Van valakinek aszalógépe? Miket lehet benne készíteni? (tudásbázis)
Az de milyen finom!!
Amit mostanában a hot-dog-ba raknak.
Köszi,a hagyma jó ötlet!
Nekem már régen van,meggyet magozva,magozatlanul,cseresznyét előtte cukorszirupban felforralva,meg szilvát szoktam aszalni.A szamóca is nagyon finom,jól kiszárítva,porrá őrölve fagyiba,krémbe lehet tenni.
A tálcákat cserélni szoktam,alul hamarabb aszal.
Mi ma vettünk egyet.
Ki kellett próbálni, ha rossz még vissza lehet vinni. Nem tudom, milyen vastagra lehet szeletelni a narancsot, de kb. 0,5 cm lett. Az jó???
Egyébként a boltban a tájékoztató papíron az volt írva, hogy min 4 óra az aszalási idő. Azt hittem, annyi idő alatt megvan.
Ja, persze.... aztán elolvastan a benne lévő papírt, 6-36 órán keresztül is lehet aszalni.
Nektek a narancs mennyi idő alatt van meg??
Meg egy réteg banánt is raktan az egyik tálban.
Leginkább azokat, amik megteremnek a kertben - ez gyümölcs esetében többnyire a meggyet jelenti, de már aszaltam barackot, epret is vele, illetve ilyenkor télen banánt. Almát is, de annak elég a radiátor :D is, így ha csak 1-2 darabot aszalnék, azért nem járatom a gépet.
Zöldségekből szinte mindent, ugyanis az ételízesítőt is azzal csinálom, amit aztán egész évben használok, így ekkor zöldfűszerektől kezdve hagyma-répa-karalábé...minden megy bele. Emellett több adagnyi paradicsomot is szoktam szárítani, bár azt szezonban napon is lehet, ha van rá hely.
Több most nem jut eszembe - idén sajnos alig vettem elő, mert nem volt valami remek a termés.
Melyik gyümölcsök ragadnak bele jobban? Amelyik nedvesebb? Mint a narancs, körte, vagy barack??
Vagy teljesen mindegy,és az alma is beleragad?
Étel illatokkal nincs bajom, és tényleg fini lehetett.
( volt péküzemes téma, azt panaszolta kenyérszagú még a ruhája is. nem csak a lakás )
Paraszti logikám szerint, minden gyümölcs aszalható.
Max az alma, körte ilyesmit, darabolni kell.
( nincs nekem minek kotyogok bele )
Anyuméknak van... Isteni banán chipset csináltak vele.
Öcsém úgy aszalta a narancsot, h előtte jó alaposan mézes cukorba mártogatta + kicsi fahéj és úgy "szárította" ki....nekem az nagyon édes volt, viszont az egész lakásnak isteni illata volt napokig :-)
Viszont az négy, h szinte minden brutálisan beleragad.... úgyh mi rendszeresen kirágtuk belőle :-)
Nekem van!
Én is nagyon vágytam rá, de őszintén szólva annak érdemes akinek van otthoni termése meg jó sok ideje :(
Viszont ahol kisgyerek van, isteni alma csipszeket (és finom alma illatú levegőt) lehet vele készíteni. Ha jönnek a haverok ez érdekesség és nem olyan egészségtelen mint az "igazi"!
Egy kis csokina mártva a szeletek/karikák felét vagy még meg is szórva egy kis szines díszcukorral látványos kínáló felnőtteknek is.
Rég nem használtam, de van néhány gyümölcs ami aszalás közban úgy oda tud ragadni a rácsra, hogy szinte lehetettle fölvakargatni!
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Mi jut eszetekbe a középkorról? (esetleg tárgyak, amiket el lehet készíteni)
- Sertéslapockából miket lehet készíteni?
- Tudnátok mondani olyan ételeket, amiket koliban főzőlapon is kényelmesen el lehet készíteni?
- Hogyan lehet előtte/utána képeket késziteni, amiket a naplókban lehet látni?
- Kuldjetek olyan recepteket, , amiket ellehet romaiban kesziteni. Kosz