2010-es érettségi és ponthatárok! (beszélgetős fórum)
üdv,
2012-től a pluszpontszámok 480-ról 500 pontra emelkedenk.Szerintetek ez mennyivel fogja megemelni átlagban a a főiskolák/egyetemek ponthatárait?Azért ez csak 20 pont, de én ezt nem fogom tudni kihasználni mivel nem teszek majd emelt érettségit, ("csak" egy felsőfokú nyelvvizsgám van) és most hiába nézem az adott szak ponthatárát, mivel '12-től mindegyik fog emelkedeni ÁTLAGBAN valamennyivel, csak kérdés hogy mennyivel?
Ennyi ponttal garantáltan van. Lehet, hogy nem a legdivatosabb egyetem legnépszerűbb szakára, de ha tudsz kompromisszumot kötni más intézménnyel is, akkor sikered van.
Én úgy gondolom, annak ellenére, hogy központilag emelték a ponthatárok alsó limitjét, az idén alacsonyabbak lesznek a felső határok.
Már most azt lehet hallani mindenhol, hogy az idei érettségi legalább egy jeggyel rosszabbul sikerült országos szinten a tavalyinál. Egyedül a történelem maradt a tavalyi szint közelében, de valamivel alatta. Ez pedig jelentősen befolyásolja a ponthatárokat. Úgyhogy nyugi.
Sziasztok!
Mostanra már megöl az ideg,valahol azt hallom h nőni fognak a ponthatárok,vhol pedig h csökkenni.Tavaly 433 illetve 440 volt a ponthatár ahova jelentkeztem, nekem sajna csak 421 pontot sikerült összeszednemi.Szerintetek van némi esély h felvegyenek?További szép napot!
Üdv.
Én földrajzból tettem le előrehozott középszintű érettségit.
Az írásbeli 57 pontos (57%), a szóbbeli pedig 50 pontos (100%), így végül 107 ponttal (71%) 4-es lett.
Kicsit sokat tanultam, be is golyóztam tőle, mert kedden volt a szóbeli de még ma is sokszor megilyedek, hogy "tee jó ég, még át ekll nézni pár dolgot"... Pedig ugye fölösleges...
Sebaj, majd hozzá szokok a gondolathoz:)
Rosszabb lett, mint a tavalyi xD Éreztem...
Most 371 pontom van lengyelre (tavaly 384 volt a ponthatár), és 368 pontom van magyarra. Az ELTE-n tavaly 397, a KRE-n pedig 371 volt a ponthatár. Kíváncsi vagyok mi lesz.
Tíz ember bukott matekból? Az szép... :S
Én holnap megyek szóbelizni magyarból. Ha megyek.
Jézus!El vagyok tájolva:S:S
Na szuper:DJó,hogy szóltatok.
Ámen!!!:D
de nem júl.elején tudjuk meg?:O
Valahol az elején kérdezték, hogy hol találják a tavalyi ponthatárokat.
A felvi.hu-n 2004-től intézményenként és szakonként lebontva megtalálható minden ponthatár.
Véleményem szerint nem lesznek nagyon-nagyon magasak a felvételi ponthatárok, ha tényleg nehéz és alacsonyabb pontszámú volt az idei érettségi.
Ez általában befolyásolja. Bár még nincs vége, nem lehet mérleget vonni. Tavaly könnyebb volt, magasak voltak az érettségi pontszámok, ezáltal magasabbra tették a felvételi pontszámokat is.
Azért az alacsonyabb ponthatárok mellett biztosan lesznek olyan divatos szakok és intézmények ahol a csillagos ég lesz a vége.
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Szerintetek szégyen, ha valakinek nincs érettségije?
- Mi a véleményed arról ha egy érettségi után álló diák szakmára megy tovább?
- Véleményetek szerint hogyan fogják befolyásolni az idei érettségik a felvételi ponthatárokat?
- A 2010-es felvételi pontszámításban megmarad e az érettségi pontok duplázása? Valakit érint?
- Mikor lehet megtudni a 2010-es felvételi ponthatárokat?