Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Vettem egy kuktát, mennyi idő a húsleves főzés ideje? fórum

Vettem egy kuktát, mennyi idő a húsleves főzés ideje? (tudásbázis kérdés)


2017. szept. 14. 15:51

A kukta imádatom azóta is töretlen:)

Bár bevallom egyéb ételt mint húsleves nem főztem benne.

2016. jan. 28. 13:00

kedves barátom küldte át a linket.



[link]

20. Klauka_ (válaszként erre: 19. - Tuttuka)
2016. jan. 25. 14:03

Akkor kérhetek egy száraz bab receptet? Részletesen :)

Koszonom

19. tuttuka (válaszként erre: 18. - Klauka_)
2016. jan. 24. 21:22
Száraz és fejtett babot, lencsét, csicseri borsót
18. Klauka_ (válaszként erre: 16. - Tuttuka)
2016. jan. 24. 21:05

Koszonom, erre gondoltam, hogy a húslevesbe mi kerül konkrétan. Nagyjából ezt teszem en is, 1-2 fűszer kivételével. Viszont teszek bele egy kevés pirospaprikát, es fuszerköményt.


Meg1x koszonom es elteszem az oldalt kedvencek köze, ha kuktas kérdésem van, jovok :)

Milyen levest készítesz meg kuktaban?

17. tuttuka (válaszként erre: 15. - Klauka_)
2016. jan. 24. 19:23

Azt hiszem félreértettem a kérdésedet.

Nagyon sok mindent főzök kuktában, a legjobb a húsokhoz, nagyon kevés zsiradék kell bele, inkább csak arra, hogy kérget kapjon benne a hús. Gyakran csinálok benne tarját, marhaszeletet, de pörköltnek is nagyon praktikus. Különösen marhahúsnál, nincs az az öreg állat ami nem puhul meg benne.

Krumplit a rakotthoz, céklát savanyúnak. De zöldségeket blansírozni is remek benne.

Most hirtelen ennyi

16. tuttuka (válaszként erre: 14. - Klauka_)
2016. jan. 24. 19:16

Nagyon igaz, szépen hagyni kell, hogy a kukta elvégezze a feladatát (vagyis a túlnyomástól tovább fő az étel) .

Mire vagy kiváncsi? Fűszerek: hagyma (héjastól, mert szép színt ad a levesnek), fokhagyma, egy szeletke gyömbér, szerecsendióvirág, esetleg néhány szem bors (az 1 éves unokám miatt most annyi sem), kevés kakukkfű (friss is jó, de szárított is), természetesen só. Zöldségeket bőven teszek, mert kicsink boldogan megeszi ( répa, fehérrépa, paszternák, zeller, esetleg karalábé, krumpli. Káposztaféléket nem nagyon szoktam. Egy kicsi paprikába tömködök zellert és petrust, ha lehet még ősszel, ilyenkor jó a paprika csumája is, és a zeller és petrezselyem szára is. Hát ennyi, szívesen válaszolok amire tudok még.

15. Klauka_ (válaszként erre: 13. - Tuttuka)
2016. jan. 24. 13:54
Megtennéd hogy leírod mi kerul bele? Koszonom előre is
2016. jan. 24. 13:53
Kezdő kuktas vagyok en is, de a húslevest mar csak abban főzöm. 40-60 perc, lényeg hogy nem szabad hűteni, nem szabad a gőzt leereszteni, mert akkor lesz zavaros.
2016. jan. 23. 15:12
Húsos csontból leves kuktában nálam 35-40 perc. Tokkal-vonóval. Nagyon régóta csak abban főzök húslevest, már a nagymamámtól is így tanultam. Hatvan múltam, tehát nem mostanában. Ugyanúgy teszem fel, mintha fazékban főzném, zöldség, fűszerek is mennek bele. Lezárom, felforr és amikor elkezd sziszegni takarékra veszem. Kerámialapon 2-es fokozat. Aztán úgy 20-25 perc múlva lezárom és hagyom még a lapon. Általában előző este megfőzöm és az edényben hagyom kihülni. Másnap reggel könnyen le tudom szedni a leves-zsírt is, illetve ott van a tetején egyben a "hab", úgy néz ki mint valami háló. Nem zavaros. Ha teatojásban vagy kis gézdarabban voltak a fűszerek, leszűrvi se kell a levest. Marhahúsnak kell egy óra, csirkének fél is elég. Próba szerencse!
12. globus (válaszként erre: 8. - A360345bdd)
2016. jan. 23. 13:36
Jajjjaj, kapcsojjakikérem :DD
11. bnedora (válaszként erre: 8. - A360345bdd)
2016. jan. 23. 13:25
Bocsi, de én is:-)
2016. jan. 23. 13:19
Én szinte mindent a kuktáimba főzök, de a húslevest abban is lassan fedő nélkül.
9. 5c54c8b1c1 (válaszként erre: 1. - Édesszívem)
2016. jan. 23. 13:03

Úgy csináltam kuktában, hogy amikor már leszedtem a habját, akkor bele a zöldségek és 20 perc.

De az igazi húsleves lassan, gyöngyözve fô.

2016. jan. 23. 12:59

OFF: úgy olvastam, hogy vettem egy kutyát :D :D :D


első döbbenet után újra olvastam és hangosan röhögök a saját hülyeségemen :D


Köszönöm ezt a kérdést ;)

2016. jan. 23. 12:44

Igazatok van de most nincs annyi időm...:-);

Koszi mindenkinek a valaszt! :-)

6. melinda032 (válaszként erre: 3. - Bnedora)
2016. jan. 23. 12:42
Igen, úgy az igazi :) Nekem nincs kuktám, szeretek menet közben kóstolgatni :)
2016. jan. 23. 12:42
Forrástól számítva 30-40 perc a csirkénél.
4. édesszívem (válaszként erre: 2. - Andi6020)
2016. jan. 23. 12:41

Koszi a valaszt!

Husos disznocsontbol keszul.

2016. jan. 23. 12:37
Én nem szoktam kuktában főzni a húslevest. Úgy lesz igazán finom, ha lassan, gyöngyözve fő.
2016. jan. 23. 12:32

Függ a hústól is, amit főzöl

Olyan 30-40 perc.

2016. jan. 23. 12:28
Vettem egy kuktát mennyi idő a húsleves főzésideje?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook