Vírus után hány napig "normális", hogy alig eszik a gyerkőc valamit? (beszélgetés)
Nálunk 1-2 hét is van, mire teljesen helyre áll az étvágya a kisfiamnak. Amíg nincs minden rendben, nem erőltetek semmit, azt és annyit eszik ami jólesik neki. Eddig a rekord 2,5 hét volt, utána viszont mindenevő lett, és eszméletlen mennyiségeket képes volt bepucolni. Össze-vissza evett, mint aki sose látott kaját... pedig azt csináltam, hogy mindig a kedvencek ki voltak rakva tálkákra, hátha eszik belőle, de felé se szagolt... aztán egyik napról a másikra visszajött az étvágya.
Azért nem szoktam erőltetni mert félek hogy megundorodik, és megutálja az evést... nem tudom ez jó módszer-e, de itatni szoktam, traktálni nem.
Lactívot adtam volna neki, de kihányta.:( Sajnos a folyadék is keresztül ment rajta...alul vagy felül.
Úgy veszem észre, hogy picit már jobban van. Nem hányt és nem ment a hasa sem.:)
Köszönöm a hozzászólásaitokat! Már egy picit megnyugodtam...tegnap este bevágott egy nagy szelet májkrémes kenyeret.:) Igaz, ma sem vitte túlzásba az evést, de már eszeget.
Én is adtam neki ropit, sajtos tallért, kekszet...nem volt elájulva tőle.:(
Remélem, hamarosan rendbejön. Mindig túlparázom ezt az időszakot...:(
Szia!
Fosós-hányos vírusnál a legfontosabb a folyadékpótlás!Ne aggódj, ha nem eszik pár napig. A hányástól ödémás a gyomor, ahogy jobban lesz, meg fog jönni az étvágya. Én ilyenkor háztartási kekszet, ropit szoktam adni a gyereknek. Annyit eszik belőle amennyi jól esik neki;)
Jobbulást!
A kisebbik lányom (20 hónapos) péntek hajnalban hányásos-hasmenéses vírus "áldozata lett". Ennek ellenére pénteken még eszegetett is valamit, szombat déltől viszont már szinte semmit. Reggel este még tápszert eszik, azt sem eszi. Az orvos szerint az a lényeg, hogy igyon. Folyadékot is egyre kevesebbet iszik.:( Azelőtt ki sem lehetett robbantani az etetőszékből...
Máskor nem volt ilyen gond, valamennyit mindig evett. Normális ez a nemevés? Mikor kezdjek aggódni?
További ajánlott fórumok:
- 3- 7 év közötti gyerkőcök klubja
- 2007 nyári/őszi/téli gyerkőceink mai menüje
- Ki vállalt 3. gyereket ebben a vírus helyzetben? Akinek van 3 gyerkőce hogy bírja anyagilag lelkileg stb
- Van most hasmenéses vírus? Ha igen, hány napig tarthat?
- Hányás-hasmenéses vírustól több napig tartó gyomorgörcs lehetséges?
- Mit eszik a tejérzékeny gyerkőcöd, főleg még ha rossz evő is?