Veszélyes biciklivel elmenni Szabadkára? Ha valami baj történik, fel tudom hívni telefonon a magyar rendőrséget? (tudásbázis)
A közbeszéd nem elég rugalmas. Egész életemben Jugó-nak hivtam a déli szomszédunkat, pár évvel ezelőtt sem hivtam őket Szerbia és Montgenegronak, ami éppen az aktuális nevük volt. Azt spec. nem tudom, hogy a rendőrök milyenek a hazaiakkal, de hogy a magyarokkal nagyon szemetek, az biztos. Nemcsak velem, mindenkivel, nagy az oda-.vissza forgalom, ide tényleg pár lépés a határ. Már 20 évvel ezelőtt diákkoromban is Szabadkára jártunk csapatosan moziba,. pld. itt láttam először a Love Storyt.
Nekem egyébként Szabadka a második kedvenc városom,a férjem szerb származásu is, ezért irtam a 11 hrsz-ben amit. A világon ugye a szerb ffiak a legmagasabbak, az én fiam és 208 cm, és ha nem vagyunk autórendszámunk közelében, még szerbnek is néznek bennünket. ( én is 180 cm vagyok ) Szvsz csak a rendőrök szemetek a magyarokhoz, a lakosság szereti és meghálálja a magyar szót, tanulhatnának tőlük a szlovákok. Évente 4-5 alkalommal átmegyünk, hiszen a legközelebbi nagyváros.
Különben a jugó rendőrök mindenért megbüntetnek, elég gonoszak. Amikor látom, hogy Szegeden éppen őket igazoltatják a magyar rendőrök, mindig elfog a káröröm. Most 21 éves fiam kiskorában tapsolt, ha látta, hogy a mi rendőreink igazoltatják vagy éppen büntetik a jugó rendzámú autókat, annyit szivtunk Jugóban ( pld a háboru idején miért nem volt hullazsák a csomagtartóban, egyszer szirénázva követtek Kelebijától a határig mert rámentem a záróvonalra a Szabadkai piac körül kl 10 éve jó borsosan meg is büntettek a szemetek, pedig szerb nevünk van és beszéljük is
a förtelmes nyelvüket, csak a rendszámuk magyar és ezt nem tudják megbocsájtani
Magyar rendőrséghez nem tudsz fordulni, esetleg a Szabadkai konzulhoz, ott van a városközpontban a hivatala.
Szerintem nem, de ugye közel laksz a határhoz. A tompai valamivel nyugisabb mint röszkei. Mindkettőnél mentem mát Jugóba, de nem tudom, hogy van-e bicikli út. Azért az 5-ös út veszélyesnek tűnik, mert a jugók ugy mennek, mint az őrültek, itt is rengeteg balesetet okoznak.
De hogy olvastam a cimet, kedvet kaptam, hogy jó időben átruccanjak bringával Szerbiába. ( mi közel lakunk )
A szabadkai rendőrök nem éppen a legbarátságosabbak a magyarokkal.
Kissé elvadult város...
Palicsra is kimennétek?
További ajánlott fórumok:
- Húsvéti ünnepek alatt el tudok menni a rendőrségre feljelentést tenni személyesen?
- Szerintetek zavar egy férfit, ha a párja a rendőrségen van tucatnyi férfi között, tőle távol?
- Az én bébim csak hason hajlandó aludni, nem nagyon veszélyes ez?
- Milyen gyerekekre NEM vagy legalábbis kevésbé veszélyes takarítószereket ismertek, használtok?
- Szerintetek veszélyes altatásban szülni?
- Segítsetek légyszi! Rendőrségi ügyben!!!