Vettem egy kuktát, mennyi idő a húsleves főzés ideje? (tudásbázis kérdés)
A kukta imádatom azóta is töretlen:)
Bár bevallom egyéb ételt mint húsleves nem főztem benne.
Akkor kérhetek egy száraz bab receptet? Részletesen :)
Koszonom
Koszonom, erre gondoltam, hogy a húslevesbe mi kerül konkrétan. Nagyjából ezt teszem en is, 1-2 fűszer kivételével. Viszont teszek bele egy kevés pirospaprikát, es fuszerköményt.
Meg1x koszonom es elteszem az oldalt kedvencek köze, ha kuktas kérdésem van, jovok :)
Milyen levest készítesz meg kuktaban?
Azt hiszem félreértettem a kérdésedet.
Nagyon sok mindent főzök kuktában, a legjobb a húsokhoz, nagyon kevés zsiradék kell bele, inkább csak arra, hogy kérget kapjon benne a hús. Gyakran csinálok benne tarját, marhaszeletet, de pörköltnek is nagyon praktikus. Különösen marhahúsnál, nincs az az öreg állat ami nem puhul meg benne.
Krumplit a rakotthoz, céklát savanyúnak. De zöldségeket blansírozni is remek benne.
Most hirtelen ennyi
Nagyon igaz, szépen hagyni kell, hogy a kukta elvégezze a feladatát (vagyis a túlnyomástól tovább fő az étel) .
Mire vagy kiváncsi? Fűszerek: hagyma (héjastól, mert szép színt ad a levesnek), fokhagyma, egy szeletke gyömbér, szerecsendióvirág, esetleg néhány szem bors (az 1 éves unokám miatt most annyi sem), kevés kakukkfű (friss is jó, de szárított is), természetesen só. Zöldségeket bőven teszek, mert kicsink boldogan megeszi ( répa, fehérrépa, paszternák, zeller, esetleg karalábé, krumpli. Káposztaféléket nem nagyon szoktam. Egy kicsi paprikába tömködök zellert és petrust, ha lehet még ősszel, ilyenkor jó a paprika csumája is, és a zeller és petrezselyem szára is. Hát ennyi, szívesen válaszolok amire tudok még.
Úgy csináltam kuktában, hogy amikor már leszedtem a habját, akkor bele a zöldségek és 20 perc.
De az igazi húsleves lassan, gyöngyözve fô.
OFF: úgy olvastam, hogy vettem egy kutyát :D :D :D
első döbbenet után újra olvastam és hangosan röhögök a saját hülyeségemen :D
Köszönöm ezt a kérdést ;)
Igazatok van de most nincs annyi időm...:-);
Koszi mindenkinek a valaszt! :-)
Koszi a valaszt!
Husos disznocsontbol keszul.
Függ a hústól is, amit főzöl
Olyan 30-40 perc.