Véleményetek szerint hogyan fogják befolyásolni az idei érettségik a felvételi ponthatárokat? (tudásbázis)
Szakmabeli vagy? Kétlem, ahogy én sem.
Tehát: a keretszámokat a mindenkori kormány határozza meg, központilag.
A ponthatárokat az érettségi eredmények ismeretében számolják ki, hogy a megadott számú jelentkező kerüljön be.
Ebben szerinted mi az, ami nem igaz? Cáfold, de ha lehet, ne a "te ezt nem érted" lózunggal, mert vitában elég ciki.
Igen, a pártpolitizálás tilos. Attól szakmai kérdésekről még lehetne beszélgetni.
Egyébként csak látszólag mondjuk ugyanazt.
Tényleg nem érted.
Ugyanazt mondjuk, nem zavar? A hoxán tilos a politika, direkt nem reagálok arra az utalásodra.
A keretszámok előre meg vannak határozva, ezt írtam, a ponthatárok az érettségi eredmények függvényében alakulnak ki.
Minél többen jelentkeznek egy adott szakra, annál magasabbak.
Sajnos van.
Nem, nem ütnek a hasukra. Az érettségik eredményének függvényében úgy képzik a ponthatárokat, hogy minél kevesebben juthassak be állami felsőoktatási szakra.
Nem véletlen az sem, hogy tervek szerint 2019-től kötelezővé tennék a középiskolai felvételit. Központilag szabnák meg, hogy hány diák vehető fel egy évben gimnáziumba, mennyi szakgimnáziumba és mennyi szakközépiskolába.
Sok sikert neked :)
Szerintem nem kell aggódnod, nem hiszem, hogy emelkedne.
De sajnos csak nyáron derül majd ki.
Szerintem mindig így volt.
Az ismert vizsgaeredményekből tudnak határt húzni és kiválasztani a legjobbakat. Logikus.
Miért, szerinted a hasukra ütnek?
Van adott számú hely, ez állami döntés. Fel tudnalk venni X embert.
Van más tipped?
A pontszámokat az érettségi eredmények és az elérhető helyek függvényében alakítják ki, tehát minimum komolyan befolyásolja.
Miért kérdezed?
Nagyon.
Egyre kevesebben juthatnak be a felsőoktatásba.
További ajánlott fórumok:
- Felvételi ponthatárok 2008-ban
- 2010-es érettségi és ponthatárok!
- 2000-ben érettségiztem. Szeretnék jelentkezni költségtérítéses felsőfokú oktatási intézménybe. Kell felvételi vizsgát írni?
- Az ELTE-ÁJK levelező költségtérítéses szakán mennyi az átlagos felvételi ponthatár? 2011-ben mennyi volt?
- A 2010-es felvételi pontszámításban megmarad e az érettségi pontok duplázása? Valakit érint?
- Tudja valaki, hogy mennyi volt a felvételi ponthatár 2010-ben a gyöngyösi Vak Bottyán Szakközépben informatika ill. elektrotechnikai szakra?