Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » "Végetnemérő" menstruáció? fórum

"Végetnemérő" menstruáció? (beszélgetés)

2010. aug. 9. 18:19
Szerintem is keresni kellene egy nőgyógyászt, hogy rendbe hozza a dolgokat, és a háziorvossal is konzultálnék, mert a sok vérveszteség miatt lehet vashiány, ami nem jó....
13. 099c0bed40 (válaszként erre: 12. - Borsóleves)
2010. jan. 21. 14:06

Értem. Az a helyzet hogy bajod valóban nem lehet tőle, csak Neked lehet kellemetlen hogy össze-vissza jön meg, azaz nem lehet kiszámítani hogy éppen hol és mikor tör Rád.

Ha aktuálisan nem szeretnél teherbe esni, valóban nincs vele teendő, ha nagyon zavar akkor mesterséges hormonokkal beállítható egy mesterséges ciklus, mást az orvosok se szoktak javasolni.

Én megértem hogy zavar, mert engem is zavart míg így voltam.

12. Borsóleves (válaszként erre: 10. - 099c0bed40)
2010. jan. 21. 13:38

Szia

Nem a gyermekem születése előtt nem kaptam kezelést, de folyamatosan jártam vizsgálatokra, vérvételre, stb. aztán egy petevezeték átfújással zárult, az akkori nődokim azt mondta, hogy isteni szerencse ha teherbe esek teljesen természetes úton, ezért védekezni sem kell....hát nem védekeztünk, és 4 éve megszületett az én kis "isteni csodám":)))))

Mindenki azt mondta, hogy majd szülés után rendeződik a menstruációm is....nem így lett..

Kivizsgálni még nem vizsgáltak ki mert amikor ezt mondtam a dokinak legyintett, nem számít, semmi bajom nem lehet ettől....

11. Zsanetta (válaszként erre: 1. - Vinszisz)
2010. jan. 21. 12:21

szia

keress fel más dokit is és ha rám hallgatsz,csináltatsz,agadnak kiharcolod a dokinál egy általános vérképet mert ennyi ideig történö vérzés alatt és még a szülés alatt is elég sok vért veszithetsz igy alacsony vagy fokozatosan eshet a hemoglobin szinted ls az nem jó.

gyengeséggel jár,már kóros,tehát lehet vaspotlásra lenne szükséged ami kicsit megdobhatja.

mert igen komollyá is válhat,estleg kivérzel és vért kell kapnod.

de ez nagy vérmennyiség vesztés után.

ki a nögyógyid?

10. 099c0bed40 (válaszként erre: 9. - Borsóleves)
2010. jan. 21. 12:08

Szia, jól értem hogy a hormonos injekciókúra hatására lettél terhes 4 éve is?

Milyen hormont kaptál?

ha valaki nem szeretne teherbe esni és kimarad a mensese hónapokra, azt a nőgyógyászok nem tartják kórosnak és kezelést se javasolnak rá, max. fog. gátlót, de ha nincs párkapcsolatod, akkor ez is felesleges.

nekem is akadozott mindig , csak a gyógyszer( fog. gátló) tartotta egyensúlyban, és a gyerekeim is peteérést segítő gyógyszerre születtek anno.

Most viszont hogy lassan klimaxolnom kéne, teljesen magától beállt ( kopp-kopp) 30-32 napra.

Senki se tudja mitől és hogyan és meddig, de nagyon örülök neki.

Lehet hogy Nálad is így lesz.

Nem vagy túlsúlyos? Az is befolyásolhatja, meg még ezerféle dolog, pajzsmirigy meg petefészek hormon-gondok, ilyenek.

Voltál már kivizsgálva ez irányban?

2010. jan. 20. 22:10

Sziasztok!

Nem szerettem volna egy századik hasonló fórumot nyitni, ezért gondoltam ide írok....

Nekem a rendszertelen mensturációval van gondom....nagyon rendszertelen...röviden leírom mi a gond

Tehát, 14 éves koromban jött meg először (elég későn?)egy két hónap, aztán hónapokig nem, aztán megint egyszer, aztán megint fél évig nem, elmentem nődokihoz, egyből hormonos injekció kúrát javasolt, hát megmondom őszintén akkor még nekem ez nem mondott sokat, mondtam hogy oké...most 30 éves leszek, császárral szültem 4 éve, és a történet ugyan az, egy pár hónapig megjött mindig időben, most meg megint hol meg jön, hol nem...terhes nem lehetek, mert nincs párom, ez a rész kizárt....A nődokival azóta is beszéltem, azt mondta nem lehet ez gond...

Tudtok segíteni???

8. 099c0bed40 (válaszként erre: 6. - Marc.jessy)
2010. jan. 12. 19:06

Szia, hát reklámozni éppen nem muszáj, de nem hinném azt sem hogy olyan irtóra titkolandó lenne hogy beindultak a női hormonjaid---ez természetes állapot, a korod is megfelelő hozzá.

Egy dologra viszont nagyon vigyázz, ez pedig az, hogy innentől kezdve termékeny vagy, tehát légy nagyon észnél ha nemi aktusra kerül a sor, ne kelljen elszenvedned sem a "gyerekanyaság" sem egy nem kívánatos abortusz fájdalmas következményeit.

7. ubeáta (válaszként erre: 6. - Marc.jessy)
2010. jan. 12. 18:50
szerintem ez nem tartozik senkire,gratulálok nagy lány lettél.
2010. jan. 12. 18:22
hello, 12 és fél éves vagyok. tegnap jött meg nekem is a menstruációm. az osztályból még azt hiszem senkinek sem jött el. szerintetek titokban kellene tartanom, hogy nekem már megjött???
5. 099c0bed40 (válaszként erre: 4. - Anett88)
2009. dec. 18. 08:42

Vissza kell menned az orvoshoz,mert vannak szerek, (Norcolut , Orgemetril, vagy a provera), ezek szintetikus gesztagének, amik elmulasztják a vérzést, a ciklus rendezésére azonban nm alkalmasak.

Arra mjd má kell, van több lehetőség is , de inkább bízd Magadat egy olyan orvosra, aki ért a hormonokhoz is, nem csak "mezei" nőgyógyász. ( (értem ezen hogy mondjuk van egy endokrin szakvizsgája is, vagy minimum 40 év tapasztalta a szakmában, ilyesmire gondolok).

Jobbulást, tudom milyen érzés hetekig vérezni, sajnos volt benne részem jó ideig.....:(

2009. dec. 17. 18:37
en egy fogamzasgatlotol verzek masfel hete.abbagytam a gyogyszerszedeset,irtak fel vmi cseppet de meg mindig verzek.tud valaki valami modszert,amitol elmulna?kerlek irjatok
3. 099c0bed40 (válaszként erre: 1. - Vinszisz)
2009. júl. 5. 06:18
Én elmennék egy másik orvoshoz, és Vele is megnézetném magam . Ennyi ideig vérezgetni nem normális dolog, viszont egészen biztos az is, hogy nem a kaparás az egyetlen megoldás.
2009. júl. 2. 15:36
Hát én nem tudom igazából, de nekem emelték akkor a méhösszehúzó cseppek számát, amikor nem akart elmúlni az első adagtól. Jobbulást kívánok neked!
2009. júl. 2. 15:20

Kérlek segítsetek!

Lassan 8 hete szültem császármetszéssel!Miután rendben lezajlott a gyermekágyi folyás, 3 nap szünet után vérzés kezdődött, ami egyre erősödött. Már elviselhetetlen volt, amikor orvoshoz fordultam.

A manuális vizsgálaton mindent rendben talált, de miután nem enyhült a vérzés, berendelt ultrahangra is, amin szintén jó volt minden. Kaptam vérzés csillapítót, ergam cseppet, lindynette fogamzásgátlót, antibiotikumot. Lassan elfogy minden, viszont még mindig vérzek. Igaz nem olyan intenzitással. De most már nagyon kellemetlen. Vélemény? Történt valakivel hasonló?

Előző szülésem után jártam hasonló cipőben, de annak küret lett a vége 3 alkalommal. Azt nagyon nem szeretném!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook