Volt már altatás nélküli vastagbél tükrözése valakinek, mennyire fáj, mire számítsak? (tudásbázis kérdés)
Egészen friss tapasztalataimat osztanám meg mindazokkal, akik félnek a vastagbél tükrözéstől.
Tegnap estem át rajta, mindenféle bódítás és fájdalomcsillapítás nélkül. Nem magánrendelésre mentem, hanem a kórházba, ahová területileg tartozom.
Az ott dolgozókról /ápolónő, orvos,/ csak a legjobbakat tudom mondani, rendkívűl empatikusak, kedvesek voltak, próbálták oldani a feszültséget, ami ilyenkor az emberben van.
Engem leginkább a megelőző tortúra készített ki, 2 és fél napig éhezni, 8 liter folyadékot meginni, majd órákig a WC-n ülni, hát ez nem semmi volt.
Nem mondom, hogy a vizsgálat kellemes, de ki lehet bírni ordítás és sírás nélkül. Leginkább egy elég erős hasi görcshöz hasonlítanám a fájdalom érzést, ami azokon a részeken jelentkezik, ahol kanyar van a bélben.
Amikor felfelé halad a bélben az eszközzel és közben fújja a széndioxidot a belekbe, na az nem volt kellemes. Kifelé "jövet" már elviselhető.
De tőlem mindig kérdezték, fáj-e, mennyire fáj, és akkor igyekeztek, hogy gyorsabban túljussunk azon a szakaszon.
Higgyétek el, én is paráztam több mint egy évig, írogattam mindenféle portálokra, de megnyugvást csak a tükrözés ad, hogy nincs valami komoly baj.
Fel a fejjel, 2o perc alatt túl lehet lenni rajta.
nem hat mindenkire ugyanúgy a bódító szer... mint ahogy van akit egy algopyrin is kiüt (nem véletlen lett receptköteles), más meg szedheti levélszámra, meg se érzi a hatását.
kitartás!
Sziasztok!
nekem április óta fáj a bal alhasam, most már a jobb oldalon is fáj kicsit. Minden más szervet kizártunk, maradt a béltükrözés.
Nem egészen értem miért vannak különféle vélemények a bódításról. Miért van az, hogy van aki szinte félálomban van tőle, van aki pedig szenved ugyanúgy?
Én a MÁV kórházba megyek.
Várom a válaszokat! Üdv
Na túl vagyok vastag,és gyomortükrözésen is.
Lehetőségem volt mindkettőt altatásban csináltatni,elég baráti áron (30 ezer a kettő),tehát az egészből semmit sem éreztem.
Nem találtak sehol semmit (érdekes mert még mindig megy a hasam),viszont 2 helyről is vettek szövettant,ennek eredményére várok jelenleg is.
Nagyon durván ment az elején a hasam,még most is néha 3x,4x is,viszont még egy gyulladást sem találtak.
Tehát esélyes sztem az IBS.....
én szedtem bélmozgatót, jelszó: ibs-em van. hát nincs, így nem is hatott... de szerintem diverculum esetén is jó lehet.
mindenféle béltisztító cuccot meg ne próbálj! hülyeség, és általában ámítás az egész (pl colonix). hazudnak, hogy pénzükhöz jussanak...
ha a klinikán nincs rád idő, el kell menni máshová. vagy ki kell harcolni, hogy igenis foglalkozzon veled a doki. magánrendelésre nem biztatlak, én sem mennék, minek, ha fizetem a tb-t?
egyébként az én (volt?) dokim szintén ilyen rohanós volt, semmire nem volt soha ideje... de azért sikerült mindent megbeszélni. amikor máshogy nem ment, befektetett 1 hétre. igaz, azóta eltelt 3 év, és felé sem néztem :) kellene... ja, ez szintén klinika... de már nem mennék máshoz, mert a legjobb :D max a helyi kórházban mennék a gasztróra tanácsért, gyógyszerért... de az itteni főorvos utalt át a klinikára, szóval kezelésembe sosem akart belefolyni már utána.
a "lusta" belekre van gyógyszer. dicetel, spasmomen... mindkettő bélmozgásra hat.
bármennyire is bután hangzik, a székrekedés nem szokott rosszat jelenteni. azt étkezéssel, életmódváltással lehet rendezni, de semmiképp nem bélműtéttel!
a hasmenés annál inkább gond :/
lehet feljebb még rosszabb is... de lehet, hogy semmi extra.
lehet, hogy nem is készült nagyon más tükrözésre a doki, csak sigmoidiscopiára... ha igen, akkor a leírásban benne kell, hogy legyen, hogy miért akadt el, miért nem ment tovább.
ha indokolt, úgyis újra csinálja... de ha az aranyérműtéttel megoldódott a panaszod, akkor minek?
Na gyerekek!
Ma megyek vissza a gasztróra,sajnos a hasam a Normix ellenére még mindig megy,mintha kötelező lenne neki....most lesz egy hasi ultrahang.
Gondolom szintén negatív.
Igazából csak azért félek,mert úgy képzelem el ezt az egészet,hogy lefekszem az asztalra,betolják csövet,én meg végigordítom az egész vizsgálatot :((
Igen, kb. úgy érzi az ember.:))
Na de ne szegjük kedvét a fórumindítónak.:)
Dehogy érez mindent, különben nem lenne értelme a bódításnak.
Egyébként nekem a legkellemetlenebb nem is maga a tükrözés volt, hanem az előző napi előkészület.
Igen,vérvétel,széklet eredmény,liszt érzékenységi teszt negatív.....szerdán ultrahang,szerintem az is negatív lesz,belemegyek a tükrözésbe,már a párom is azt mondogatja,hogy ez így nem állapot,nagyon aggódik,ideges.....hát én is!
csak ne fájjon nagyon....de ez nem kívánságműsor :(
További ajánlott fórumok:
- Válóper!Aki már túl van rajta.Mire számítsak?
- Debrecenben vagy Szegeden hol csinálnak vastagbéltükrözést altatásban?
- Volt e már valakinek, vagy ismerősének vastagbél tükrözése?mennyire kockázatos?
- Hol csinálnak vastagbél tükrözést, altatásban, elfogadható áron?
- Vastagbél tükrözés altatásban.Volt e valakinek Nyíregyházán vagy környékén?
- Valakinek volt már altatásos szájsebészeti ciszta eltávolítása? Mesélne róla, mire számítsak?