Kinek mi a tapasztalata a a visszaválthatós műanyag palackokkal? (beszélgetés)
Most ez a 3 szentkirályis van, húsvétra véletlenül vettem egy kólát, az eltűnt. Férj gyömöszöli mindenfelé.
Esetleg arra számítanak, hogy beutaznak a jó polgárok a legközelebbi reponthoz. Ami valljuk be, nem mindig életszerű.
Felakasztottam a spájzba egy kukazsákot, ott gyűjtöm!
Miért lenne az? Ha amúgy is elmész boltba, akkor az ottani automatába meddig tart beleengedni?
Szentkirályin nincs QR kód. Viszont rajta van egy körös nyíl-jelben, ami kb.8 mm átmérőjű, hogy 50 Ft.
Szerintem fogyasztók megtévesztése úgy írni ki árat, hogy nincs feltüntetve betétdíj ténye. Majd itthon fogunk nagyítózni, mit is vettünk.
Kétszer vittem nem saját üvegeket a sparos automata mindegyiket elfogadta amin rajta volt az 50 Ft jelzés a gyűröttre nem számolt . Nem tudom mit hol forgalmaznak , azt dobta csak vissza amin nem volt jelzés.
Még nem használtam, de idegenked tőle, plusz munka visszacipelni.
Rengeteg az olyan kis falu, ahol 1-2 kis kereskedés van. Ezekben a falvakban hogyan fogják megoldani a visszaváltást?
Szerintem továbbra is a szelektívbe fogják gyűjteni.
Lehet nem annyira vidéken, hogy nagyobb (400m2-t meghaladó) üzlet csak 30km-re legyen.
A mi községünkben nincs visszaváltó hely, így akit érint (minket nem) gyűjtögetheti a palackokat és pénzért beutaztathatja a városba.
Közben Timi írásából világossá vált, hogy mit vesznek, vissza és mit nem. Régen is így volt. És már akkor sem értettem, hogy a látszólag két teljesen egyforma borosüveg közül miért jó az egyik és miért nem a másik.
Budapesten próbáltam visszaváltani. Belvárosi kis üzletekben semmi, emiatt próbáltuk külkerületben is: na ott is 1 boltban van automata, ahol még nem üzemel. Mi nem veszünk ilyen termékeket. 1-1 kóla néha becsúszik, de amúgy szűrjük a vizet, vettünk szódagépet. a MOHUról meg inkább nem is írok semmit...
Én a Lidl ben vettem és a sparban váltottam vissza.
Nálunk itt vidéken hónapok óta állnak az automaták. Azt gondoltam máshol is így van. Ezért nem értettem a kérdést.
még semmilyen de az újítás elött is visszadobálták az üveg üvegeket az automaták
Katasztrófális az egész. Már gondoltam arra is, hogy a bolt előtti kéregetőknek adom oda, bajlódjon ő a bisszaváltással, mit hol vesz vissza az autómata. De erről az ötletről is hamar lemondtam, mert félő, hogy utánam vágja a pet flakont. :D
A MOHU oldal azt írja az összes Magyarországi DRS-be (jelentsen bármit) tartozó tartozó termék csomagolását visszaváltják 🤷♀️
Akkor családilag megtaláltuk a "rést" a pajzson... itthon vásárolt cuccok, Müller, MOL (!) kút, OMW, ilyen-olyan "kisbót" úgy tűnik nem csak ilyen termékeket forgalmaz 😕 De akkor miért van rajta a logó? 🤔
A Lidl automata "visszaköpi", más automatával nem találkoztam még. Tény a Lidl nem árul olyan márkát vagy kiszerelést amit ott próbáltam leadni.
De számomra az a fura, hogy elméletileg ez a Repont izé a MOHU-hoz kötődik, tehát nem az adott üzletlánchoz, így nem válogathatna kénye-kedve szerint. 🤷♀️
Remek. Tehát ha ott vásárolok, ahol nincs automata, kenhetem a hajamra, mert máshol nem veszik vissza? Ragasszak rá post iteket, hogy tudjam mit hol vásároltam? Faccca kis rendszer.
Az appot letöltöttem én is, de még nem vittem vissza olyan palackot ami visszaválthatós.
Nagyon kevés olyan folyadékot veszünk ami ilyen palackban van, ezért valószínűleg a szelektívben fogja végezni az összes műanyag palack, amit havonta szállítanak el.
Sört pl. külföldről szerzi be a férjem, ráadásul üvegeset, egyenesen a sörfőzdéből, ott meg nincs betétdíj.
Nincs, és nem is lesz.Max ásványvizet veszek,azt meg elhasználom tejre.
Én nem vagyok hajlandó ebben a pici lakásban gyűjtögetni, mire annyi lesz. Jellemzően nem veszünk flakonos italt, de februári szülinapra beújítottam kólával, itthon vettem észre a témát. A nem visszaválthatóban férj pálinkát szokott eladni, az is egyfajta újrahasználás 😀 Tulajdonképpen visszavinnem sosem kellett és tervben sincs.
Múltkor már érdeklódtem, miben tárolhatnám a szűrt vizet...
Az ilyen gyakori, több helyen beszerezhető márkákkal nincs tapasztalatom, de férj vesz "fura" söröket bánat tudja honnan, hiába van rajta a visszaváltós logó az az üzlet nem árulja így visszadobja az automatája.
De a gyerek is vesz "ízesített taknyokat" Müllerből, benzinkútról, amiket "normál" áruház nem árul, azokat sem veszi be. Mondjuk ahol eleve eurocentben volt a visszaváltási díj megjelölve nem is tudom mit hittem hogy elvittem az automatahoz.
Nálunk is egy szatyorban várakoznak, az, hogy egyenként vigyük, nem opció. Mire a szatyor megtelik, remélem a közeli két nagyobb üzlet kialakít valamit, de erős a gyanúm, hogy a sárga kuka nyeri meg őket. Pláne így, hogy azt veszik vissza, amit ott vettünk, gond lesz, mert férjem a dobozos söröket 4 üzletből szokta venni, egyik egy dohánybolt, na ott kétlem, hogy valaha is lesz visszaváltás.
Az üzletekből ahova járok egyetlen üzletnél van nálunk automata, egyelőre. Szigorúan csak azt veszi vissza amit ott vettem, így átlag 5 üvegből/dobozból 1-et ha bevesz, kapom a cetlit, amit eddig még nem sikerült levásàrolni, a.sztam őket ki blokkal együtt a pénztár mögötti kukába. Szóval szuperül működik, párszor próbálkoztam, de úgy döntöttem öreg vagyok bohócnak, ugyanúgy mennek a flakonok/dobozok a sárga kukába mint eddig, nincs hangulatom őrizgetni őket addig a bizonytalan ideig mire beindul a rendszer.
Gondolom arra, hogy sikerült-e visszaváltani. Nekem két üzletben mondták, a 12. kerületben, hogy majd vigyem, ha lesz automata. Egyben pedig azt, hogy csak a 400 m2 felettiekben lesz. Úgyhogy nálunk egyelőre a tárolóban várnak a sorsukra.
Egyébként mire vonatkozik az a kérdés, hogy "Sikerrel jártok?"
Mintha újra gyerek lennék....semmi új nincs benne. Emlékszem még mikor mindent gyűjtöttünk és vittük vissza az üvegeket. Kár volt abbahagyni 🤷♀️
További ajánlott fórumok: