Vane valakinek tapasztalata a laparoszkopikus műtéttel kapcsolatosan? (tudásbázis)
nekem epe műtétem volt.
4 pici heg van:köldöknél, a szegcsontnál, és 2 jobb oldalt - de ezek a legkisebbek.
műtét után mikor észhez tértem adtak egy gumikesztyűbe be volt gumizva egy infúziós cső darab és ezt a kesztyűt mindig fújogatni kellett ...
pont azért, h a be ne szoruljon a levegő.
nem is volt semmi bajom.
Na, most tudtam meg, mitől fájt úgy a mellkasom, hogy egy hétig kiegyenesedni sem tudtam...
Ettől eltekintve gyors volt a felépülés, engem kétszer műtöttek laparoszkópiásan.
Sziasztok!
Nem nagy ügy a műtét.Utána a zacskóba csordogáló váladék kellemetlen,főleg zuhanyozni nehéz tőle.Nekem a petevezetékeimet vették így ki,3 kis heg maradt kívül,nagy heg belül.:( Az ikrek születéséig.:)) Nekem fájt a nyakam,vállam.Azt mondták,a beszorult levegő miatt.
Sziasztok!
Nekem is volt már egy ilyen műtétem, nálam is petefészek ciszta eltávolítás volt. 3 lyuk.
Előtte nap déltől nem lehetett enni. A műtét napján hajlanban keltettek, volt beöntés, borotválás, irigálás. Aztán a műtét előtt közvetlenül katéter felhelyezés.
5 napig voltam kórházban, ebből 4 napig cső lógott ki belőlem, ami vezette kifelé a nemtom milyen váladékot.
Egyébként minden lyuknál 1-1 varrat volt, amit a hazaindulás napján távolítottak el.
Szerintem kibírható.
Szia
Köszike,volt neked ilyen műtéted?
Leirod a tapasztalataidat?
További ajánlott fórumok:
- Mandula műtét előtt állok. Nektek mi a tapasztalat a műtéttel kapcsolatban?
- Mi a menete az epekő eltávolításának endoszkóppal az epeútból, laparoszkóppal, műtéttel?
- Epemütéttel kapcsolatosan tud valaki segíteni?Hogy müködik, mit lehet enni utánna, stb?
- Hólyagsérv műtéttel kapcsolatban vannak tapasztalataitok?
- Körömlevétel! Lábon lévő műtéttel kapcsolatos"élmények"érdekelnének. Mennyi a gyógyulási idő, és hogy történik?
- Van valakinek tapasztalata könnycsatorna műtéttel kapcsolatban? Nem átmosás és ilyesmi, hanem elzáródás miatti műtét!