Zabliszt pogácsa recept
A Zabliszt pogácsa hozzávalói:25 dkg túró
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
3 evőkanál zabpehely
3 evőkanál zabpehelyliszt
1 kávéskanál só
bors
zöldfűszerek
ízlés szerint hagyma, fokhagyma

A Zabliszt pogácsa elkészítési módja:
A túrót egy villával kicsit nyomkodjuk meg, majd keverjük hozzá a felaprított zabpelyhet, a zablisztet, a tojást. Ízlés szerint fűszerezhetjük a fent leírtakkal, ezután jól gyúrjuk össze. Ha nagyon ragacsosnak véljük, adjunk még hozzá kevés zablisztet. A masszát helyezzük legalább fél órára a hűtőbe. Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és rakjunk rá kicsi tésztahalmokat. Ha laposabb tallérokat szeretnénk, egy kicsit nyomkodjuk meg őket. Reszelt sajttal szórjuk meg a tészta tetejét. Tegyük előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 15- 20 perc alatt süssük készre.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2018. dec. 29. 13:18
A zabliszt pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.