Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Visszaváltható cigicsikk - szerintetek valahogy el lehetne intézni? fórum

Visszaváltható cigicsikk - szerintetek valahogy el lehetne intézni? (beszélgetés)

1 2 3
90. Lovelife (válaszként erre: 89. - Lencsy)
2013. ápr. 16. 16:46
Egyetértek Lencsyvel. És még annyit, hogy aki sörözik a sörösüveget hagyja ott, csak azt elviszik, akinek kutyája van annak a mocskát hagyja ott. Itt nem a szeméttől, hanem a szemetelőktől függ minden. Csak könnyű megbélyegezni a dohányosokat...
89. Lencsy
2012. ápr. 4. 12:02
Én nem dohányzom ettől függetlenül van véleményem ..méghozzá az ,hogy az utcákon legkevesebb problémát és szemetet jelenti a csikk ! Ameddig kutya a járdára szarik és a város közepén repkednek a zacskók meg az újságlapok és a kuka mellé ki van borogatva kiló szám a szemét addig engem legkevésbé zavar a csikk !! Koszol a dohányzó ? Cöcc ..a nem dohányzó is épp ugyanúgy koszol ! Az emberek utcai kultúrájával van itt a legnagyobb gond és ezen az sem változtatna ha épp csikk nem lenne ! A plé dobozok ( sörös, kólás , energia italos ) visszaváltása már működik ..a csikké sosem fog !
88. 814f8b8f23 (válaszként erre: 83. - MaryJane)
2012. ápr. 4. 11:58
Guberáltak egyet? :D
87. csgybzs (válaszként erre: 86. - Mkriszti81)
2012. ápr. 4. 11:57

Tedd a szívedre a kezed és gondolkodj, hogy hány % ilyen intelligens mint te, vagy én, vagy bárki...

Mégis mindenhol szemét van, szóval valahol sz.r van a palacsintában...

86. mkriszti81 (válaszként erre: 85. - MaryJane)
2012. ápr. 4. 11:55

nálam speciel ez a két dolog nem függ össze...

én is el vagyok keseredve, ha tehetném, én is elhúznék külföldre, de nekem teljesen mindegy, hol élek, a környezetemre igényes vagyok és vigyázok rá, amennyire tudok itthon is-külföldön is

85. MaryJane (válaszként erre: 74. - Csgybzs)
2012. ápr. 4. 11:52

...és tökéletesen igazad van!

Ezt az országot lassan senki nem érzi már a hazájának, a legtöbb fiatal is menekül innen...márpedig ha valaki nem érzi a sajátjának a helyet ahol él, nem érzi, hogy megbecsülik a munkáját stb..akkor igen, eddig fajulnak a dolgok. Nem lesz, aki tenni akar érte. Miért, mert úgy érzi az ember (joggal), hogy itt nem becsülik, csak lehúzzák, kisajtolnak belőle mindent. Csak fizess, fizess, fizess mindenért...lassan a levegőért is, de mi a pénzedért nem adunk semmit, örülj, hogy élsz. Kb ez a kép jellemzi ma az országot. Így csoda, hogy itt tartunk?

84. mkriszti81 (válaszként erre: 82. - MaryJane)
2012. ápr. 4. 11:48

hát ez az, erről beszélgetünk ca. 80 hsz óta...

azok a wc-csészék a kulturálatlan emberek által kerülnek oda, amely probélmán nem a több szemetes, sem a több lomtalanítás nem segít, max a büntetés, persze legyen minden erdő szélén egy rendőr, aki ezeket figyeli... :S

83. MaryJane (válaszként erre: 75. - 814f8b8f23)
2012. ápr. 4. 11:46

Nálunk volt, de több kárt csinált, mint hasznot. Ugyanis megjelentek a "szemétszéttúrók" és széthordták a létező összes szemetet.

Majd kiküldtek pár közmunkást, akik "ennyi pénzért, amennyit kapunk" címszóval támasztották a seprűt). :D

82. MaryJane (válaszként erre: 71. - Mkriszti81)
2012. ápr. 4. 11:41

Igen valóban erre való a lomtalanítás, de akkor mégis miért kerül wc csésze az erdő közepére?

Én igazán nem vagyok egy vaskalapos, merev gondolkodású ember, el tudom képzelni, hogy valakinek valóban nincs más alternatívája.

Nem mindenhol van tároló, az új építésű lakások legtöbbjében pl nincs.

Van akinek a szülei is lakásban élnek, vagy más városban.

Szerintem meg igenis biztosítani kellene szemétlerakókat és kukákat, mint több külföldi városban is (Hollandiában minden sarkon látsz egy kukát) Persze ezeket takarítják is, nem úgy, mint idehaza. Itt is ezt kellene és máris nem lenne ekkora szemét. No meg kevesebb lenne a munkanélküli.

81. 83e25137af (válaszként erre: 79. - 814f8b8f23)
2012. ápr. 4. 11:38
Ne szívd mellere.. inkább gyújts rá :D
80. 83e25137af (válaszként erre: 68. - MaryJane)
2012. ápr. 4. 11:37

de 30 nm-en nem is tud összejönni annyi szemét. ha igen az az ő baja de akkor sem illegális szemétlerakás a megoldás -.- és hiába szegény egy bizonyos réteg az nem mentség a környezetrombolásra...

OFF kicsit. most olvastam hogy az osztrákoknál a gyorshajtásért kb 20 eurót kell fizetni x sebességgel való túllépésnél de az ezzel járó extra szennyezőanyag kibocsátásért bizonyos területeken több mint 2000 eurót...

79. 814f8b8f23 (válaszként erre: 76. - 83e25137af)
2012. ápr. 4. 11:37
Így is tele a tököm, ezzel a cigaretta üggyel. :)
78. 83e25137af (válaszként erre: 66. - 814f8b8f23)
2012. ápr. 4. 11:34
Mellesleg a Coffeshop a legjobb példája a kulturált dohányzásnak, legyen az bármi :D
77. csgybzs (válaszként erre: 73. - MaryJane)
2012. ápr. 4. 11:34
.... fura világ.... szerintem az van, amit az előző hsz-emben írtam.
76. 83e25137af (válaszként erre: 66. - 814f8b8f23)
2012. ápr. 4. 11:33
Tudom babám, tudom. DE légy te az okosabb, kiállni az igazadért vagy támadni nem ugyanaz. Én melletted vagyok csak más a nézőpontunk :)
75. 814f8b8f23 (válaszként erre: 67. - Csgybzs)
2012. ápr. 4. 11:32
Nálunk idén pénzhiány miatt elmarad. Mármint a városban. Nem lesz. Fizetnem kell amiért beviszem a lomot, 1 ft/1 kg. Király!
74. csgybzs (válaszként erre: 68. - MaryJane)
2012. ápr. 4. 11:32

Viszont ez is igaz..

Szerintem egyébként ez az egész teljesen máshol gyökerezik...az emberek kilátástalanságban élnek, elkeseredettek és dühösek a rendszere a világra... sz.rnak mindenre, sajnos a környezetükre is. Nem általánosítok, de jellemző. Vannak városok, országok, ahol nem így működnek a dolgok, de az embereknek sem ilyen az élete, felfogása, hozzáállása.

73. MaryJane (válaszként erre: 67. - Csgybzs)
2012. ápr. 4. 11:31

Ezek szerint nem, mert (vagy nincs elégszer?) mert tele vannak az erdők, kirándulóhelyek szeméttel.

Mondjuk arra még én sem találtam választ, hogy hogy a bánatba lehet kb 50 db pelanka az erdő közepén? Aki azt odavitte, az előtte külön erre a célra gyűjtötte?

Itt most kicsit kitérnék - de nem teljesen el a témától.

Más országokat kiválóan tudunk majmolni de a közösségtudatot miért nem???

Pl az önkéntes mozgalmak lehetnének kiterjedtebbek és értelmes nem pénzmosó szervezeteket működtetni amik csak látszatra segítenek.

Sok százezer-millió munkanélküli van és ezzel munkát lehetne biztosítani hogy ahol szükség van rá segítsenek és rendet is lehetne tenni! (hosszú idő lenne de megérné és példa értékű lehetne) De lehet hogy túlságosan álomvilágban élek...

71. mkriszti81 (válaszként erre: 68. - MaryJane)

azért írtam egyéb megoldásról

pl. elsősorban lomtalanítás, erre való

addig pedig van a lépcsőháznak tárolója (saját és közös is), vagy épp kiviheti pl a szüleihez ideiglenesen, ha ők családi házban élnek

minden lehet, csak akarni kell

70. Lousha

[link]

Nekem ilyenem volt, míg cigiztem. Erős dohányos voltam, tudtam, hogy a tököm fog folyton elnyomott csikkekkel a kézben futkozni, azt meg tudomásul vettem, hogy kuka az nincs sehol... De ha van, akkor meg csurig van, az én kis csikkem, még ha el is nyomom a talpamon, vagy ahol akarom, mert ugye a cigis peremeket rendszeresen letörik, akkor is le fog sodródni a tonna szemét tetejéről.

Szóval előre gondolkodtam, és vettem fillérekért egy ilyen kis vackot, ami elfért a zsebemben, táskámban. Ha nem volt hová dobni kultuáltan a csikket, akkor ment a zsebhamvvederbe. Aztán azt ürítettem otthon vagy ahol épp tudtam. Ugyanígy zsebre vágtam a csokipapírt is, a zsepit is, akármit is, ha épp nem tudtam kidobni. Egyszerűbb lett volna mindent fél méteren belül kidobni, de hát ez van, nem ez volt a legnagyobb áldozat, amit életemben hoztam. Almacsutkát, ilyesmit simán elszórok az árokparton, mert lebomlik, és mert szottyos, macerás magammal vinni. De mást nem.

Akiben van egy csepp kultúra, jó érzés, az nem szemetel. Akiben nincs, az meg nem vacakol csikkgyűjtéssel sem. Annak esetleg a büntetés venné el a kedvét, de az is csak ideig-óráig. Aki bunkó, az bunkó.

Egyébként akit meg az zavar, hogy dohányosként mások surmósága, kulturáltlansága miatt mennyit b****ják, mert bizony ez tényleg valós probléma, annak melegen ajánlom az elektromos cigit. Azzal ott füstöl, ahol akar, és csikk sincs. Max. azt kapja majd meg naponta párszor, hogy "nem félsz, hogy felrobban?!", erre meg lazán lehet legyinteni, hogy "nem, én k**** bátor vagyok"! :-)

69. memimemi (válaszként erre: 58. - 0e45280179)
2012. ápr. 4. 11:30
Eszemben sincs fórumot indítani ezzel kapcsolatban. Csak azt hangsúlyoztam, hogy az IS elég nagy próbléma, hasonlóan a cigicsikkhez, és ugyanúgy nincs rá jó megoldás jelenleg!
68. MaryJane (válaszként erre: 62. - Mkriszti81)
2012. ápr. 4. 11:29
Aki 30 m2-en él mondjuk harmadmagával, az igen nehezen tudja megvalósítani a "lerakom a kertem végében" dolgot.
67. csgybzs (válaszként erre: 64. - 83e25137af)
2012. ápr. 4. 11:28
Ezzel én is. Nem erre van a lomtalanítás véletlenül?
66. 814f8b8f23 (válaszként erre: 55. - 83e25137af)

Igaz, legyen kultúrája. Csináljanak Coffeshopot, mint Hollandiában, csak mi nem a cannabist szívnánk. :)))

Engem szimplán csak az dühít, mikor egy kalap alá veszik az embert. Tudod jól, hogy ez engem dühít.

65. mkriszti81 (válaszként erre: 59. - Csgybzs)

ha fél óra séta után se talál valaki szemetest, akkor ott már "nem-akarás"-ról van szó...

de ahogy nézem, itt nem ez a téma, bármilyen szemeteléssel kapcsolatban vitázhatnánk...

64. 83e25137af (válaszként erre: 62. - Mkriszti81)
2012. ápr. 4. 11:27
ezzel a gondolatoddal maximálisan egyetértek...
2012. ápr. 4. 11:27
Ha tudni akarod, hogy gazdag vagy szegény vidéken jársz-e, a kukákat figyeld. Ha nem látsz sem szemetet, sem kukát, nagy a gazdagság. Ha kukát látsz, de szemetet nem, az sima gazdagságra vall. Ahol szemetet is látsz a kuka mellett, az se nem gazdag, se nem szegény, csak amolyan turistáknak való környék. Ahol szemetet látsz kuka nélkül, az szegény vidék. Ahol pedig szemétben élnek az emberek, az nagyon szegény.
62. mkriszti81 (válaszként erre: 57. - MaryJane)
2012. ápr. 4. 11:26

Ezt a fonalat nem akarom tovább gombolyítani, de ezzel a felfogással sajnos nem értek egyet, és ne haragudj meg, de ha mindenki így gondolkodna, akkor hova lenne a világ?

"nincs pénzem kifizetni a szemétlerakót, hát elviszem a szemetemet az erdőbe, mert rákényszerülök" ??? Ha nincs pénzem, akkor nem renoválok, illetve ha mégis ilyen szemetem van, akkor elnézegetem a telkem végében, vagy bármi más megoldás, de nem rakom le az erdőben!

61. 0e45280179 (válaszként erre: 57. - MaryJane)
2012. ápr. 4. 11:24

"70 ezer a minimálbér és lassan 500 ft a benzin, ott ez megvalósíthatatlan."

Mégis minden tele van kocsival, szóval nem lehet akkora a probléma a brnzinár...?

és most én offoltam, bocs

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook