Vega vagy? (beszélgetés)
nem!
szeretem a húst!
igen, már 12 éve egyáltalán nem eszek húst. :) szerencsém van, mert az ízét már gyerekkoromban se szerettem, aztán az állatok szeretete miatt teljesen leszoktam róla. lehet sokan naivnak tartanak, de miattam ne haljon meg több állat.
apukám vadászik, testvérem horgászik és egész életemben halott állatok tetemeit és testrészeit kellett nézegetnem, valószínűleg ez is közrejátszott benne, hogy vega lettem.
kíváncsi vagyok akkor hány vega lenne a világon, ha mindenkinek magának kellene legyilkolni és feldarabolni az állatot, amit aztán megeszik.
Nem tudom, esett mar szo a novenyek fito-osztrogen tartalmarol? nagyon erdekelne, foleg a ferfiak eseteben, hogy mit tudtok rola.
most olvastam egy cikket, amiben nagyon sok noveny volt felsorolva, nem csak a szoja! hanem az osszes huvelyes tartalmazza ezt a novenyi hormont. a baratom mar lassan 4 eve vega, sot vegan. (es pl lencset eszunk szinte minden masnap:D) biztos vagyok benne h a taplalkozassal befolyasoljuk a szemelyisegunket, felfogasunkat, es ezzel a vega eletmoddal tobb a nyugalom, a harmonia az eletunkben. mas kerdes h mennyire hianyoznak a mai vilagban divatos viselkedesi normak? az "agressziv" hajtotuz, vagy "akarni akarasok " -amik elorevisznek az eletben, amik most csokkeni latszanak. kell-e aggodni?
Tudom:)
Csak nálam a köret ,az mindig inkább párolt ,főtt valami,és amellé jön még a savi:))
Zacskóban?Az milyen cékla?:))
Savanyúság,de akkor hogyan köret?
:))
épp tegnap este ettem meg majdnem egy egész zacskóval, csak úgy magában. imádom. rizs, krumpli helyet nagyon sokszor eszem köretként.
"Nem szeretem a tofut - noha az is szója -, a zabkása lepényt nagyon kedvelem.
Ha igény van rá, leírom hogyan készítik tibetben."
Én kíváncsi vagyok rá.
Húsvét előtt meg szoktam csinálni a 40 napos böjtöt,nem vallási ,egészségügyi okokból.
Idén sikerült először maximálisan betartanom ,és klassz volt.
De azért szenvedtem egy kicsit ,mivel én minden fehérje alapú dolgot kihagytam szinte .
Se hal ,se tojás,se sajt,tejtermék ,semmi.
De nálam ezek a dolgok ,mindig csak időszakosak:))
További ajánlott fórumok:
- 1 vega hét indításnak, aztán torna és odafigyelés a kajára a célig
- Érdemes az esküvőt Las Vegasban vagy a tengerparton tartani?
- Vegán - Vegetáriánus életmód, Ki hogyan lett Vegetáriánus vagy Vegán?
- Szerintetek aki életmódszerűen vega, vannak súlyproblémái, vagy mozgás nélkül is őrzi (jó)alakját?
- Teljes növényi értékű vegán vagy mindenevő mediterrán étrend
- Candida-vega teszt vagy vér?