Virsli (beszélgetés)
Nem tudom ezt mire írtad :D
Jól elbeszélgetünk :D
Igen, de ezt irtam is, etkezesi szokasok, hianyzik az izfokozo ize, stb. Van, aki kenyelembol, egyszerusege, olcsosaga miatt. Mint irtam, nem olcsobb mintha megvenne az igazi csirket, amirol tudja, hogy mit eszik. Kenyelmesnek biztos kenyelmes es gyors, de ennyi erovel sok kaja az.
Pl nalunk a legolcsobb virslinek 4 euro kiloja, de pont enyyibe kerul az egesz csirke kiloja is. A szarny pedig 2,70euro es a comb is valahogy igy. Nem kell sokkal tobb elokeszulet ezekbol fozni de nem 2 perc, ahogy megmelegitesz egy virslit, inkabb olyam 20 perc. De biztos, hogy taplalobb (es szerintem finomabb is, nem vagyok oda a virsli izeert). Nem itelem maglyara azokat akik eszik, nem fogok fujolni, mindenki maga donti el, hogy mit eszik, en is eszem eleg ritkan, csak irtam, hogy ha kecsegteto is az olcso ara, mar aki ezert veszi, ha kozelebbrol megnezed, nem olcso es nem tukrozi az ara a minoseget.
Ajánlanék,de érzéseim szerint messze laksz tőlem!
Egy tanyáról vesszük,nincs benne tartósítószer és egyéb nyalánkságok,nagyon finom.
Nem hinném, hogy húspótlóként eszi valaki.
Vannak időszakok, mikor megkívánják-juk, és vannak kaják, ami igényli.
Mi is ilyen gyakorisággal:)))
De nem mindenki engedheti meg a húst, vagy ehhez szokott hozzá és hiányzik neki az ízfokozó stb. Viszont azt nem mindenki tudja, hogy a virsli az egyik legnagyobb pazarlás, hiszen a csontot és csontról ledarált értéktelenebb húst mondjuk olyan kilós árban veszik meg mint mondjuk a csirkecomb, ami minőségben sokkal jobb. Szóval ha olcsó is a virsli, akkor is az túlfizetés ahhoz képest, ami benne van.
Próbáltam már házilag virslit csinálni, esztétikailag elmaradt. Ízben fini volt, de nem hasonlított a virslihez, inkább egy fasírozotthoz(akkor már inkább nem pöcsölök vele és jobb egy scsevabcsicsi), ezért úgy döntöttem, hogy ha nem elengedhetetlen egy recepthez, akkor inkább kihagyom a boltit, külön "csak úgy" nem, amihez kell, ahhoz meg használom a boltit. Pl. anyósom rizs-salátájához muszáj vagy pár kajához, ebből jön össze az a pár alkalom, amikor eszünk virslit.
Az orsi virsli amugy 47%ban csont, 7%ban hús.nem csoda,ha szilánkos.
A divany.hu-n volt virsli teszt egyébként.
Frankfurtit most leértékelték a spárban, 999 Ft/ kg, és nagyon finom.
Mi is szeretjük,lehet kapni elfogadható áron több félét, azért nem a legolcsóbbat - soha nem találtam még benne csontszilánkot.
A Füstli sem rossz, csak nem elég kifizetődő. Hetente 2x legalább virslit főzök, és nem az ára miatt, hanem mert nagyon sokféleképpen lehet elkésziteni. ( ma is fél kg sparos virsliből brassóit készitettem, nagyon finom volt )
Én a lidl-s bécsi roppanóst szoktam venni.
Az is jó.
Van belőle sima bécsi virsli is,gondolom az nem roppanós bélbe van töltve.
További ajánlott fórumok:
- Adtok-e gyermeketeknek virslit vagy parízert?
- Mi van a szalámiban, virsliben? Tényleg olyan szörnyű dolgok?
- Melyik a legfinomabb virsli?
- Mennyi idős korától adnád a következő ételeket egy babának: (Milli) krémtúró, túrórudi, virsli?
- Ti milyen virslit szoktatok venni?
- Melyik virsli a legfinomabb? Mit ajánlanátok?