Visszér kialakulása esetén mit lehet tenni? (beszélgetés)
Lábtorna gyakorlatok
Fekvő helyzetben:
Emelje meg enyhén lábait a föld fölé. Keresztezze lábait, végezzen ollózó mozdulatokat 10-15 alkalommal.
Végezzen bicikliző mozdulatokat.
Végezzen körző mozdulatokat lábfejével jobbra, majd balra. (Egyik láb a földön, a másikat megemeled és azzal kőrözöl)
Hajlítsa és nyújtsa lábujjait felváltva 20 alkalommal.
Ülő helyzetben:
Sarkait a földön tartva nyissa és zárja a lábfejeit.
Emelje a bal sarkát és a jobb lábujjait, majd váltson és emelje a bal lábujjait és a jobb sarkát.
Álló helyzetben:
Sétáljon sarkon járva.
Sétáljon lábujjhegyen.
Nekem ez torna nagyon bejött. Igaz nekem az erek nem látszanak még, de gyakran éreztem feszülést, elnehezülést.
Szia!
Nem találtam meg neten, begépelem papírról.
Ne álljon hosszú ideig mozdulatlanul egy helyben. Kerülje a nem megfelelő (túl lapos vagy túl magas) cipőket, az ideális 3-4cm mags.
Ne viseljen szoros zoknit, harisnyát vagy egyéb szoros öltözetet. Ne üljön hosszú ideig, különösen keresztbe tett lábakkal.
Kerülje a közvetlen hőhatást, magas hőmérsékletet, mint szauna, gyantázás, napsütés, hosszú meleg fürdők.
Fogyasszon antioxidánsokban (pl. C-vitaminban) gazdag ételeket, melyek védik az erek belső falát.
Pihentesse lábait. Polcolja fel lábát egy fél órára napközben. Emelje meg az ágya végét 10 cm-el.
Mozogjon rendszeresen. A lépcsőn közlekedjen, amikor csak lehetséges. Ússzon, sétáljon, kerékpározzon, tornázzon.
Zuhanyozza lábát hideg vízzel. Masszírozza lábát a bokától felfelé.
Sziasztok!
Kezdődő visszér kialakulására mit tudtok ajánlani ami valóban jó? 37 éves vagyok, sajnos sokat állok ,cipekedek munka közben. A terd belso hajlatainál kezd megjelenni ill elol terd felett .
Segítsen aki tud van vmi bevált dolog?
További ajánlott fórumok:
- A meglévő narancsbőrt nem lehet teljesen eltüntetni, de az újabbak kialakulását meg lehet teljesen előzni?
- Mit lehet tenni a visszerek ellen a lábon?
- Hogyan lehet megakadályozni a fogkő kialakulását?
- Tudja-e valaki, hogy visszérgyulladás esetén meleg vagy hidegvizes borogatás javasolt?
- Visszértágulat, visszerességre való hajlam esetén milyen mozgásformák(sport) ajánlottak/nem ajánlottak?
- Mit lehet tenni mandulakő kialakulása ellen?