Visszaéltek egy képemmel!! Mit tehetek? (tudásbázis)
Gondolom melyik az az oldal:napisz...
Állítólag külföldi szerveren fut,és nem nagyon lehet töröltetni,plusz ott nagyon azt hangoztatják hogy amit netre feltöltessz,azt bárki leszedheti,és nem lehet felelősségre vonni.Eddig még senki nem tudta őket leállítani...pedig sokan akarták.
Bár az enyémmel szerencsére nem él vissza Senki, legalábbis nem tudok róla,ha én - virágos - képeket keresek a netem, azt nem letöltöm, hanem az egér jobbkattjával másolom, majd a saját mappáimban mentem...
ÉN nemrég virágos, és tájképeket kerestem, hogy az legyen a képernyővédőm, képek vetítésével...
És én így csináltam...
És onnan Bárki simán fel tudja tölteni, ahová akarja, úgy, hogy tallózás...
Sziasztok!
Sajnos én is jártam már hasonlóan, ha nem épp így, mint a fórumindító.
Egy külföldi képfeltöltős oldalról leszedtek néhány, a lányomról készített (nem pucér, olyat nem teszek fel) képet, amit aztán az ÉN nevemen kicsit módosítva újraregisztrált valaki és oda feltöltötte, mint a saját képeit.
Ráadásul mindezt úgy, hogy a képek biztonsági fokozata a maximumon volt (vagyis elméletileg csak én tudom letölteni).
Azon a honlapon van lehetőség az ilyen és ehhez hasonló visszaélések bejelentésére, írtam is egy hivatalos e-mailt, hogy intézkedjenek.
Néhány nap elteltével küldtek egy automatikus válaszlevelet, miszerint érdemben foglalkoznak majd az ügyemmel, ha sorra kerül.
Ennek már több hónapja, de még semmi nem történt, azok a képek is ugyanúgy fent vannak... Szóval, már nem remélem, hogy lesz megoldás, legalábbis nem hamar, ráadásul ez egy külföldi honlap, gondolom, nagyon gyakoriak a panaszok, nem véletlen a 7 jegyű ügyszám sem..
Az oldal üzemeltetőjének írnék a helyedben egy tértivevényes levelet (legyen bizonyíték, hogy átvette), amelyben mellékelném a személyi igazolványom másolatát, a feltett kép másolatát, valamint természetesen leírnám részletesen a kérésem.
Ha erre sem tenne semmit, akkor jogorvoslatért fordulnék valamilyen internetes személyi jogokkal foglalkozó fórumhoz, vagy ügyvédhez.
Interneten már most is megkérdezhetsz ilyen ügyvédeket, szerintem ingyenesen is.
Minden adatodat megadtad, így simán megnéztelek! ;)
Ha mindent megadsz magadról (itt) ne csodálkozz, ha lenyúlják a képeidet! Titkosítsd az adataidat, képeket pedig csak barátoknak engedj megnézni, tudod: a kis lakat.
Mikyen jképed volt?
Irj privit hogy segithessek neked
Az szedhetné le aki feltette.
A kérdés hogy ki volt az...?
Engem is érdekel.
Hátha megtalálom magam én is :D
Ha így is van akkor is csak azt perelheted be aki feltette.Őt kötelezhetik, hogy levegye
szerintem
Nem lehet, hogy valaki haragszik Rád és így akar bosszút állni?
Hogy jöttél rá, hogy leszedték a képedet!
További ajánlott fórumok:
- Férjem 5 napja kómában! Mit tehetek, hogyan segitsek neki visszajönni?
- Mit tehetek, ha már az elején "elrontottam"? Férfi-nő barátság
- Hol tehetek panaszt a szomszéd kutyája ellen, átmászik a kerítésünkön, és sok kárt tesz a kertben és itt zabál állandóan.
- Feltörték az adatlapom egy közösségi portálon és visszaéltek a nevemmel, mit lehet tenni?
- Fizetési felszólítás a MÁV-tól...(úgynéz ki, visszaéltek az adatainkkal)
- Majdnem visszaéltek a bankkártyámmal, a Talkfusion visszaélt az adataimmal!!!!