Vissza lehet mondani az aegonos biztosítást, ha hitelhez kötődik? (tudásbázis kérdés)
Én arra tippelek, hogy tőkehalasztásos a hitel, ott szoktak ajánlani, hogy kössenek egy életbiztosítást és annak az összegét beleszámítják a törlesztőrészletbe, vagyis ha 40 ezer az életbizti és 60 a törlesztőd, akkor továbbra is 40-et fizetsz életbiztire és 20-at a banknak. Viszont ilyen esetben tutira nem lehet felmondani, ugyanis tulajdonképpen átadod a biztosításodat a banknak, mindenképpen ő lesz a "biztosított", vagyis ha nem fizeted a biztosítást, akkor az olyan mintha nem fizetnél a törlesztőrészletet!
Én csak ilyet tudok elképzelni jelen esetben, és egyébként tök jó találmány, ugyanis 20 év alatt az a pénz amit fizetnél a banknak kamatozik valamilyen befektetési formában, és több millió forintot lehet sporolni a futamidő végén...
Hitel mellé kötelezően megkötött életbiztosításról, R
ráadásul ami ílyen magas összegbe kerül, még nem hallottam.
Ha ingatlanfedezetes a hitel akkor természetesen kell a lakásra biztosítást kötni, de az életed nem érdekli a bankot.
Mi a neve ennek a biztosítási módozatnak, illetve mílyen típusú a hitel?
Nagyon jól tették, hogy kötöttek mellé életbiztosítást is.
Az évente megajánlott értékkövetéseket (életbiztosításnál) nem kötelező elfogadni. Ha túl drága a díj, akkor kötni kell egy másikat, máshol, de olyat amire szükség van (nem olyat, amire az üzletkötőnek van szüksége!!)
További ajánlott fórumok:
- Kisállat biztosításánál milyen papírokat kell beküldeni a biztosítóhoz?
- Kötelező biztosítás
- Válthatok lakásbiztosításnál biztosítót az évforduló lejárta előtt? Megszüntethetem a biztosításom úgy, hogy nem fizetem a díjat?
- Ha biztosítani tudnád gyerekeid felnevelését anyagilag is, több/hány gyereket szeretnél/vállalnál?
- Törlesztési biztosítás lakáshitelhez és az árfolyamgát
- Hogyan tudom közös megegyezéssel felmondani a biztositásom?