Mit lehet vízkőoldásra használni? (tudásbázis kérdés)
Én sok esetben ecetet használok, még öblítésre is.
Lerakódott zsíros felületekre meg hideg zsíroldót ajánlok.
Nekem is nagyon bejött! Szuper termék, pedig kicsit féltek tőle, hogy nem lesz jó!
Csak úgy csillog a kád és a mosdókagyló😁
20 %-os ecet nagyon jó!
Csak ne túl sokat önts mert nagyon erős.
Akkor ecet.
Igen, a flóraszept is 1200 Ft körül van, de én minden hónapban veszek egy kéket és egy narancssárgát és 2 lakásra elég, így pedig annyira nem drága, hiszen, ha azt nézzük, akkor 1200 Ft-ból meg van 1 lakás.
Azért az ecet akármilyen hatásos, olcsó, belélegezve nem kellemes. Nem vagyok benne biztos, hogy ártalmatlan.
Cif, Cillit sosem szúrós szagú, nem fojtogat.
Sosem vettem cillitet és társait.
Én jellemzően ecettel fújom le a fürdőt, majd áttörölgetem.
Itt is fontos a rendszeresség. Én pl. hetente megcsinálom, így nincs vízkő lerakódás sosem.
Egy ideje rászoktam a floraszept fújós cuccokra.
A kékkel lefújom a fürdőt, majd letusolom, a csempét áttörölgetem és csillog-villog minden.
A narancssárgával a konyhában takarítok. Nem kell semmit sikálnom, csak lefújok mindent, majd áttörölgetem.
A mosógépbe sem használok calgont és társait, x mosásonként ecetet öntök az öblítő helyére. Még sosem volt vízköves a dobom, akárhány év után szedik ki.
Jó az citromlé és az ecet is, de ezeket csak kevésbé vízköves felületekre tudod használni. Ha durvább a vízkő, akkor vízkőoldó vagy sósav.
Én a fürdőszoba tisztításhoz dm sajátmárkás szanitertisztítot használok, illetve annak bio változatát is próbáltam már, az is jó volt.
További ajánlott fórumok:
- Az iwiw nem enged belépni, nem tudom használni az oldalt. Mi lehet a baj?
- Panellakásban lehet szárítógépet használni?
- Lehet fúrott kút vizét használni automata mosógéphez?
- Elocom kenőcsöt meddig lehet használni?
- Milyen ételekbe lehet felhasználni a margarint?
- Májfoltok halványítására milyen krémet lehet használni?