Weight Watchers (súlyfigyelő program) Akik most kezdik!! (2009.ősz):) (beszélgetés)
Érdemes beszerezni egy digitális mérleget, mert nagyon hasznos a napi méréseknél.
Egy adag 100 grammnak felel meg.
Talán segítséget nyújthat, hogy egy átlagos merőkanál tartalma 90 gramm, kb egy 100 forintos átmérőjű mennyiségű spagetti is 100g.
Én ezekre rászántam egy pár órát és kísérleteztem, így észrevétlenül tudok diétázni.
Sok sikert és kitartást kívánok!
Sziasztok!
Én tavaly WW-ztam akkor lement 7 kiló. Esküvő óta visszajött 5 kiló, most újra kezdem.
Van egy másik fórum is, Weight Watchers pontértékek.
Van egy jó kis táblázatom, aki szeretné, szívesen elküldöm!
Sziasztok!
Osztom Panka véleményét, rutin kérdése az egész.
Én kinyomtattam a Hoxán lévő ponttáblázatot, és egy lapra kiírtam a leggyakrabban használt hozzávalókat(Pl: 1 ek liszt, 50 g trappista, 1 ek olaj, 1 dl tej, 1 dl tejföl, 100g nyers darált hús, 100g tészta)
Egy digitális vagy pontosan mérő mérleg elengedhetetlen.
Ha valamit főzök, veszek egy lapot és felírom az összetevőket, pontokkal együtt, míg fő a kaja, kiszámolom, hogy 100g-ra hány pont jut belőle. Ha eszek, akkor lemérem az adagot és a pontot hozzáveszem.
Bár meglehetősen körülményesnek látszik így elsőre, de higgyétek el pofon egyszerű! Sok sikert mindenkinek:)
Szia ! :))
Hát azért tűnik nekem bonyolultnak, mert mindennap főzök a családnak. Levest+másodikfélét. Van, hogy 2 napra. Nem bírom ki főtt kaja nélkül, főleg leves nélkül nem. Hát nekem a számolás ezért tűnik bonyolultnak.
Elmeséled nekem, hogy mi ebben a bonyolult?
Ételek amiknek vannak számai. Összeadod és kész!
Ez szép :) Azóta hol tartasz? Vagy már elérted az álom súlyt?
Nem írtad véletlenül valahol a pontokat?
Mozogtál is valamit mellette?
Ha mondjuk pörköltet eszek nokedlivel, vagy máglyarakást, akkor azt hogyan számoljátok ki???
Tudom, tudom, ezek nem fogyókúrás kaják, de hát éhes disznó makkal álmodik...
Szia Panka !
Igen, ezt értem. Csak az nem tiszta, hogy tudom ezt összeegyeztetni azzal, hogy minden nap főzök a családnak másnapra. Számolgassam, hogy miből hány dekát csomagolok el magamnak? Ti hogy csináljátok?
Sziasztok!!!
Még gyors az elején csatlakozok, ha lehetne!!!!
Nagyon tetszik ez a módszer, csak éppen a számolással vagyok bajban :D
De hátha együtt könnyebb lenne!!!
Már egyszer próbáltam, akkor nem ment.
:))))
Egyszerűen!
Kiszámolod napi hány pontot ehetsz, összeállítasz egy menüsort másnapra, és már el is kezdted:)