Zelleres csirke recept
90 perc
A Zelleres csirke hozzávalói:
Két kiló zeller
8 egész csirkecomb
1 nagy tejföl
20 dk sajt
só,bors,vegeta
sütéshez zsír
A Zelleres csirke elkészítési módja:
A megpucolt zellert karikára vágjuk,felét a kizsirozott tepsi aljára tesszük,megszorjuk a füszerekkel,a csirkecombokat bepácoljuk,és rátesszük,majd betakarjuk a maradék zellerel majd ujbol megszorjuk a füszerekkel,ezután letakarjuk alufoliával és puhára pároljuk.Mikor már megpuhult a comb,kb 40 perc ovatossan kiszedjük és a zellerek tetejére tesszük ráöntjük a sajtal össze kevert tejfölt,és pirosra sütjük.Rízzsel tálaljuk!
Ez nagyon finom,lehet hozzá tenni másfajta zöldséget is,Csak a zeller sok más tulajdonsága mmelett vízhajtó is.De nem kell megijedmi mert legalább méregteleniti a szervezetét!JÓ ÉTVÁGYAT
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Mária Magdaléna, 2008. nov. 19. 22:39
A zelleres csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.