Vérnyomáscsökkentő cseréje olcsóbbra (beszélgetés)
nE LEGyETEK MÁR GyÓGYszERÉSzEK!
Minden v.nyomáscsökkentő másképp hat
Tessék megnézni az összetételüket, nem véletlen hogy más
Coverex-et szedtem, aztán Coverex AS-t, most -t. Egy idő után elkezdett 200-ra felmenni a v.nyomásom hajnalban, most a Covercard Plus a jó
Az orvosnak is meg lehet mondani ha valaki csak minimálisat tudja gyógyszerre költeni
Nakéremszépen 4000 forint körül van a Concor 60 db,,, Merck..
Bisoprolol ratiopharm 60 db felétől is kevesebből kijön,,, Teva..
Igy igaz..
.
És ezt nem az orvosoddal beszéled meg?
Nekem ilyen gondom nincs, három gyógyszert szedek, kettő filléres, a harmadik elfogadható árú. De volt olyan, nem rendszeresen szedett pirula,hogy megkérdezte az orvos hogy felírhatja-e mert drága.
Soha nem értettem ezt a mit szedjek. Tudtommal a vérnyomáscsökkentők vénykötelesek Az orvosnak hatásköre mit ír fel, ha hiánycikk,adnak helyettesítőt.
A cukor gyógyszerem ismét akadozik,de amikorra elfogy megoldom, lesz, ha a föld alól, akkor is.
Pedig van helyettesítő,ajánlják feszt.
Én már kaptam mást, mert hiánycikk volt az amit szedek. A hatóanyag ugyan az volt, gondolom a vivő anyagok nem teljesen. Nem volt gondom tőle. Az árra nem emlékszem, hogy kevesebb volt e vagy több. Ennek ellenére, ahogy volt a szokásosból, újra azt szedtem.
Viszont, volt olyan gyógyszerem, ami helyett kaptam mást, mert a szokásosból szintén nem volt. Na, attól kiütéses lettem.
Nem régen voltam újraélesztő tanfolyamon és ott azt mondták, hogy a vérnyomáscsökkentőt időnként cserélni kell...
Pontosan. Nekem a gyógyszerész barátnőm úgy magyarázta, hogy ha kettétörsz egy 500mg-os Algopyrint, akkor garantált, hogy 250mg metamizol-nátrium(a hatóanyaga) veszel be.Míg az olcsóbb vivőanyagokkal de ugyanez hatóanyaggal készült olcsóbb helyettesítőt veszel be, már nem biztos ugyanaz a hatás.
Aki megteheti, vegye továbbra is az alapgyógyszerét.
Ez nem ilyen egyszerű és egyértelmű!
Ez kb. olyan, hogy a bablevesben is általában ugyanaz van, mégis más ízű minden családban!
A gyógyszer is hasonló. Van benne a fő hatóanyag (bab és víz) meg még egy csomó vivőanyag (fűszerek).
És pont a vérnyomáscsökkentő az a gyógyszer amivel sokáig szoktak kísérletezni, hogy melyik válik be!
Az egy érdekes dolog, hogy sokan köhögnek tőle! Aztán, ha rátaláltak az igazira, elmúlik a köhögés és karbantartja a vérnyomást is!
Ha van bevált nem érdemes csereberélni!
De ha mégis megpróbálnád, legyen otthon a régi, bevált fajtából, hogy ha az új nem válik be, vissza tudd cserélni!
Én patikustól szoktam megkérdezni, hogy van e ugyan ilyen hatóanyagú olcsóbb.
Ők tudják, hogy mit lehet adni helyettesítőnek!
A Concor helyett én Bisoporol Ratiopharmot szedek, nekem bevált.
Coverex helyett nem tudom, mit lehet, én is azt szedem.
Igazad van.
Amit az előbb írtam így is érvényes: citromfű tea, orvos.
(Szerintem.)
Nem rólam , segírség tájékozódás másnak,
csak most miért irjak anonimként,
Bejelölhettem volna, hogy ne látszódjon a nevem, de minek,
Nemfélek én itt senkitől.
Elsősorban Rólad van szó, ugye?
"Elsősegélyként" egy csésze citromfű teát ajánlanék, aztán meg irány az orvos!
Ki milyet szed, mit írt a zorvos?
Váltottatok már gyógyszert,
Úgy értem pl concor helyett mást ún' ugyan az hatóanyagút?
Mrha drága a concor..
És coverex helyett mit,?
Volt változtatás nektek,
Mit érezni, pl van különbség bevált?
ugyan olyan (jó)?
Természetesen meg lesz kérdezve tudakolva orvostól is , csak megkérdezem , tapasztalatot is...
Mert sajnos biztos van vérnyomással küzdő tag itten.