Virágok panellakásban (beszélgetős fórum)
Szombaton piacoztam.
Színes mézvirág, bakopa, rózsameténg, lobélia, kakastaréj, plusz egy cserjécske: A Cuppánka :)
A petúniát már nem bírtam haza cipelni, majd 2 hét múlva :)
Te hogy állsz?
Valami erős túlélő fajtájuk lehet.
Tényleg jó nekik! :)
Köszönöm !
Próba vagy szerencse. Egyébként a koktélparadicsom nagyon divatba jött falun. Akikkel Aggteleken beszélgettem, azok elmondták, hogy nem palántáznak, ültetnek, mert a lepergő túlérett koktélból sok mag lesz és tömegesen bújnak elő. Ők csak válogatnak az erősek közül és karóznak... Jó nekik...
párásitottam a kis palántákat, stb. Lett 2-3 szem termés mindkét növényen, nagyon büszke voltam:) Akkor még csak erkélyen volt, és utólag tudtam meg, hogy reggeltől estig kellett volna a napfény.
Legyen szerencséd!
Hogyan lehet virágokkal szélhámoskodni?! 🙄
botanikaland,hu-n mindig mindennek utána nézek, hogy kell gondozni, mit igényel, hogy lehet szaporítani.
Jó kis oldal.
A legjobb a németek által szállított mulcs, ami vegyesen tartalmaz fenyő és keményfa héjakat. Nagyobb a lefedő képessége és a mikróanyag tartalmuk is gazdagabb.
A piacon az egynyáriakkal vigyázni kell. Sok a szélhámos. Jó megkérdezni, hogy milyen talajt alkalmaztak.
Én csak kevés mulcsra gondoltam és csak a növény töve köré.
Jövő szombaton eljutok én is végre a piacra körbenézni egynyári ügyben :)
Mint írtad is, a savanyú közeget szeretik.
Ezért mi körbe is mulcsoztuk őket.
Hogy állsz a tervezett többi balkonnövénnyel?
Vettél már valamit?
Nálunk is megjelent az amerikai zöld poloska, ami előszeretettel ül meg a levélzetben. Én próbaként használtam és azután eltűntek. Vélhetően másra is jó lehet.
Egyébként a levélbarnulás Bálint gazda szerint gombás fertőzés és a talaj minőségéhez is köze van.
Nincs mit, szívesen :)
Nemrég olvastam a kávézaccról, hogy savanyítja a növények talaját, meg tápanyag dússá teszi. Picit kételkedtem, de lám, Te is ezt mondod :)
Mekkorák a tujáid?
Nem fogják kinőni az erkélyt?
Köszönöm az elismerést !
Egyébként teljesen hasonlóan cselekedtem, azzal a különbséggel, hogy a kávé zaccot is ráöntögetem időnként.
Szépek, termést is hoznak - sokak irigykedése ellenére !