Vasút mellett lakni (beszélgetés)
Én még nem, de gondolom, megszokás kérdése, ileltve ha van vmi zajfogó fal, akkor az is segíthet. Egyik barátnőm lakik autópályához közel, nem zavaró a zaj, ami van, az meg megszokható.
Hááát, én nem szeretnék vasút mellett lakni.
Balcsin nyaraltunk lakókocsiban sínek mellett, durván 30-40 percenként kisebb földrengésre ébredtünk. Sajnos forgalmas közút mellett lakunk, amikor ideköltözünk, közel sem volt ennyi gépjármű. Csakis csendes környezetről álmodom.
Vasuti tolteshez kozel van a hazunk. Nagyon kozel. Engem nem zavar, parom meg mar megszokta h megy a vonat, de altalaban az egesz haz bele szokott remegni.
Azért írtam, hogy "többek közt". Ha a sok stressz mellett nem volna a rengeteg zajterhelés, csak könnyebb lenne küzdeni a hétfejű sárkányokkal. :)
Nem akarom elbagatellizálni a zajterhelést, mert tényről beszélünk, de a sok idegbeteg ill. depressziós ember mástól van... :)
Milyen igazat írtál!
Lehet, hogy többek közt a „megszokott” zajoktól van annyi idegbeteg, depis ember???
Nagyon sokat néztünk már, de persze nem adjuk fel...
Így van. Én például a repülőket nem tudom egy nap se megszámolni, mert már fel sem tűnnek.
Szerintem biztosan van más lehetőség is.Nézz körül, és ha nincs más, csak akkor a vasút
Mi két vasútvonal között lakunk,félúton (kb.150-150m). Se nappal,se éjszaka nem tűnik fel a vasúti zaj. Nappal a gyerekek töltik ki a teret hangilag,éjjel meg alszunk,szóval,nem riadunk fel rá.
pihenés szempontjábol biztos h mindég zavarni fog.
Igen, persze hogy a főút sem jobb, sőt. Mi is csendes, majdhogynem falusias helyen lakunk, persze az alapvetően csendes hely miatt annál feltűnőbb nyáron a néhány traktor, de valószínűleg zajártalom szempontjából ez a jobb.
Én nem tudtam megszokni több év alatt sem. Sem az éjjeli, Ferihegyen leszálló repülőket, sem az éjjeli vonatot, aminek beragadt a kürtje, és végig tülkölte az utat, megállt a megállóban, aztán továbbindult. Persze nem javították meg, csak gondolom a végállomáson.
Nincs az az olcsó lakás/ház, amiért én visszamennék.
Ahol nincs vasút, ott is repedeznek a házak...
Volt részem mindkettôben.
Gyerekként ott éltem, a zaj megszokható. A házat viszont "szétrázza".
En csak nyaraltam kiskoromban a mamameknal, de ott a kert vegeben volt (3-400 m)
A 20 m eleg (tul) kozeli- nekem... :)
Mi közel laktunk a rendehző pályadvarhoz.Csendes éjszaka lehetett hallani a vagonok irányítáaát.Később már fel sem tűnik a zaj.
Jpbb, mint a kövesút mellett.
Idôvel megszokható.
Tudni fogjátok mindig a pontos idôt.
Tény, de ebből a szempontból szerintem sokkal neccesebb pl. egy fő út mellett élni, ahol folyamatos a forgalom.
Itt azért alapvetően csend van, nagyon csendes környék, de elrobog időnként az a vonat éjjel is...
Meg lehet szokni, de a zajártalom attól még létező dolog, akkor is negatívan hat az idegrendszerre, ha nem érzékelitek zavarónak a hatását. Természetesen ez más zajforrásokra is igaz.
Kb. 200m-re laktam már én is, ott fel sem tűnt.
Ez viszont kb. 20m-re lenne, ami azért nem ugyanaz.
Nem vészesen forgalmas, de azért van teherforgalom, személyvonat napközben kb. félóránkánt oda-vissza, de az nem érdekes.
Az éjszakai tehervonatoktól tartok.
Mindent meg lehet szokni.
Én "csak" olyan helyen laktam, ahol az ablak alatt húzott el a villamos (az a jó, régi típusú) és 100 méterre volt egy székesegyház :D A harangozást hamar megszoktam, az 5 percenkénti " mini földrengést" kevésbé.
Szerintem embere válogatja. Mi egy forgalmas főút mellett laktunk albérletben három évig, és minden nap felébredtem hajnalban, ahogy a buszok megindultak, nem bírtam megszokni. Pedig nem is közvetlenül az útra néztek az ablakok, hanem a másik oldalra. Én semmi pénzért nem laknék vasút mellett.
attól függ mekkora forgalmú hely, mondjuk egy faluban vasút mellett, ahol nincs nagy átmenő forgalom nem gáz,persze zaj van akkor is,ez is attól függ mélyalvó vagy-e vagy nem
ha elmegy mondjuk egy tehervonat,akkor érezni a dübörgést
de mindent meg lehet szokni:)
Szia! Vasúttól kb 200m-re laktunk. 2 hét és megszokjátok. Észre sem fogjátok venni. Most kápolnával szembe lakunk (100m) ez is hangos, ráadásul 6-kor már kezdik a harangozást. Ezeket a dolgokat nagyon hamar meglehet szokni.
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, lakik/lakott-e valaki közületek vasút közvetlen közelében?
Mik a tapasztalatok? Mennyire zajos, mennyire megszokható?
Előre is köszönök minden hozzászólást!
k.
További ajánlott fórumok: