Te hogy viseled a menstruációs napokat? (beszélgetés)
De jó neked! Szerencsés vagy!:)
Nekem egyre erősebb a vérzésem ,ahogy korosodom.És hisztisebb is vagyok, tudom...:(
PMS tipikus tünete a mellfeszülés....arra sztem igen jó tud lenni a B6vitamin. Meg van az a bizonyos barátcserje kivonat, ezt patikában is lehet kapni ilyen olyan néven. A rendszertelen vérzést is bírja rendezni. Nekem tényleg használt.
Viszont ha görcsölök mégis, akkor az általában első nap, mikor tényleg vérfürdő van, és akkor nekem csak a kőkemény fájdalomcsillapító válik be (flector por formában). Az használ. Semmi erre ajánlott gyógyszer nem szokott.
Sziasztok!
A nagyon szenvedős mensest PMS-nek hivják.
A tűneteket okozhatja a nem megfelelő táplálozás is,ha kibirjátok próbáljátok ki,h kerülitek a cukrot,csokit,fehérlisztes és élesztős ételeket.Egy próbát megér,nekem bejött.:)
Üdv:Maja
Barátném szerint ahogy öregszünk, úgy egyre sz-rabb. Amúgy derékfájás volt nekem is, bár ritkán.
Viszont ami feltűnt, rendszeres nemi élet mellett sokkal könnyedebben vészelem át ezeket a napokat.
Van összehasonlítási alapom,bár tudományosan nem tudom bizonyítani. Viszont mikor sokat kellett böjtölni (magányos korszak), akkor kínlódtam.
Én szerencsére "csak" első nap görcsölök, viszont első 2-3 napban nagyon vérzek :S Ezt utálom benne a legjobban. Meg nagyon kívánom a csokit :D
Egyébként a cickafark vagy a palástfű tea tényleg csökkenti a menstruációs görcsöket és rendszerezi a ciklust, én is iszom (mikor melyiket)és teljesen szabályos a ciklusom :)
-Mi a különbség a menstruáló nő és a terrorista között? - A terroristával lehet tárgyalni
:-))))
Sziasztok,
leírom ide is a tapasztalataimat, hátha segítenek valakinek. Én nagyon sokat szenvedtem régen, kamaszkoromtól egészen 4-5 évvel ezelőttig, szinte szülési fájdalmaim voltak. Aztán elkezdtem megfigyelni néhány dolgot, és sok véletlennek is köszönhetem a "felfedezéseimet". Íme néhány:
- magnéziumpótlás (naponta 1-et, menzesz alatt többet is, segít a görcsök megelőzésében és a vér is egyenletesebben távozik)
- a nagy dózisú (1000 mg) C-vitamin csökkenti a fájdalmat
- a ligetszépe kapszula (naponta 1000 mg, menzesz előtti 2 hétben 2000 mg, nekem) nagyon sokat segített, nincsenek akkora fájdalmaim és csökkent a vér mennyisége is, valamint ájulásközelbe sem jutok
- ezek mellett alig kell görcsoldót szednem, szinte csak első nap vagy max. még 2. nap délelőtt. Nekem az Algoflex M vált be (ennek hiányában a sima Algoflex is megteszi)
- megfigyeltem, hogy a frontok közeledtével nem igazán használ semmi. Van egy B... Antifront nevű gyógynövényes kapszula, amit migrénes és frontérzékeny barátaim szednek migrénre és anyukám front esetén. Kipróbáltam, és nagyon nagyon hatásos elviselhetetlen menzesz-fájdalom esetén, amit valószínű frontok okoznak!! (egyébként nem vagyok frontérzékeny, ezért nem is hittem volna, hogy emiatt van, csak észrevettem, hogy pl. a szülési fájdalom-szerű nagyon erős fájdalmaim idején általában vihar van... ha belegondoltok, a szülések is megindulnak frontok esetén, tehát valamilyen hatással biztos van a női szervek folyamataira a front)
- azt is észrevettem, hogy ha sokat eszem, javítja a helyzetet, kevésbé akarok eljárulni (még ha a kaja ki is kívánkozik elsőre) valószínűleg a vérnyomást emeli, és az alacsony vérnoymás meg a fájdalmat növeli
- ezeken kívül nagyon egészségtelen, de a kóla (nem zero, hanem a cukros) szintén nagyon jó fájdalomcsillapító, pont a cukor és koffein miatt, mert emeli a vércukorszintet és vérnyomást, ami ilyenkor a vérzés miatt eléggé leesik (a nagyon erős kávé szintén ezért jó)
Remélem, tudtam valakinek segíteni. Sok sikert!
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni az ellen, hogy menstruáció után ne legyen bakteriális fertőzésem?
- Ahogy véget ér a menstruáció, ha 2. nap védekezés nélkül megtörténik az aktus akkor mennyi esélye van annak, hogy teherbe essek?
- 5 hónapja szültem és még nem jött meg a menstruációm. Ez előfordul vagy extrém eset vagyok? Nektek hogy volt?
- Ha menstruáció után 7 nappal közösülök a barátommal, mennyi esélye van annak, hogy teherbe esek?
- Egyre erősödő, petefészek környéki fájdalommal és menstruációval nőgyógyász hogy diagnosztizál?
- Igaz, hogy a menstruáció után 1-2 napig nem vagy fogamzóképes és kisebb a teherbeesés esélye?