Volánbusz helyjegy (beszélgetős fórum)
Ok, már majdnem értem. 🙃
Tehát, ha veszek egy helyjegyet Budapestről Hévízre, de nem szállok fel, senki nem ülhet a helyemre, mert azt én megvettem, bárhol felbbukkanhatok?
Nem járok távolsági busszal, de gondolom a pénztárnál a pályaudvaron. Illetve a XXI. sz.-ban illene neten is kapni, csak az a kérdés, aki utazik, főleg az idősebb korosztály, van-e net, sz.gép, amin ezt megteheti?
Ez sem elhanyagolandó.
Ahogy látom, úgy car ez a rendszer, ahogy van.
Nem értek az országbérlethez, nem is kell, hogy értsek.
Ehhez annak kell érteni, aki kitalálta, érvénybe helyezte.
Nekem, mint utasnak meg jogom kellene, hogy legyen nem rágni a körmöm, hogy felférek a buszra a bérletemmel, vagy sem?
Nem én tettem zsebre az okosságomért a zsetont. Fájjon az ő fejük!!
Ezek gondolom nagyobb településekről indulnak, nem a pusztáról. Nem veled akarok 'arcoskodni, csak tény.
Akkor egy nyomorult busznak és egy beugrós sofőrnek elvárhatónak kellene lenni, hogy legyen.
Szerintem számítógépen látni fogják az előre megváltott jegyeket. A menet közben felszállók csak a maradékot foglalhatják el.
Részletkérdés, hogy hány olyan pilóta van, aki életében nem látott számítógépet... mindemellett kezeljenek pénzt, bankkártyát, tartsák a menetidőt.
Országbérletnél hogy állapítod meg, hogy melyik szakaszon fog utazni.
Ugyanúgy mehet vele Pécsre, mint Miskolcra.
Azért ne keverjünk egy helyi járatot egy távolsági járattal.
Van, hogy az adott útvonalon naponta csak 2-3 járat van.
A buszok/sofőrök menetrendje előre meghatározott.
Nem lehet pikk-pakk plusz buszt beállítani.
Az utóbbi 2 évben párszor utaztam busszal a Budapest-Hévíz útvonalon.
A Busz a Népligetből indul, Budán még 2 helyen megáll, utána csak Hévízen.
A sofőrnél pontos lista volt, hogy melyek a foglalt helyek (tehát azokról is, akik nem a végállomáson szálltak fel.)
Helyjegy nélkül leülni csak a fennmaradó helyekre engedett.
Semmilyen nehézséget nem okozott. Először azok szállhattak fel, akiknek volt helyjegyük, utána megmondta, hogy még hány szabad hely van, amit el lehet foglalni. Nem tartott tovább a jegyellenőrzés.
Ezt értem, de eddig azt nézte, van-e bérlete, jegy? Akinek nem volt, annak eladott egyet. De eztán fejben fog számolni, vagy strigulázza, hogy melyik helyrejeggyel szállt már fel valaki érvényes jeggyel?
Mi lesz - ahogy írtam, ha valaki két megállóval később száll fel a megváltott helyjegyével? Lerugdalják azt, aki egy előre megváltott, de ahol ő felszállt, még üresen álló helyre szállt fel helyjegy nélkül?
Szerintem nagy botrányoknak nézünk elébe. Tömegével fognak a buszvezetők felmondani, ha ezt várják tőlük. Ők a busz vezetésére szerződtek.
Oké, értelek. Láttam a kisiklott intercity szerelvényt is. Múzeumi elhelyezésre sem alkalmasak ilyen állapotban, nemhogy közlekedésre.
Úgy van az ország romokban, ahogy. Car minden. Egyedül a stadionok állnak, MÉG állnak.
De sem az utak, sem a sínek nincsenek karbantartva.
Amit mégis javítanak, sokszor carabb lesz, mint volt, ilyen pl. a csepeli gyorsforgalmi is. Befelé jövet a belváros felé a jobboldali sávon a víznyelő csatornák miatt nem lehet közlekedni, annyira lesüllyesztették, mintha gödörbe menne az ember. Erre még rátesz az M0-ás fizetőssé tétele, így a kamionok is ott rongálják tovább. És annyi mindenről lehetne írni, csak kinek és minek? Nem változik semmi, jól élünk mindenkinél is jobbam a szlogen.
Oké, de nem kell atomfizikusnak lenni, hány bérletet vásároltak arra a szakaszra.
Ahhoz kell arányosítani, kb. hányan utaznak alkalmanként. Én abból az adatból indulnék ki, mennyi a bérletesek száma, majd hányan utaznak bizonyos napokon? És természetesen figyelembe kell venni a tanítási napokat is.
Lehet fordítva ülök a lovon mások szerint, de mekkora hülyeség az, hogy valaki nem tud elutazni egy távolsági busszal, mert nincs hely?
Ha egyre nem férnek fel, kell azonnal beállítani egy másikat.
Ahogy logikus, ha a metró, a vonat nem közlekedik, azonnal küldik a pótlóbuszokat.
Azt a plusz szolgáltatást kapom, hogy biztos van ülőhelyem.
Ha nem veszek helyjegyet és tele van a busz, akkor kockáztatom, hogy lemaradok róla.
Kvázi a "biztos helyet" kapom, mint plusz szolgáltatást.
Már most is így történik.
A buszvezető felszálláskor ellenőrzi a jegyet.
További ajánlott fórumok:
- Az újonnan bevezetett gyors- és sebesvonat helyjegyet vonatonként kell számolni? (átszállásonként)
- Panaszt akarok tenni a Volánbusznál, hol tehetem meg?
- Szociális támogátasban részesülő család Volánbuszra milyen kedvezményt kaphat?
- Szentendre-Bp. Volánbusz mai menetrendjét linkelné nekem valaki?
- BKV bérlettel vonaton és volánbuszon
- IYTC kártyát elfogadják a Volánbuszokon?