Vezetői engedély: Sikeres vizsgától az igazolvány kézhezvételéig miért kell eltelnie 30 napnak? (tudásbázis)
Nekem anno 2 hét múlva jött meg postán. A papírra azt mondták nem jogosít vezetésre, de ha nagyon akarok, kérhetek egy ideiglenest amíg el nem készül a plasztik, potom 5000 Ft-ért :S
Inkább kivártam míg megérkezik..
Sajnos várnod. Az unokaöcsém 1 évvel korábban vizsgázott, mint én, neki egy hét alatt megjött, az enyém most tavasszal bő 3 hét volt.
Nyugi, nem fogsz kiesni a gyakorlatból, olyan, mint a biciklizés és egyedül sokkal jobban is megy, mint oktatóval. Ha pedig nem olyan kocsin tanultál, mint a saját, akkor ahhoz meg tökmindegy, mikor állsz neki hozzászokni. :))
Ha fontos lenne vezetned, azt hiszem, lehet ideiglenest kérni - már' ha van még olyan egyáltalán, talán érdemes utánanézned.
Valószínűleg azért húzták át tollal, mert neked még semmilyen jogsid sincs, ami lejárt volna, ezért anélkül nem vezethetsz, még ennek a papírnak a birtokában sem!
Várd ki az a pár hetet, amíg megkapod az igazít, és akkor nem büntethetnek meg azért, mert jogsi nélkül vezetsz! Szerintem megéri kivárni, míg megérkezik, mint hogy kapásból bírsággal kezdd!
Nyúlért:) ahogy az ötéves kisfiam mondaná:D
Adminisztráció, a szokásos 30 nap, mindenhol ennyit mondanak, bármit intézel is:)
Az első elméleti órán a fejünkbe verte az oktató, hogy jogsi nélkül nem vezethetünk és az okmányirodában kapott fecni az nem jogosítvány, hanem egy azt kérelmező adatlap.
Nem jogosít vezetésre, CSAK abban az esetben, ha lejárt jogsi cseréjét igényelted. Új jogosítvány esetén várnod kell, amíg megjön a kártya.
Legalábbis márciusban még ez volt a törvény.
Az okmányirodai dolgozók beszélnek össze vissza. Legalábbis nálunk. Már nem is kérdezek semmit. Amúgy agyam eldobom, mit meg nem tehetnek.
Gyerekem nevére nem voltak hajlandóak átírni egy kocsit, mondván kiskorú és nincs jövedelme.
Érdekes, másik okmányirodába gond nélkül átírták.
A papíron amit kaptál rajta van az érvényesség dátuma, általában 2-hónapig jó, lehet vele vezetni magyarországon, de külföldre nem mehetsz.
A kártya alapú jogsinak az ügyintézése jogszabályban van megállapítva, hogy 30-napon belül kell kiadni, ezt most akarják 3-hónapra módosítani.
Az enyém 2,5 hét alatt jött meg.
Ill. én már mindent megértek, ha a magyar bürokráciáról van szó! Azt is lenyelem, ha a korábbi gyakorlattól ellentétben egy hónapot kell várni a jogsira. DE az már eszméletlen, hogy a hivatalnok azzal bocsájt el, hogy a kezembe adott hivatalos dokumentum nem jogosít fel autóvezetésre... Eszméletlen! Korábban az is jogsiként szolgált. Most már nem?? Nem hittem el, ezért rögtön megkérdeztem egy nyomozó rokonomat, hogy az ember lánya így egy hónapig nem vezethet?? És ha az a szakmámhoz elengedhetetlen? Ő a közlekedési osztályhoz fordult, ahol kb. hülyének nézték, hogy dehogynem. Mármint az a papír, amit az okmányirodában kaptam ügyintézéskor, addig is feljogosít autóvezetésre, amíg nem kapom kézhez a plasztik kártyát. Akkor most mi van? Az okmányiroda magánakciója? Vagy megint nem tudja a bal kéz mit csinál a jobb? Ez tényleg nem megy másként Magyarországon??
Kíváncsi vagyok mások tapasztalataira! Írjatok!
További ajánlott fórumok:
- Nem kötelező oltatni, de ha nincs oltási igazolvány, akkor...?
- Eltörlik valaha az oltási igazolványt?
- Új igazolvány készítésénél miért fontos, hogy milyen középiskolát végzett valaki?
- Védettségi igazolvány tapasztalatok
- Egyéni vállalkozói igazolvány kiváltása...SEGÍTSÉG!!! :)
- Mennyibe kerül az személyi igazolvány csere házasságkötés után?