Vigyázat! Feltöltőkártyás csalások! (beszélgetés)
És még akad aki be is dől ennek a szövegnek. barátosném mondja, hogy hívták ezért. Ezzel a szöveggel. Szóval tartotta őt, aztán letette a telefont. Igen kb 4 éves trükk. Egy másik volt kolléganőmnek nem tudom mennyi pénze bánta..
Engem más szöveggel hívtak a vezetékesre. Valami bankos ügy, és tesztet vagy mi a frászt kellett volna kitölteni. Mondtam ne haragudjanak, Nem érdekel..
Engem is ma hívott egy t-m... Szekeres Csaba néven, hogy nyertem 600 000 Ft értékű bankkártyát, ha veszek 15 000 Ft értékű feltöltőkártyát és bemondom a számot...
Na persze, nem dőltem be :) Rá is kerestem neten és egy 2006(!)os közleményben szólnak, hogy csalásról van szó... Nem semmi, hogy most 2010et írunk és még mindig ilyennel próbálkoznak.
Én egy biztositós ügynököt szereltem le,jó keményen!Mindenhol megpróbálják az embereket lehúzni,átvágni.
Egyik volt kolléganőmet behúzták a csőbe. Remélem én nem sétálok bele, autómatán szoktam rendezni.
A tv ügyvédje című műsor foglalkozott vele, régebben.
A vonalason hívtak, de nem szólt bele senki, a háttérbe csend volt. Nem kerestek mégegyszer.
Máskor is volt ilyen....
Igen, bármilyen témában mélyed el az ember, mindig csak a csalásokat fedezi fel. Valószínűleg nem látnok segítette a befektetési cégek munkáját pedig a bank tuti nem adhat ki információt az ügyfelekről. A csalóknak áll a világ a bérből élők pedig azért vannak, hogy a csalóknak legyen megélhetősége.
na igen, és még akkor nem beszéltünk arról amiről elvileg senki nem tud gondolok arra, hogy akkor hívott egy befektetési cég amikor épp pénzem volt mert eladtam a lakásomat, na ezt honnan tudták
előtte említésre sem méltó jövedelmem folyt be a számlámra rendszeresen (50e alatt)
Ez nemcsak vezetékesen fordulhat elő, mobilon is... Ha a telefonszámod nyilvános, tehát benne van a telefonkönyvben, gyakorlatilag bárki besétálhat a szolgáltatóhoz és vásárolhat telefonszám-adatbázist. A kártyás telefonok itt azért nem játszanak, mert azok sosem kiadhatók (azaz meg lehet kérni, hogy az legyen, de ált. automatikusan titkosak).
Ilyenkor - ha szűkített/részadatbázist kér a "vevő" - az állandó bejelentett lakcím alapján adják a számkat.
Ez nálunk azért mókás, mert az állandóm Zegen van, de Sopronban élek, és sokszor hívnak/hívtak Zegre nyelviskolába, árubemutatóra stb. :D
Nekünk még nem volt ilyen eset,viszont vezetékesen szinte minden nap hívnak:nyelviskola,brőkercég,ügynökök,biztosítók,segélyszervezetek...már a franc ki van velük.Mindig engedelmesen végighallgattam őket,nem akartam bunkó lenni,de a múltkor kiverték nálam a biztosítékot mikor magán jellegű kérdéseket raktak fel.Szó nélkül leraktam.Engem már hívhatnak,én tuti egyiket se fogom többet végighallgatni.
Mi hírből tudtuk, kik csinálják ezt a környéken, ismerős ismerősének ajánlották, hogy féláron feltöltik a telefonját....ezek után nem volt nehéz összerakni a képet...
Lévén nincsenek külterjes kapcsolataink, ha idegen hív akármilyen gyanús ügyben, a második mondat után leteszem a telefont. Akárcsak a közvéleménykutatók, hálózatépítők, biztosítók, ügynökök, telefontündérek esetében, meg az ilyen-olyan árubemutatóra invitálókét is. Köszönöm, majd felhívom, ha szeretnék valamit.
Aztán meg mászkáljak a rendőrségre kihalgatásra meg tanuskodni évekig ! Ki van zárva!
Engem szerencsére elkerültek eddig!Hát ne is hívjanak,mert telóban amúgy sem adok ki adatot magamról,még banknak sem,nemhogy T-m-nak...
Apósomat is felhívták a múlt héten, hogy milyen szerencse érte, őt sorsolták ki a főnyereményre. Állítólag :) a T-M-tól. Ott volt a hölgy mellett elmondása szerint a vezérigazgató is.
Hála a jó égnek, hogy a férjem vette fel a telefont és kapcsolt. Mondta neki, hogy falun élünk és ilyenkor már nem tud kártyát venni. A csajszi köszönés nélkül letette a telefont.
engem is felhívott 1 csuda intelligens hölgy,hagytam hagy hívjon vissza még1szer,hagy fogyjon pénze,Kérdezte hogy megvannak e a kártyák,mondom persze.Akkor kaparja le legyenszíves a kódot rejtő csíkot,1 érmével kapartam az üres lapot,kérdezi megvan?persze.akkor diktálja a számokat.mondtam sok számot sorban,mire közli,hogy nem jó,ez eggyel kevesebb szám.jót nevettem,és mondtam neki akkor találj ki még hozzá 1 et.Bosszantóan kedves voltam...xD
Vagy én élek álomvilágban???? És mindenki más tesz rá, hogy a többiek buknak rajta?
Lehet, hogy idő és papírmunka, de ha sose tesz senki semmit, akkor a múltkori TVben bemutatott eset egyedi marad. Minket hívogatnak ilyenekkel, ők meg gazdagodnak, mert úgyis van, aki bedől.
Ha a számot esetleg nem is sikerül kideríteni, de a körzetet legalább igen. És innentől már csak azt kell figyelni, ki hívogat nagyon sokféle számot...
Ez idő és papírmunka, nem megy 5 perc alatt...és ezzel a csalók is tisztában vannak. Szerinted miért nem azt mondják, hogy másnap telefonálnak a kódokért?:D Az áldozat meg 5 percig minimum eufóriában van a pénznyeremény hallatán, ebben a csóró országban... és még idiótának sem kell hozzá lenni. Ki milyen típus. Én mondjuk előbb kételkedek.
És miért nem a rendőrséget hívtad? Én tuti azt tenném... A rendőrség kikérheti a bejövő hívásaidat a szolgáltatóhoz, és visszakövetheti, hogy ki indította, illetve milyen számról a hívást.
Igen, elég sokan csinálják ezt:S és sokan be is dőlnek. Nekünk ilyen tavaly volt, és azt is mondták az ügyfélszolgálatosok a kérdésünkre, miszerint nem-e lehet lenyomozni a hívást, hogy sajnos nem tudnak mit tenni, mert ahhoz rendőrségi papír kellene, hogy ők hivatalból lenyomozhassák az ilyen hívásokat:( mert mi is mondtuk, hogy 5 perc múlva vonalban lesz megint a csaló:( minden őket védi. Így hát nekünk sem maradt más, mint elküldeni:D vagyis nem küldtük el, hanem megemlítettük az ügyfélszolgálatot, és érdekes onnantól kezdve nem akart a csaj beszélgetni:D sőt, el sem köszönt...
aki annyira idióta, hogy bemond egy adatot bármiről amit csak ő tudhat, egy vadidegen embernek az meg is érdemli
Kb fél órája felhivott a T-m.... ügyfélszolgálat nevében egy férfi hang,és közölte velem,hogy nyertem egy piaggo robogót,meg egy 300 ezer ft értékű bankkártyát! A nyereményt csak akkor vehetem át ha veszek 3 db 3500 ft értékű feltöltőkártyát és bediktálom a kártya számokat! Majdnem bedöltem mire eszembe jutott,hogy valamelyik nap láttam a tv-ben ilyen visszaéléseket!A fickó kérte a személyi számomat,diktált valami szerződésszámot is de persze nem jót! Aztán azt mondta 20 percen belül szerezzem be a feltöltőkártyákat és visszahiv! Azonnal hivtam az ügyfélszolgálatot is de ott azt mondtták,hogy nincs ilyen akció!Uyhogy elkültem a srácot a sunyiba!
Nah hadd "halljuk",olvassuk,mi van??? :))
Vigyázat!!!!!!!!!Feltöltőkártyás csalások!
További ajánlott fórumok: