Villanyszámla (beszélgetés)
kb 40 ft.
nekem a februári fogyasztásom 1000Kw volt
40 000Ft.
Nekünk eddig horror volt a számla...
Most új építésű lakásba költöztünk, és érdekes módon 3+2+2=7 energiatakarékos égő, 2 folyamatosan működő számítógép, energiatakarékos hűtő, és egy mikro + kávéfőző...
Érdekes módon 3500 lett a villanyszámlánk:D
fajaa:P
köb felére csökkent a rezsink:)
A késedelmi pótlékot akkor is kifizetteti az Elmű, ha az ő hibájuk miatt csúszik a befizetés. Szentendrén saját kézbesítőjük van, telefonáltunk, e-mailt küldtünk, végül bementünk az ügyfélszolgálatra. Ott derült ki, hogy nem mi vagyunk az egyetlenek, akik nem kapták meg. De a késedelmi pótlékot ránk verték.
Nálunk is hónapról hónapra magasabb a KWh fogyasztás, amit már azért sem értek, mert nincsenek újabb kütyük amik fogyasztanának. A meglévőket is persze amit lehet (net, tv, mosógép ha nem megy) kihúzzuk .
Szóval érthetetlen ez az egész.
Igen, mindenképp jelezd, lehetőleg írásban, hogy nyoma legyen:(
Nálam is előfordult, hogy nem tudtam kifizetni, csúsztam eggyel, aztán úgy alakult, hogy egyszerre fizettem be kéthavit vagy volt, hogy részletfizetést kértem.
Szolgáltatótól is függ biztos, milyen a hozzáállás.
Nagyon magas a számlád?
:DDDD
na most meghalt a bojlerem és újat vettem. annyira energiatakarékos, hogy csak akkor kapcsol be, ha használom :DDDDD komolyan. csak azért, mert hűl a víz, nem kapcsol be. a régi az fűtött ha kell ha nem. Reggelre vízszintes helyett tök delet mutat, elkezdek zuhizni és bekapcsol. Délután mire hazamegyek, majdnem delet mutat (ebből látszik, hogy fűt) Elmosogatok és 1 óra múlva már vízszintes. Én még nem találkoztam ilyennel :DDDDD
szerintem lakástól, szolgáltatótól is függ:)
Most sikerült 17e ft-ból kihozni a vill. számlát, igaz, hogy 2 hétig ki volt kapcsolva a hűtőnk:)
Valószínűleg meg van a bűnösünk, aki eszi az áramot:D
Közben vettünk egy fogyasztásmérőt, azzal tesztelgetjük a dolgokat, eddig minden ok.
Viszont a villanyszámlánk még mindig 24e ft:(
Izzók változatlanul energiatakarékosak, hűtőnk nem üzemel, mert üres:)) szóval nem tudom hol lehetne megfogni az áramot:S
óó, ha ezt tudom, nem is vettem volna olyat:-S
Bár annyira gyakran nem sütök, csak a gázt használom a tetején:-)
Viszont mi is lecseréltük a hagyományos égőket energiatakarékosra és nem is valami gagyi 200,- ft-os, hanem 600-800 ft-osra és még több a számla. Én ezt nem értem:-((
Szia:-)
Most látom, hogy ide is jársz.
De ügyes vagy, hogy így tudsz spórolni. Bár nekem a férjem nem is engedné, ő tv mellett alszik:-S
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni hová is forduljak?
Én kertes házban lakom, 72 m2, elég sok háztartási gépünk van (hűtő, mosógép, mikro, vill. tűzhely, olajsütő, porszívó, vasaló, 2 tv, 2 dvd, 4 számítógép, persze egyszerre nem használunk mindent) és havonta 20-26e ft között mozog az áramszámlánk:-((
A férjem szerint a boyler visz el sokat, természetesen villanyboylerről beszélünk.
Irreális mértékben emelkedik hónapról hónapra a fogyasztás, írom egy excell táblába és nem tudunk rájönni hol a hiba. Már nyár elején írtam a szolgáltatónak, de válaszra sem méltattak.
Ma ismét írtam egy levelet, kíváncsi vagyok reagálnak-e rá.
Mit lehet ilyenkor tenni, ingyen bevizsgálják az órát, nem lehet, hogy azzal van baj?
Engem a család "kinevet",hogy nincs automata mosógépem mikróhullámu sütőm fagyasztó is csak az ami a hűtővel van kombinálva,de nincs is sok fizetni valóm.
Mindig mindent kikapcsolok áramtalanítok.
Csak ott ég a villany ahol vagyunk.Így alig haladja meg a 4.000 Ft-ot.
Sziasztok!
Írja meg valaki hogyan kell kiszámolni a villanyt?
Tavaly olvasták és nagyon kiváncsi vagyok mennyi is lesz az annyi.
Szeretném tudni én is kiszámolni mert sose lehet tudni mennyit is írnak a csekkre :(((
Családi ház, vidéken, havi 21-22000.- fizetünk és rá kell fizetnünk 28000.-
Mi is szoktuk időnként nézni a fogyasztást, hogy mégis miként állunk de nem tudok róla,hogy lehetne bediktálni, mert itt 3 hónapra előre kiküldik az általány csekket.Tavaly is sokat ráfizettünk az építkezés miatt ,több mint 50000.-Így megemelték a havidíjat és nagyon bosszant,hogy mégis ennyit rá kell fizetnünk..De ez van, sajna...Igaz,hogy nagy az alapterületünk mert 150négyzetméter.
Én havonta írom magamnak a fogyasztást.180-250 kWh/hó, 250-et télen szoktuk elérni.192 kWh/hó az 8110 ft-ot jelent havonta.Nem szokott túlfogyasztásunk lenni.Ha úgy látom, hogy valamiért megugrott, akkor rögtön magasabbra vetetem az átlagot és inkább plusszosan jövünk ki a végén.Ja és családi házban lakunk.
Panelban 220 kWh/hó volt a max., de ott a 200 kWh/hó fedte a valóságot és ott sem volt túlfogyasztásunk.
Gyorsan megnéztem az óraállást. Tavalyi leolvasás óta elfogyott 1420Kwh, és fiztve lett 1600Kwh.
Akkor jól állunk. Remélem jól számoltam :-)