Vöröslencse zsemle recept
40 perc
180 kcal
5 gramm
21 gramm
200g vöröslencse
10g almaecet
60 ml víz
4 ek útifűmaghéj
fél tk szódabikarbóna
fél tk só
20g olaj
A Vöröslencse zsemle elkészítési módja:
A lencsét egy éjszakára be kell áztatni a hűtőben. Másnap egy turmixgépbe adagoljuk bele a hozzávalókat és alaposan daráljuk, keverjük össze. A cél, hogy egy formázható masszát kapjunk. Vizes kézzel kis golyókat formázunk belőle és sütőpapíros tepsire helyezzük őket (legyen köztük távolság, mert kicsit nőni fognak). Ha nem számít a kalória, akkor formázáskor a tetejét belenyomhatjuk egy tál tetszőleges olajos magkeverékbe. Sütés: Előmelegített sütőben, alsó-felső sütési módon, 180 °C-on süssük 30 percig.
A kalóriaértékeket 5 darab zsemle esetére számoltam ki.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: hpetra22, máj. 3. 07:51
A vöröslencse zsemle elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.