Világegyetem keletkezése? Te hogy látod?! (beszélgetés)
Szevasztok, szép jó reggelt mindenkinek!
Olvaslak titeket, és olyan érzésem van, hogy valami tudományos értekezés kellős közepébe csöppentem. Csak ámulok és bámulok. Mennyi tudás??? ... és mind a másé! :))
No! csak azt szeretném mondani, hogy a napokban indult egy új fórum: "Tere-fere erről-arról..." úgy néz ki, jó kis társaság kezd összeverődni, ha gondoljátok nézzetek be ti is, egy kávé-süti, és ha bármi más olyan témával találkoztok ott, ami titeket is érdekel, osszátok meg velünk gondolataitokat, véleményeteket, szeretettel várunk mindenkit.
Nem. Csak azt, hogy az állati zsírnak vannak olyan funkciói, amit a növényi zsiradék nem tud.
Ha olajjal veszed be akkor se jársz jobban :P.
Jogos!
Nos az ősrobbanás másik fontos bizonyítéka, a kozmikus mikrohullámú háttérsugárzás. Ez az ősrobbanás "fénye" ill. ami megmaradt belőle. Ettől hangyás a tévénk amikor nincs adás.
Érdekessége, hogy a létét az ősrobbanás elmélete alapján jósolták meg, még mielőtt felfedezték volna. Éppen ezért ez az egyik legerősebb bizonyíték, a világegyetem tágulása mellett.
Segítség, aki ért hozzá!!! Számítógép!!!
Úgy látom ti értitek:
a klaviatúrámon kigyulladt egy lámpa, ami nem szokott!!!
Jobbról fent, ugye az első lámpa jelzi az üzemkész állapotot, a középső bekapcs, ha működik a CapsLock, de nekem nem rémlik, hogy a jobb oldali legszélső lámpa is világítani szokott! Most pedig világít! Mit tegyek????
Nem kötözködni akarok, de máris itt egy példa: Win7 -> Win8 :D. A marketing megvolt... az eredményen röhögünk (ennél még a Vista is jobb próbálkozás volt). :D
Azt gondolom, hogy ebben igazad van!
A gazdaságtöri prof.-om mondogatta, hogy "nem elmondani az igazságot gyakorlatilag ugyanaz, mint ezer hazugság között elmondani az igazat".
Hiteles tudományos forrás soha nem állította a sertészsírról hogy jó.
A marketing az más kérdés. A marketing az a dohányzásról is állította már hogy nem káros az egészségre. A dohányipar is óriási üzlet. Az igazságot viszont nem lehet sokáig hazugsággal elnyomni.
A 98. hozzászólásomban csak pakman azon mondatára szerettem volna példát írni, hogy a kutató-intézetek leginkább a támogatói pénzek elnyerése érdekében állítanak (sajnos) sok esetben bizonyos dolgokat.
Személy szerint az a véleményem, hogy a rendszerváltás után kellett a nyugatnak a piac a saját étolajuk eladásához, ezért jöttek a reklámok és egyéb egészségügyi kutatási eredményekkel bizonyítva a sertés-zsír káros hatását.
Most pedig úgy néz ki, hogy jön a másik, akinek a mangalica zsírja az eladó, és kezdődik az újabb agymosás.
Részemről akkor is, most is maradok a sertés-zsírnál. Ha már életem túlnyomó részét leéltem azzal, no meg őseim is egész szép kort éltek zsírral való táplálkozás mellett, akkor nekem is jó az, reklámtól és kutatási eredményektől függetlenül. :)))
A finanszírozó alapítványok kuratóriuma, vagy a finanszírozó intézmény igazgatósága dönti el, hogy milyen jellegű kutatásra ad pénzt, illetve milyen területeket épít le (nagyon egyszerűen: x-re fizet, y-ra nem). Így X előtérbe kerül, Y leépül. Nagyon nehéz kutatni / fejleszteni nyugodt háttér, felszerelés és egyéb anyagiak nélkül...
A kereskedelmi célú kutatások irányát mindig a befektető szabja meg. Amire valami a 0-ról eljut egy olyan fejlettségi szintre, hogy Te fizetsz érte (kvázi döntést hozol pl. a vásárlásoddal), az előtt már egy tonna pénzt belefeccölt valaki a fejlesztésbe: tehát Ő dönti el, hogy Te miből válogathatsz a Te fogyasztói döntéseddel. Ennyire egyszerű.
Amikor megveszed a működő dolgod akkor tutira veszed, hogy amit vettél az lehet a jelen kor legjobb alternatívája a témában?
Természetesen; csak szerintem.
Pár nappal ezelőtt mutatták valamelyik adó híradójában, hogy egy ilyen nemrég lezajlott "ősrobbanást" sikerült megfigyelniük, (a déli sarkon elhelyezett csillagvizsgáló fogta be), és utána már látszik, mérhető mértékben tapasztalható azon a részen a világegyetem eddigieknél is gyorsabb tágulása.
Nemrég jelentették be tudományos körökben, és mutatták a felvételeket. Ott is, szakmabelieknek, és a híradóban is néhány kockát belőle!
További ajánlott fórumok:
- A kisfiam fején két kemény dudor keletkezett
- WC csésze legalján letapadt, kemény, sötét vízkövesedést mivel tüntessek el? Vastag réteg keletkezett már
- Fehér kabátból a mosástól keletkezett rózsaszín foltokat el tudom valahogy tüntetni? Mit tegyek?
- Az arcon keletkezett bőrszínű dudor mi lehet és hogyan tüntethetném el?
- Beletolattak az autómba, keletkezett rajta 1-2 kisebb horpadás, csináltatta meg valaki olyan módszerrel, hogy a fényezés nem sérült?
- Vaterán hogyan kell kiegyenlíteni a feltöltés és eladás után keletkezett számlát?