Vérzik a fogínyem mit tehetek? (tudásbázis kérdés)
Nekem is volt ilyen problémám, szerencsére elég ritkán. Más okból kezdtem el egy lúgosító kúrát, ami többek között ezt a gondomat is megoldotta.
Az alapvető gond mindenképp a savasodás, ami a sokféle gombát, a bacik jó részét és még több minden más gondot okoz. Most nem megyek bele, mi minden gondom szűnt meg, de ez a Te fő gondod is. Mellette, mivel jön a hideg nyirkos idő, emiatt és egyébként is a sok! C vitamin a másik legjobb segítség. Céget hadd ne mondjak, hol szerezd be, de arra figyelj, jó minőségű, növényi alapanyagú legyen és ne pezsgőtabletta. A sok, az min. 3X1000 mg/nap. Én ilyen időben 5000-et szedek, ha valami nem OK.
Nagyon jó hatású az ezüstkolloid is, ha jó minőségű. Kimondottan baktérium és gombatisztító hatású, de számos más jó hatása is van.
Nekem is vérzett, voltam 2x kürettáláson, vagyis a fogínyt letolják teljesen, egyenként a fogaknál és kikotorják a bacikat,ami okozza.Egyáltalán nem fáj! Nekem volt bakterológiai vizsgálat.
A kezelés 40 ezer, a bacitenyészet 8 ezer.Ha gondolod megadom a doki elérhetőségét, Újpesten van.
szeirntem konzultálj a fogorvosoddal!
sokmindentől lehet érzékeny az ínyed, lehet, hogy fogköves, vagy bármi más oka is lehet.
a fogdoki majd megmondja mit kell csinálni ahhoz, hogy elmúljon. :))
nekem amikor egyszer műtötték az egyik fogamat, és az ínyen varrás volt, a fogorvos a corsodyl (vagy cordosyl) nevű öblögetőt vagy gélt ajánlotta, szerinte az jól elősegíti az íny gyógyulását.
Szia Annika21!
Nekem a Sensodyne Fluorid bevált, erre a panaszra+ néha öblögetni is szoktam ugyanezzel a márkával.
De a fluoridos fogkrémek között keresgélj, szerintem.
További ajánlott fórumok:
- Férjem 5 napja kómában! Mit tehetek, hogyan segitsek neki visszajönni?
- Mit tehetek, ha már az elején "elrontottam"? Férfi-nő barátság
- Hol tehetek panaszt a szomszéd kutyája ellen, átmászik a kerítésünkön, és sok kárt tesz a kertben és itt zabál állandóan.
- Mit tehetek, ha az anyám nem mondja meg, ki az apám?
- Mit tegyek, ha nagyon vérzik a fogínyem?
- Fáj a fogínyem egy ponton és nagyon piros. Mit ajánlotok rá?