Varrni tudók, Varrónők segítség! (beszélgetés)
Ha a cérna menetiránya nem jó az okozhat gondot:(
A "mert megígértem" naplómba gyors lerajzoltam-lefotóztam-és feltettem,h jó a befűzés....Bocsi a béna rajzért:S
Hát ez ismerős probléma de nekem általában ezek voltak a gondok.
Ha a felső szál is rendben van befűzve és minden jól van beállítva nem tudom mi lehet a gond.
Lehet, hogy nem sikerült teljesen szorosan feltekerni az orsóra a cérnát?
Azonos fajta cérnát használsz most az alsó és a felső szálnak is? Ez is okozhat gubancot.
Szia.
Az lehet a baj, hogy az alsó szálat nem mindegy milyen menetirányba állítod. Huhh hát érdekes ezt így elmondani.:D
Ahogy berakod alulra a tekercset a szálnak úgy kell állnia, hogy akadásmentesen tudjon haladni ahogy húzod kifelé, nem pedig úgy hogy kissé visszahajoljon.
Vagy még az is gondot jelenthet ha a két cérna nem egy minőségű.
Az egyik gyengébb a másiknál...
Most hirtelen ez a kettő jutott eszembe.:)
Én csak hobby szinten varrok...
Szerintem az orsót nem jól raktad be....kell egyet kattannia ha a helyén van....és az orsónál a cérna a forgással ellentétesen kell legyen!
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám a varrógépemmel kapcsolatban. 1-2 éve használtam utoljára és most ismét elővettem. Az első teszteléseknél teljesen jól működött, ám kifogyott az alsó szál. Az útmutató szerint újratöltöttem ám amióta visszahelyeztem az orsót a tokjába, a felsőszál rendszerint varrás során 1-2 öltés után rátekeredik az alsó szál körüli szerkezetekre, orsótokra stb.-re és elakad a varrás.. Mi lehet a probléma? Már próbálkoztam tisztítással, szálfeszesség állítással, és ki meg beraktam vagy ezerszer az alsószálat. Befűzve az útmutató szerint van... Tanácstalan vagyok...
További ajánlott fórumok:
- Hobby varrónök ide!!
- Kezdő és haladó varrónők beszélgessünk
- Varrónők, varrni tudók segítségét kérem!
- Varrónők segítség! Az alábbi varrógép működésében segítene valaki?
- Varrónők segítségét kérem!
- Varrni tudók segítsete! Thomas-t szeretnék varrni a kisfiamnak, de nem találok hozzá szabásmintát! Valaki segítsen!