A 2010-es felvételi pontszámításban megmarad e az érettségi pontok duplázása? Valakit érint? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
A duplázást nem törlik el, nem is tudom, hogy mit csinálnék nélküle mert nekem is az kell!!!
Amúgy Igen, a nyelvszakokra emelt kell, kivéve amit a sulikban nem tanítanak nyelveket, cseh szak... meg ilyesmik. Az orvosira meg kötelező 1 emelt asszem. De szerintem a legtöbb helyre azért nem kell, az emberek inkább a pontok miatt választják.
Na jó, de hova lehet bekerülni emelt nélkül? Csak átfutottam a tavalyi ponthatárokat.
Szerintem a nyelvész szakokra kell az adott nyelvből az emelt és nem lehet kiváltani nyelvvizsgával. Persze nem pl. az iranisztikára gondolok, a speciális nyelvszakoknak megvan a maguk követelménye, de az angol biztos nem ilyen.
Én tavaly felviztem, de sztem még idén sem követelmény az emelt szint.
Csak néhány szakon pl: anglisztika (bár ide inkább nyelvvizsga kell)
Fogalmam sincs, hogy mi a jelenlegi helyzet a régi érettségivel, de nekem megint muszáj emeltre mennem.
Hova felvételizel, hogy elég a közép? Amúgy a felvi-n elvileg kint van minden, de ha nem találod, írj nekik mailt, nekem válaszoltak anno az összes kérdésemre.
Most fontolgatom, hogy elhalasztom egy évvel ezt az egész felvételi dolog. Történelem, magyar.. magyar emelt, brr.
Igen, tényleg marad, szerintem az én régi tipusú érettségim már el is avult, évről évre megy a kavarás, hogy mi legyen a régiekkel.
Szerintem jópár helyre kötelező az emelt.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi
- 2000-ben érettségiztem. Szeretnék jelentkezni költségtérítéses felsőfokú oktatási intézménybe. Kell felvételi vizsgát írni?
- Véleményetek szerint hogyan fogják befolyásolni az idei érettségik a felvételi ponthatárokat?
- Felvételi pontszámitás, többletpontok(felvi.hu) gyermekét nevelő +50 pont. Ezt hogyan kell érteni?
- Emelt szintű érettségihez jár plusz pont akkor is, ha az a tantárgy nem számít a felvételibe?
- Aki 2006-ban érettségizett és most akar felvételizni főiskolára kell valamilyen szintvizsgát vagy ilyesmit tennie?