Vérvétel, kamu vagy sem? (beszélgetés)
Nem, nem vagyok bp-i, vidék, nagyon vidék. Hál Istennek ráérek, nincs effektíve, érzékelhető gasztros problémám. Egy más jellegű probléma miatt, voltam IgG teszten, Helicobacter teszten, de szerintem nem gasztros eredetű a probléma, viszont elmenetem hogy ne lehessen azt mondani, hogy nem próbáltam meg ezt is. Ha pedig egy 20 éve ismert laktóz intoleranciára végre valaki aláír rommá fosatás-hányatás nélkül egy adókedvezményes papírt már bőven megérte, ez a doki laktóz genetikaira is ad szakorvosi igazolást.
Szóval köszönöm, de megvagyok én ezzel a dokival, akivel ugyan még csak telefonon beszéltem, de egyelőre szimpi.
Laktózt nálunk vércukor terheléssel nézik.
Megitatják a laktózt, utána több pontos vércukor mérés. Mivel a laktóz tejcukor, a vércukor értéknek változnia kell. Ha nem változik, akkor nem szívódik fel. Ha nem szívódik, akkor a belekben csinál fesztivált.
Szerintem ha bírod fogyasztani, akkor rosseb a leletekbe 🙂
Azelőtt azt mondták, hogy glutén tud rongálást csinálni a bélben, többi tkp. nem árt, csak azonnali panaszt okoz, azt meg úgyis észrevesszúk.
Azt nem értem, hogy ezeket a teszteket miért árulhatják közel 100 ezerért, ha a szakma által nem fogadható el?
Nekem a tejek jöttek ki erős pozitívra, pedig laktózmentesen bármennyit fogyaszthatok tünet nélkül, sőt a "normálban" is elég magas a toleranciám 🤷♀️
Volt még 1-2 dolog pozitív, de klinikai tüneteket nem okozó szintig, amikre számítottam az meg full negatív.
Nekem is azt mondta a gasztros, hogy az IgG az semmi. De csak majd májusban tudok menni gasztroshoz, múlt héten csak május közepére volt időpont, fizetősrendszerben, biztos azért van már a magánrendelés is tele, mert működik az állami eü 😕
Laktóz=tejcukor
Aki laktózérzékeny, mentesítve fogyaszthatja a tejet.
Tejfehérje= maga a tej. tejmentesíteni semmilyen eljárással nem lehet, az igazi tejallergia elég ritka.
Gondolom tehéntej IgE szerepel a vizsgálati eredményben, vagyis laktózmentest fogyasztod.
Az IgE nem laktóz intoleranciát néz. A laktóz intolerancia enzim hiány, az IgE meg immunrendszeri reakciót néz.
De tény, hogy nagyon megosztó az IgE, IgG tesztek megítélése.
Sziasztok
Véleményt szeretnék kérni erről a vizsgálatról (allergia) vérből.
A probléma az volna, hogy a lap alsó részén ez szerepelt
LELET ÉRTÉKELÉSEK, MEGJEGYZÉSEK
Referencia*
😿
A laboratóriumi allergia tesztek a vérszérumban található allergén specifikus IgE molekulákat mutatják ki. A vizsgálat nem alkalmas
diagnózisának kimondására, elvetésére. Az emelkedett IgE szint ugyanis nem feltétlen jelent allergiás megbetegedést, csupán a szervezet érzékenyítődését mutatja az adott allergénre nézve. Továbbá alacsony IgE szint sem zárja ki teljes egészében az allergiás patomechanizmust.
Az egyes allergia tesztek eltérő mérési módszereket használnak, emiatt eltérő a diagnosztikai hatékonyságuk. A különböző mérési módszerekkel készült allergia tesztekkel kapott eredmények, ezért egymással teljesen nem összevethetőek.
A Laboratóriumi allergia tesztet kizárólag csak a mindenre kiterjedő klinikai kórelőzménnyel, fizikális vizsgálattal, egyéb diagnosztikus eredményekkel együttesen, szakorvos által lehet
A gond csak az hogy súlyos laktóz betegségem van mellesleg nem kicsit.
Az allergia tesztben volt vagy 100 élelmiszer a tej is, mindegyik élelmiszerre egy és ugyanaz az érték szerepelt 0,35 eredménnyel. (Negatív)
Tejre azt írta nincs allergiám? 🙀 jó vicc volt majdnem 40 rugóért
Igaz én voltam a butus, ti vissza mennétek? Véleményetek ?
Szóval kidobott pénz volt??
További ajánlott fórumok:
- Down-szűrés: vérvétel vagy amniocentézis. Avagy hogyan válik a babavárás aggodalommá?
- Mit érzel, ha kórházba kell menned? (Nem műtétre, hanem pl. 1 vérvétel vagy látogatás céljából?)
- Mit jelentenek ezek az értékek terhesség alatt a vérvétel alapján, jót vagy rosszat?
- Pajzsmirigy megvizsgálására melyik vizsgálat biztosabb, ultrahang vagy vérvétel?
- Holnap reggel 8-ra hívtak vérvételre a Kaáliba, de sajnos csak 9 vagy fél 10 körül fogok odaérni, szerintetek baj lesz belőle?
- Sztk vérvételhez kell kérni időpontot, vagy mehetek bármikor?