Velencébe mivel érdemes menni vidékről, hogy jön ki a legolcsóbban? (tudásbázis kérdés)
szia!
szerintem ha megoldható autóval menjetek, ha már 3-an vagytok aki tud vezetni, nem olyan megterhelő. szép városokon mentek keresztül, ahol akár meg is lehet állni pihenni, fényképezni stb. ezt repülővel nem tehetnéd meg. és ahogy már írták is, nem vagy kötve semmihez. szerintem így sokkal érdekesebb, kényelmesebb.
ha nem beszéltek semmilyen nyelvet, érdemes egy kis utazó nyelvkönyvet vinni, amiben benne vannak a legszükségesebb mondatok, akár angol is jó, mert értik azt is sok helyen.
ha nem bp-i vagy, akkor autó a legjobb. főleg ha többen mentek, akkor már költség szempontból is a legjobb.
repülő igaz, hgoy csak egy órás út, viszont 2 órával előbb ki kell menni a reptérre, plusz ha 3 órára laksz bp-ről, akkor már kb repülővel is ugyanannyi időbe telik kimenni mint autóval. ráadásul az autó akkor indul amikor te szeretnéd:)
ha autóval mentek, érdemes mestre-ben szállást foglalni, ez velence melletti település, viszonylag kedvező áron találsz hotelt a karnevál ideje alatt is. az autót a hotelnél leparkolod, és busszal simán be tudsz menni velencébe (kb 15-20 perces út), ott meg már úgyis vaporettóval és gyalog célszerű közlekedni.
ha esetleg nem tudjátok autóval megoldani a dolgot, akkor szerintem célszerű egy buszos útra befizetni, akkor legalább hoznak-visznek és a szállással sem kell foglalkoznod. (de azért az autó kényelmesebb mint a busz, és gyorsabban is halad:))
Mi autóval járunk, mert egyszer mentünk repülővel, de törölték az odamenő járatot, és a reptéren 4-en összedobtunk 70-ezret, annyiért jutottunk ki egy ismerőssel, visszafele már eljött a gép.
Szóval, ha nem akarsz pórul járni inkább az autót ajánlom én is.
Mi autóval mentünk szerintem ez a legkényelmesebb módja az utazásnak,már csak ha azt nézed,hogy akkor és ott állsz meg amikor és ahol Te akarod,nem vagy időhöz kötve,minden cuccod viheted magaddal,nem bőrönddel a sarkadban vonszolod magad után a holmidat amit egy óvatlan pillanatban amíg fényképezel szépen le is nyúlnak :(
Szóval jól gondold végig mi is az amit szeretnél egy kényelmes autós nyaralás vagy egy kapkodós,ideges,stresszes málhacipelős utazás?
További ajánlott fórumok:
- Magyarországon hol a legolcsóbb az öregek otthona, szociális otthon?
- Hogy és mivel tudok legolcsóbban Münchenbe jutni?
- Vidékről Budapestre utaznék, mi lenne a legolcsóbb megoldás?
- Velencébe mivel érdemes elmenni, és melyik a legolcsóbb, ill. leggyorsabb?Hány napra érdemes menni minimum, és előre kell szállást foglalni?
- Velencébe a legolcsóbb vonatos utazással oda-vissza mennyiért tudok eljutni?
- Mélyen megkarcolták a kocsim motorháztetejét és oldalát. Tatabányán lakok. Hol, kivel, mivel lehetne a legolcsóbban kijavítani?