Vetélés után-mi a teendö? (tudásbázis)
Szia!
11 hetes terhes voltam,hogy a baba mennyi volt igazából,azt nem tudom,mert előtte nem volt ultrahang.Mire először megnézték,már halott volt,6 hetesen halt el.A vetélés csak két héttel később indult meg.Utána újabb két hét múlva megint elkezdtem nagyon vérezni,de csak alvadt vér darabok lökődtek ki.Most már egy hónapja,hogy elvetéltem és kb. 2-3 napja maradt abba a vérzés.Sajnos engem nem vizsgálnak ki,mert nem Magyarországon lakom és itt nem foglalkoznak ezzel.Remélem a következő terhességem nem így fog végződni,mert ez rettenetes volt.Még egy hónapot várunk,mielőtt próbálkozunk újra.
Szia!
HÁny hetesen vesztetted el a babát?! Engem úgy is műtöttek, hogy előtte elvetéltem, azt mondták azért, hogy nehogy valami szövet bentmaradjon. És mi történt veled azóta? Én két vetélésen vagyok túl, és most folyik a kivizsgálás, hogy mitől nem maradtak meg.
Szörnyen szomorú hogy ilyen sok ilyen rossz tapasztalat van:((
Úgy őszintén, Ti tudtátok, hogy egy terhesség ilyen nagy százalékban végződhet vetéléssel, úgy, hoyg talán nem is tudja senki az okát??? Szerintem elég durva, hogy (lehet, hoyg csak minket nem világosítottak fel rendesen) 25 évesen kell ezekkel a számokkal meg tapasztalatokkal szembesülnöm, a saját bőrömön is persze...
** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
Nagyon sok erőt,és kitartást kívánok neked! Velem is hasonló történt a 26.héten.
Fogadj el minden segítséget,nagyon nehéz lesz lelkileg feldolgoznod a történteket.
Van úgy hogy egy hónap sem elég sajna:(
Nekem minden nap eszembe jut ami történt,a gyermekemnek nem meghalnia hanem megszületnie kellett volna.Nem könnyű túltenni magát az embernek az ilyesmit,bennem "csak" egy hétig volt a halott baba mire megcsászároztak.A "felejtést" nehezíti hogy a műtét helye még mindig fáj,gyerek pedig sehol...
Normális dolog szerinted hogy nincs kedvem semmihez,és utálok mindenkit?Te nem éreztél ilyesmit?
sziasztok.
Én most lettem volna 8-9 hetes terhes, a héten mondta a dokim, hogy missed ab jövőhéten kedden. ma elkezdtem barnázni, most alvadt véres cucc jön. nem tudom mit tegyek, felhívjam a dokit vasárnap este, vagy várjak vele holnap reggelig? Lehet valami bajom, ha kivárom a kedd reggelt? Ha magától elmegy a baba, akkor is kikaparnak?!
Én 12 hetes ultrahangra mentem amikor közölték velem hogy kb.8 hetesen elhalt a baba és hogy szerencsém van hogy nem kaptam valami fertőzést,hogy egy hónapig úgy voltam,hogy a baba nem élt.
Túlesetem a műtéten,és utána egy hónapig nem akartam senkit látni a férjemen kívűl.
Ezt a dolgot lelkileg kell az embernek magába rendbe tenni,én minden babával kapcsolatos könyvet terheskönyvet elrakattam a férjemmel.
De mégegyszer ismétlem egy hónap kellett ehhez nekem.
Ma már két gyermek anyukája vagyok,egy két és féléves kisfiú,és egy négy hónapos kislány ami nagyon boldoggá tesz.
Aki így jár lelkileg nagyon erős legyen,és minden rendben lesz,szerintem inkább vetéljen el az ember minthogy beteg babát szüljön!!!!
További ajánlott fórumok:
- Baba a pocakban vetélés/missed ab után!
- A vetélésről - néhány kérdés és válasz
- Spontán vetélés után, amit műszeresen fejeztek be (missed ab.), mikor estetek teherbe újra?
- Szerintetek 2 vetélés után és 3 egészséges gyerek mellett normális dolog-e baba után vágyni? Lehet -e segíteni a terhesség megtartását?
- Mi okozhatja a vetélést? Mi ennek az oka? Erre keresem a választ..:(
- Két vetélés és annyi év sikertelenség után, vágyom egy babára