Van valakinek hiperintelligens gyereke? Kérdeznék. (tudásbázis)
Ha a gondolkodása nem 1-2 évvel van előrébb a kortársainál, hanem ahogy itt mondták akár 6-7 évvel, akkor sem a saját kortársai, sem a nagyobbak nem tudnak vele mit kezdeni. Akikkel értelmileg leginkább megértené magát, azokhoz kicsi, a saját kortársaihoz meg általában nagy.
Ez nem nevelés kérdése.
Arra figyelj, hogy meghagyd a gyerekkorát, és ne akarj supergyereket, azért mert tehetséges, és előrébb van a kortársainál.
Nekem a nagylányom ilyen, és annó amikor én is érdeklődtem egy nagyszerű pedagógus mondta ezt nekünk, és nem bántuk meg.Igaza lett.
A lányom előrébb van 2 évvel a kortársainál pici kora óta-ő a legkissebb az osztályban, és full kitűnő. De evvel együtt sikerült kikerülni a buktatókat.Ő is kivállóan rajzol, és nincs elszállva magától.
Figyelembe kéne venni a gyerek lelkét,lelki világát! Mert ha az,hogy magasabb színvonalú iskolába járjon,mondjuk avval jár,hogy kiszakítják a megszokott környezetéből, a barátai közül nyolc évesen,utaznia kell mondjuk naponta 2 órát,vagy nem utazik,de a családjától szakítják el,(esetleg bentlakásos suliba) akkor át kéne gondolni,hogy megéri e hogy tizen -egynáhány évesen leérettségizzen,--------vagy van valami ami fontosabb,esetleg az ,hogy megélje kiélvezze a gyerekkorát,tapasztalatokat gyűjtsön a világról? Csak a gyerekkorát veszik el az olyan gyereknek,akivel ezt megteszik. Az én gyerekem is kivételes,
Az elsős tanárnéni azt mondta rá,olyan érzése van mintha egy felnőtt ülne a gyerekek között!
A pszihológus úgy 60 éves létére azt mondta ilyen képességű gyerekkel még nem találkozott!
de úgy gondolom ezeket a képességeit később is kamatoztathatja! Én is sokat örlődtem ezen,de úgy gondolom jól döntöttem. Le kell kötni a gyereket plussz foglalkozásokkal,amik érdekli,kiolvashassa a világ összes könyvét ha úgy akarja. stb...
Figyelembe kéne venni a gyerek lelkét,lelki világát! Mert ha az,hogy magasabb színvonalú iskolába járjon,mondjuk avval jár,hogy kiszakítják a megszokott környezetéből, a barátai közül nyolc évesen,utaznia kell mondjuk naponta 2 órát,vagy nem utazik,de a családjától szakítják el,(esetleg bentlakásos suliba) akkor át kéne gondolni,hogy megéri e hogy tizen -egynáhány évesen leérettségizzen,--------vagy van valami ami fontosabb,esetleg az ,hogy megélje kiélvezze a gyerekkorát,tapasztalatokat gyűjtsön a világról? Csak a gyerekkorát veszik el az olyan gyereknek,akivel ezt megteszik. Az én gyerekem is kivételes,
Az elsős tanárnéni azt mondta rá,olyan érése van mintha egy felnőtt ülne a gyerekek között!
A pszihológus úgy 60 éves létére azt mondta ilyen képességű gyerekkel még nem találkozott!
de úgy gondolom ezeket a képességeit később is kamatoztathatja! Én is sokat örlődtem ezen,de úgy gondolom jól döntöttem. Le kell kötni a gyereket plussz foglalkozásokkal,amik érdekli,kiolvashassa a világ összes könyvét ha úgy akarja. stb...
Az osztályugrás nem biztos hogy jó ötlet, a kiugróan nagy különbség az évek előrehaladtával csökken általában....
Topikindítónak: nevelési tanácsadó első körben.
Ha esetleg arra kíváncsiak, átlagon felüli-e a kisfiú IQ-ja, pszihológushoz kell fordulni szerintem.
De lehet egyszerűen csak örülni, hogy értelmes, okos gyerekük van.
gyerekorvos, vagy nevelési tanácsadós tuti tud mondani valamit.
Gondolom fel akarják méretni a képességeit, és annak megfelelően suliba járatni, esetleg osztályt ugrani vele :S
???
Ez baj?
Nem értem. Szerintem senkihez sem kell fordulni, inkább örülni..
További ajánlott fórumok:
- Kisgyermekes szülőket kérdeznék, hogy miért nem adnak a gyerekek fejére sapkát nyáron?
- Kruppos gyerekek szüleitől kérdeznék!
- Volt már valakinek arcüreggyulladása vagy eü-s és tud segíteni? Kérdeznék
- Van valakinek INTEX medencéje? Kérdeznék...
- Van valakinek Braun fülhőmérője? Kérdeznék...
- 4. osztályos gyerekek anyukáitól kérdeznék! Pontos listát tud nekem valaki mondani technikafelszerelés ügyben?