Vendéglő a hónap végén (beszélgetős fórum)
Eszembe jutott még egy régebbi recept.
A kajához hozzátartozik, hogy fagyasztó-függő vagyok. Ha marad valami (leves, pörköltszaft) azt zacskózom és fagyasztom. Így született ez az étel is:
Csirkés jellegű rizottó
Fél kiló rízs
3 dl megmaradt tejfölös-paprikás csirke szaft
Só, bors
Kevés zsiradék
A rízst sóval, borssal a szokott módom elkészítjük. Ráöntjük a szaftot (esetleg egy kis tejet) és összeforraljuk.
Tadamm!
A következők voltak nálam az utóbbi napokban:
lángos (tejföl+fokhagyma)
paprikás krumpli
rizskoch
krumplis tarhonya (minden maradék kolbász, virsli, szalonna mehet bele)
csontleves, almápite
Nyakkendős tészta; -)
1Csomag teszta (végső soron fodros vagy nyakkendő teszta)
1Fej brokkoli
felvagott (parizsi)
hagyma
olaj vagy zsir
bacon szalonna
so, bors
Tésztát megfőzöd,
Brokkolit sos vízben megfőzöd csepegteted, apróra vagod.
Hagymát dinszteled, rá a ledaralt parizsi, cssikozott bacon, so, bors. A végén az egészet ossze kevered
Lehet rá tenni sajtot is. Isteni finom.
Első recept:
Hagymás sült tészta:
Hozzávalók
Fél csomag tészta (ami van)
Három fej hagyma
Tejföl, vagy tej...
Zsiradék
Fűszerek
A hagymát összevágjuk, só nélkül párolni kezdjük, ha már barnul keverjük össze tejföllel és ízlés szerint fűszerekkel (én só-bors-kakukkfűvel készítettem).
Főzzük ki a tésztát, keverjük össze a mártással halmozzuk egy tepsibe és süssük össze. Ha találsz egy kis sajtot a hűtő egyik sarkában, reszeld rá!
Szinte mindenki volt már úgy, hogy megszorult hónap végén, vagy rájött, hogy ünnepnap van, és nem vásárolt be.
Azokat a recepteket, ötleteket szeretném itt összegyűjteni, kibeszélni amiket akkor készítettek el, mikor (szinte) a semmiből kellett az asztalra rakni valamit.
További ajánlott fórumok:
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- E hónap végén repülök Németországba, elsőre, kicsit tartok tőle. Mi a menete egy utazásnak már a repülőtérre érve?
- Édesanyámnak múlt hónap végén tüdőtükrözést csináltak. Azóta eszméletlen. Szerintetek, mi lehet a baj?
- Tudtok ajánlani budapesti vendéglőt, ahol a hagymaleves cipóban szerepel az étlapon?
- Tudja valaki, hogy készül a vendéglőben a tartármártás?
- Adyliget környékén keresek jó, de nem méregdrága vendéglőt, tud valaki?