolt?
- Hogyan lehet KFC jellegű, fűszeres csirkét sütni otthon?
- Mivel fűszerezzem a sült kacsamellet, combot?
- Mikor kezdted el a gyermeked ételét ugyanúgy fűszerezni, mint magatoknak?