Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Van valaki, aki a lisztérzékeny gyerekének maga süti a kenyeret? fórum

Van valaki, aki a lisztérzékeny gyerekének maga süti a kenyeret? (tudásbázis)


2011. szept. 20. 20:53
Beszéltem azzal az Anyukával, akiről beszéltem. Ők a beiker féle kenyérport használják. lehet h. az nektek is jobb lenne, mert ők tejérzékenyek is egyben. Azt is próbáljátok ki. szia
24. everest (válaszként erre: 23. - Szitaszivárvány)
2011. szept. 19. 14:41

Szia!


Szegények, nincs elég bajotok, még az ovival is lesznek problémák. Nem könnyű ezt lelkileg sem feldolgozni. Remélem minél hamarabb túl lesztek rajta. A doktornővel kapcsolatban meg remélem azért változni fog a dolog. Debrecenbe két helyre tudod vinni, A Klinikán és a Kenézy-ben is van Gyermek Gastro. Ez nem az én dolgom eldönteni, de (saját véleményem szerint és sajna tapasztalatból) én inkább a Klinikát ajánlanám nektek. Sokkal nagyobb körű a Gyermekrészleg és természetesen nagyon aranyos és alapos orvosunk van itt. A vásárral kapcsolatban 1X 2X biztos megéri elmenni, hogy megnézd miket lehet kapni, de szerintem ha beállt hogy miket használsz, akkor könnyebb lesz és elég ha esetleg megrendeled csomagban. Ha gondolod majd leírom neked hogy kezdetben miket vettem. Főzés terén szerintem mindent lehet helyettesíteni. A sütés ami még feladja a kérdést, de most voltam az Klinikán a papírokért (CSP, közösségbe mehet, csak szigorú GM diéta, stb.) és a doktornő megadta egy szülő telefonszámát, hogy az ő kisfia is lisztérzékeny és nagyon szívesen segít sütés, főzés terén. Azt mondták hogy nagyon jól diétáznak és mindenre van praktikája, mit mivel, miből, stb. Fel fogom hívni és majd leírom neked is, hogy miket mondott. Ez biztos nagy segítség lesz számunkra. A kenyérlisztekkel kapcsolatban még annyit akarok írni, hogy vegyél néhány fajtát(nekem azt mondták hogy ne túl sokat, mert rajtam marad), de azért ki kell próbálni néhányat. Ha gondolod akkor majd leírom melyik szerintem amit érdemes. A Mester Alfa Mix-et lehet sok másra, lángos, kenyérlángos, persze kenyér, zsemle, szendvics (édes és sós), ez mind fent van az oldalukon is és biztos finom is. A kenyérlángost próbáltuk, finom. De én most is az utóbbi kenyérrecept alapján csinálom, mert azért az ára is jobb és finom is.

Most már befejezem!


szia

2011. szept. 19. 12:46

Húúú, köszi!

Kicsit felhúztam magam! Mikor elkezdődött az ovi, akkor szóltam az óvónőnek, hogy ez a helyzet, kérdezzen már utána, hogy tudnak-e liszt és tejmentes diétát biztosítani. Ma megérkezett a válasz: NEM!!!

Még várunk az eredményekre, de már komolyan mondom, azt se tudom, mit és hogyan kezdjek bele.

Azt tudom, hogy Miskolcon minden pénteken van ilyen vásár, mármint ahol be tudom szerezni ezeket a liszteket stb.

Azt hiszem rendet kell raknom a fejembe.

Ráadásul a doktornő se teljesen normális. A vezető oktatómnak is lisztérzékeny a lánya és ők is hozzá hordják. Ha megeszik egy kiflit, 1 órán belül hány, megy a hasa és tartani se bírja magát. 3 biopsziája lett pozitív, a genetikai vérvétel is azt mutatta ki, hogy haljalos rá, ennek ellenére vissza akarja állítani 1 évre a normál étkezést, majd 1 év után újabb biopsziát kér és majd akkor meglátja. Normális az ilyen? Azt hiszem megvárom az eredményt, a véleményét és átviszem Debrecenbe.

2011. szept. 19. 12:08

Szia!


Ismét csináltam egy másik fajta kenyeret, ami árban jobb, mint az előző Schär féle recept. Ebbe is kell, csak nem olyan nagy mennyiség. Az eredeti recept a Naturbit kenyér receptje, csak egy kicsit alakítottam annyit rajta, hogy a formámba csak 350g kenyérporból készült kenyér fér bele.

Az eredeti recept úgy szól, hogy

- 500g Naturbit kenyérpor

- 500ml folyadék (víz, tej vagy keverve)

- 20g friss élesztő

- 1 ek. olaj

- 14 g só


A hozzávalókat összekevered, gépben 1,5 órás programmal készítsük el, hagyományos sütőben kézi mixerrel 2-3 perc alatt egyenletes tésztává dolgozzuk. Előmelegített sütőben 200°C-on 45 perc alatt készre sütjük.


Én annyit változtattam rajta, hogy még jobban kalács jellege legyen, tettem bele 1-1 teáskanál cukrot bele. Nem lett rossz amúgy ez sem.


Valamelyik oldalon olvastam, hogy Glutenix kenyérporhoz adnak 5 dkg Schär mix b-t és kipróbáltam a Naturbittel. Szerintünk nagyon jó lett és az ára is azért kedvezőbb így. Ebből csak 740 Ft/kg.

(a formámba ez pont belefér (királytorta forma))


-350g Naturbit

-350ml folyadék

-14-15g élesztő (ahogy esik)

-10g só

-1-1 tk cukor

-fél ek olaj


1 dl tejbe szoktam beletenni 1 tk cukrot és élesztőt, a többi tejbe v. vízbe a másik tk cukrot

és olajat. A sót elkeverem a lisztben és azután dagasztókarral néhány perc alatt simára lehet keverni. A tészta nagyon ragadós, szóval vízbe mártogatott kanállal ki tudod szedni, formába rakni és szépen lesimítani a tetejét. Legalább a 3X-osára megnő, ha van kimaradva csinálj belőle zsemlét, egy kicsit lapos, de amúgy finom. Ha muffin formába teszed az első 10 percre akkor magas lesz. Próbálkozz vele. Felvetted a bolttal esetleg a kapcsolatot? Ja, piskótát rizslisztből lehet finomat csinálni. Te kipróbáltad már valamelyiket, vagy valami mást esetleg?

Ha van időd írj!

Szép napot nektek!


Évi

2011. szept. 12. 14:38

Az oldal a [link]

Nagyon szívélyesek és segítőkészek. Akár telefonon is fel lehet őket hívni, minden nap és tudnak segíteni neked, főzésben, sütésben. Nagyon sok saját termékük is van, elég jók, és olcsók is. Az árlistán nincs rajta, de van nekik sütőpor, vaníliacukor, fűszerek, nagyon sok minden, ezt telefonon is meg tudod kérdezni tőlük és országszerte több boltjuk is van, a hozzád legközelebb esőt nézd meg. Ha gondolod a Debreceni bolt számát meg tudom adni, de szerintem az oldalukon is fent van.

Ezt a kenyeret kenyérsütőben is lehet sütni, de ha gondolod elég egyenlőre egy őzgerincforma, vagy nekem sima azt hiszem királytorta forma volt ráírva. Egy sima teflon kenyérforma.


A kenyér recept

Hozzávalók:

500 g Schär mix b

10 g szárított vagy 15 g friss élesztő

500 ml langyos víz)

6 g olaj

1 teáskanál só


A csomagoláson van rajta az elkészítése és zsemlét is tudsz belőle csinálni. (ha gondolod az elkészítését is leírom)

A tejtől a kenyerek kalácsosabbak lesznek, meg kell kérdezni tőlük, hogy amiről írtam (tejitalpor az árlistán is rajta van), azt erre fel lehet-e használni.


Remélem tudtam segíteni!


A Mester család kenyérporát is lehet variálni, azt is mondta a boltvezető, tejjel vagy sütőporral csinálni élesztő helyett. Azt is ki kell próbálni (ja, a saját termékekre adnak 5% kedvezményt, ha visszajáró vevő vagy náluk)


Én velük venném fel a kapcsolatot!


Szép napot nektek!!!


Évi

2011. szept. 12. 14:16

Szia!


A kenyérsütő EuropaStyle márkájú, de szerintem ne ezt a fajtát vedd meg (mondjuk ezt már régen, évekkel ezelőtt vettük és lehet nem is lehet ilyet már kapni), mert ebben én még nem tudtam normális kenyeret sütni. Légkeveréses sütőm van és abban sütöm a kenyeret. Nekem (és sok oldalon olvastam), hogy másnak is inkább a sütő vált be. A kenyérpor a Schär Mix B, és ahol én veszem ott, 1200 Ft/kg. Én ennél olcsóbban csak egy internetes oldalon láttam ahol + szállítási ktg-et számolnak fel, vagyis drágábbra jön ki még így is. Ahonnan én vásárolok ott nagyon szívélyesek, és nagyon szívesen postáznak is. Ez a legolcsóbb bolt amit eddig találtam. Nálunk van egy másik bolt is, de ott pl. ez a kenyérpor 1360Ft. És minden drágább és ha kiderül a lisztérzékenységetek akkor ha belépsz a lisztérzékenyek egyesületébe ami (tagsági díj:3000Ft), 3 % kedvezményt is adnak, a más által gyártott termékekre is. Nemsokára folytatom!

2011. szept. 12. 11:13

Szia!

Milyen kenyérsütőgéped van? Tanácstalan vagyok, milyet is kellene vennem.

Leírod a kenyérreceptet?Mit jelent az, hogy drága? Így kb mennyiből jön ki?

Sajons nincs olyan bolt a városban, ahol be tudnám szerezni a hozzávalókat. Kb. 80 km-t kell érte utaznom, így majd mindent nagy tételben kell megvennem. :(

Köszi a linkeket, mindjárt meg is nézem!

2011. szept. 11. 22:23

Szia!


találtam neked néhány oldalt, ami esetleg segítség a tejmentes diétához.

www.fittnok.hu/novenyi-sajt-keszitese-hazilag#comments

Ez sajna nem egyszerű hozzávalókból áll, van olyan amiről nem is hallottam. Remélem azért legalább ehető lesz.

mamami.hu/forum/showthread.php?t=6986

Majd nézegesd át, talán találsz jó dolgokat benne.

Kenyérrel kapcsolatban tegnap sütöttem Glutenix falusi kenyérporból kenyeret, de szerintünk az sem finom, ma pedig megpróbáltam a Schär mix b-t. Lehet hogy drágább, de végre kenyeret ettünk. A kenyér mellett 4 zsemlécskét is csináltam és nagy meglepetésemre, Gergő elvett egyet és magában, minden nélkül megette. Ez nála nagy előrelépés, mert eddig még egyszer sem ette meg a zsemlét, az utóbbi idöben pedig a kenyeret sem nagyon. Úgy néz ki, hogy ez lesz a nyerő. Végre egy kis pozitív dolog, már rámfért egy biztatás, hogy nem kínlódok hiába.


Üdv.: Évi

2011. szept. 9. 14:26

Szia!

A mi esetünkből kiindulva, ha károsította a bélrendszert a liszt, akkor elvileg van nyoma. Mondjuk nem vagyok orvos és így nem is bírálhatom felül őket. Az egyszer biztos, hogy jó lenne ha nem kellene annyi felesleges kört futnunk.

A gyerekekről olvasva, nálatok sem könnyű az élet.

Dávid 14 hónaposan 8,5 kg (2340g-mal született), mondjuk kb. 1 hónappal vagyunk lemaradva tőletek, mert a műtét után ennyi időbe telt, hogy elérje a születési súlyát(persze azért ez más mint nálatok). Már néhány hónapja súlynövekedést segítő tápszert kapunk (én csak hízótápszernek nevezem), hogy talán egy kicsit még többet hízna, de végül is a súlygörbéje ugyanolyan mint előtte. Szerencsére az evéssel nincsenek bajok, szépen le is tudja nyelni és meg is követeli magának az ételt. Már egy ideje jóval többet eszik, mint Gergő, de remélem ez hamarosan azért változni fog. Szerencsére Gergőnek a tejtermékeket lehet enni, a süteményeket azért ő még annyira nem akarja elfogadni(szerencsére). A gyümölcsöket sem eszi meg sajnos, egyedül a banánt, a többit le szoktam turmixolni, reszelni, hogy ne lássa mi van benne és akkor esetleg, ha van kedve, megeszi. A sajt helyett én sem tudok semmit, sajnos. A tej helyett (én is most a diétázós boltban hallottam, hogy egy tejérzékeny vevővel beszélte az eladó), van egy por állagú valami, amit vízzel hígítva, főzni való "tejet" kapsz belőle. Meginni simán nem ajánlotta, de főzni azt szokták használni. Az tudom hogy drága, de jobb mint a semmi. Nálatok van ilyen jellegű bolt, ahol tudsz majd vásárolni? Sajnos szerintem kenyeret nem fogunk tudni olyat csinálni, mint a sima lisztből. Ha az állaga esetleg megközelíti, akkor az íze borzasztó. Még a Schar féle kenyeret akarom kipróbálni, mondjuk majdnem duplája az ára, de talán jobb mint a többi. A sütivel kapcsolatban csináltam most egy kis kekszet, rizslisztből, de valahogy mintha a rizs szemcséket érezném közte. Nem lett amúgy rossz, de legközelebb lehet megpróbálom egy kis kukoricaliszttel keverve. Majd még írok a tapasztalataimról.

Szép napot nektek!

Évi

2011. szept. 9. 13:05

Húh, akkor ti is átmentetek már minden borzalon!

Őszintén szólva nem a gasztróról küldték uh-ra, hanem a házi orvosa nézte meg... úgyhogy nem tudom most mit látna egy szakember.

Abigél is koraszülött volt. De ő terhességi toxémia miatt. 1550g súllyal született.

A kisebbik lányom 13 hónapos, ő 2810g volt, most ennyi idősen mégis csak 8 kg. Vele elég problémás az evés, ugyanis nála a hülyeség akaraterővel párosul. :) De egyszer csak túl leszünk ezen is. :-)

Abi az édességeket nem eszi. Sose ette. Talán 5 éves koráig egy túró rudit nem evett meg. Mostanában 1-2 szelet süti oké, de mást nem igazán, így a cukorral nincs gondunk. Viszont imádja a tejet, kakaót, tejtermékeket és nem tudom a sajtot stb mivel lehet helyettesíteni. Úgy gondolom a főzést majdcsak megoldom valahogy, de a kenyér a többieknek igen fontos és nem akarok kivételeket tenni, hogy te ezt eszed, mi meg ezt. Ezért lenne jó, valami fini kenyérrecept. :)

2011. szept. 8. 13:50

Szia!

Ezt az egészet elolvasni is nehéz, nem hogy még átélni. Szegénykém nagyon rossz lehet neki, neked. Tudtommal a véreredmény néha téves képet mutat, a biopsziánál derük ki hogy nincs is semmi probléma. Ez nem biztos hogy így van, de a bélbolyhoknak nem minden ilyen esetben kell tönkre menniük? Nálunk már az UH-on lehetett látni, hogy nincs minden rendben. Kívánom, hogy azért nektek ez ne történjen meg. A tejérzékenységet pedig azt hiszem, hogy ki lehet nőni, a székletre(vagyis az evésre) pedig szegénynek mindig nagyon kell majd vigyáznia és most azért tényleg jól jönne, jöhetne neki a tejtermék. Nekünk kezdetben voltak Dáviddal ilyen problémák, de szerencsére ez mára már könnyen megy neki, csak mivel őt ezzel is műtötték születése után, féltem hogy baj lesz belőle. Nem volt meg neki a kivezető nyílás, csak egy tűszúrásnyi lyuk a helyén. Nekünk azért sokkal könnyebb a helyzetünk. A történet azzal kezdődött hogy kicsi súllyal, 1670g-mal jött a világra Gergő és most 3 évesen is még csak 10,5kg. Mi ezzel indultunk el, de még 1 évvel ezelőtt. Akkor visszahívott minket a gasro-s kettőször is, de akkor éppen hízott egy kicsit, nem küldött el minket se UH-ra, se vérvételre és így ez ennyiben is maradt. Ez után megszületett a kisebbik fiam Dávid, akit nyelőcső atresia-val és végbélnyílással kellett műteni egy naposan, és vele azóta is visszajárunk egy nagyon kedves, lelkiismeretes orvoshoz a Klinikára, és megkértük hogy meg tudná-e nézni Gergőt. Dáviddal 3 havonta járunk vissza és előzőleg annyira el volt szegény doki havazva, hogy mondta akkor nem tudja megnézni, de majd ha jövünk legközelebb akkor biztos. Elküldött UH-ra, vért vettek tőle. Az UH-on látták, hogy a bélbolyhok nincsenek rendben, és ez vagy lisztérzékenységre, vagy krónikus bélgyulladásra utal. 4 hét várakozás, (mert persze az én szerencsém, hogy a Pataki doktor pont akkor ment el szabira, amikor az eredmény kész lett, 3 hét után), és a vérből már 98%-os volt az esély, ezután kaptunk időpontot biopsziára (3 hét múlva), szerencsére egy héttel előre tudták hozni és a mintavételre annyit mondott a doktornőnk, hogy szabad szemmel is látható, hogy a bélbolyhok teljesen le vannak tarolva. Azonnal el kellett kezdeni a diétát, és most a kísérletezés fázisában vagyunk! Szerencsére őt ez nem zavarja, nem is vett észre szerencsére semmit az egészből. Amúgy is nagyon mozgékony, örökmozgó gyerek!

Ennyit a mi történetünkről!

A diétátokra áttérve, lehet hogy nem rossz ötlet azért valamilyen szinten visszább fogni, ezeket a lisztes dolgokat, csak azért óvatosan. Ha nem kenyérrel, hanem péksütivel (persze a cukor miatt azért vigyázva), gabonapehely, tészta, stb. Ezek nem elegek? Nem elég vérvétel, biopszia előtt kb. 2 héttel ezekkel tömni, nem értem meg azért ezeket az orvosokat. Mi azért valamilyen szinten kicsit visszavettünk (evett azért bőven glutént), de nálunk azért nem telt el olyan sok idő. A kenyérért amúgy sem rajong, ha bele tudok tömni szegénybe fél szeletet, akkor már örülhetek. Lehet hogy túl korainak látom, de ma például már ő maga kért levest ebédnél. Eddig mindig egy könyörgés volt az evés. Remélem ez már hamarosan változni fog, csak szerintem már annyira hozzá van szokva, hogy annyit eszik mint egy veréb, hogy ezen lesz nekünk változtatni.

Na most már megyek.

Szép napot és kitartás!

Évi

UI: Ismét egy regényt sikerült gyártanom, ahogy látom, bocsi!!!

2011. szept. 8. 09:49

Szia!

Abinak a székeletével vannak gondok. Születésétől kezdve 3-4 naponta van székelet, ami kemény és olyan átmérője van, hogy az már szülésnek számít. Az eddigi orvosai azt mondták, székrekedéses... van ilyen... De az nem állapot, hogy 6 évesen is én szedem ki belőle. Úgyhogy kiharcoltam a kivizsgálást. A tejfehérje allergia okozza ezt. De mellette már megnézték többmindenre is. Ott lett a lisztérzékenység 15-ös érték. De mivel pont határérték, ezért ismételni kell. Neki nem volt biopszia, hasi uh volt, ott azt mondták, hogy van a bélrendszerben egy kis tágulat, ami valószínű, hogy már végeredménye a 6 éves őrületnek. Emiatt ha a széklete normális lenne/lesz, nem fogja bírni visszatartani a székletét. A záróizomok is teljesen meg vannak lazulva. És ez idgesít a legjobban. Márciusban kértem időpontot, május végére kaptam, július végén volt eredmény és szeptember 15-én vigyem újra, majd újabb 2 hónap várakozás után fogják azt mondani, hogy na, akkor anyuka, innentől kezdve se tej, se liszt! Ez 8 hónap! Addig tejallergiásan egye már az actimelt, mert ettől nem lesz olyan kemény a széklete. Nem szereti a kenyeret, de tömjem már, mert nem mutat majd valós értéket a teszt. Közben senkit nem érdekelt hogy a rendszeres napi 1-2-3 orrvérzéstől vérszegény, amit persze a felszívódási zavara idéz elő. És legtöbbször éjszaka vérzik. Nem is tudom mi lenne, ha nem ébredne fel rá.

Szóval, úgy döntöttem, ha csak 15 vagy akár 13-14-es érték lesz a liszt, akkor is át fogunk állni, mert ez már mindenképp jelzés értékű és a jelenlegi étrend mellett nem fog javulni az állpota.

Minden receptet szívesen fogadok. Küld át priviben! Előre is köszönöm! :)


Nálatok milyen tünetek voltak???

puszi: Roni

2011. szept. 7. 21:34

Szia Szitaszivárvány!


Nagyon köszönöm hogy válaszoltál és szívből remélem, hogy nem kell majd ezeket a tanácsokat a gyakorlatban kipróbálnotok. Ha gondolod én már nagyon sok receptet összegyűjtöttem és szivesen elküldöm, majd ha szükségetek lesz rá. a kenyerekkel kapcsolatban, ma kipróbáltam egy burgonyás, kukoricalisztes kenyeret, röviden meg sem tudtam kóstolni. Ízlések és pofonok, valakinek biztosan ízlik. Nagyon sok oldalon olvastam, hogy a kukoricaliszt piskótába nagyon jó, nekem ez sem jött be. Kaptam egy kenyér receptet egyik ismerősünktől, hogy náluk ezt eszi az egész család, sajna nekünk ez sem jött be, legalábbis Gergőnek nagyon nem. Szegénykém két nap után ma végre evett egy kis kenyeret. Egyenlőre úgy döntöttem, hogy a Mester család sima v. lupinrostos kenyerét sütöm. Ez aránylag elfogadható, az állaga ezeknek a kenyereknek sűrübb, de meg lehet szokni. Ezt lehet tej és tojás nélkül is sütni, csak ne kenyérsütőben. Azt is kipróbáltam. Na ennyit a rossz tapasztalatokról. Ha jól vettem ki a szavaidból, akkor most várni kell a vér eredményére? Hasi UH nem volt? Mi ezekkel kezdtük és már akkor lehetett tudni, hogy valami probléma van. Ezután a véreredmény, biopszia és most itt tartunk. Nekünk szerencsére tejallergiánk nincs, Gergőnek mindene a sajt és a kakaó. Na mostmár befejezem a panaszkodást és bocs, hogy ilyen hosszan írtam. Majd még írok és várok, várunk minden hozzászólást, tapasztalatot!


Üdv.: Évi

2011. szept. 7. 17:35

Szia everest!

Én még nem vonhatok meg tőle semmit, így csak gyűjtöm az infokat, de eddig kevés sikerrel. Sajnos segíteni nem tudok, én is segítséget várok. :(

Azért remélem maradsz, ketten (vagy többen) csak könyebb lesz összehozni!

11. everest (válaszként erre: 10. - Zebracsikó)
2011. szept. 6. 22:55

Sziasztok! Ha nem baj én is hozzá szeretnék szólni a témához és szívesen fogadok minden gyakorlati tanácsokat kenyérsütéshez és mindenhez ami ezzel kapcsolatos. Mi kb. 1,5 hónapja kezdtük el ezt a tortúrát, hogy kiderüljön lisztérzékeny a nagyobbik fiam, Gergő. Ma egy hete sikerült elkezdenünk a GM diétát, és őszintén szólva két dolog van,ami eddig feladta nekem a leckét. Az egyik dolog a kenyér sütése, a másik pedig az hogy milyen élelmiszereket vehetek meg. Ezen belül a tejtermékeket, vagyis leginkább margarin, joghurt, tejföl. Olyan sok dolog van, hogy eddig még nem sikerült mindent átnéznem. Sajnos a közelünkben csak egy Penny és Coop üzlet található, ott meg elég szűkös a választék . Ha tud valaki ezzel és a kenyér recepttel kapcsolatban segíteni, azt nagyon megköszönném.Eddig sütöttem már 4 féle kenyeret, de nem mondanám valami sikeresnek az eredményt. Ebből 3 féle a Mester cs. terméke, az utolsó Mantler és Femini keverék guármag liszttel. Várok és köszönök előre is minden hozzászólást, tanácsot!

Üdvözlettel: Évi

2011. szept. 6. 14:40
2011. szept. 6. 14:39
8. szitaszivárvány (válaszként erre: 7. - D@nu)
2011. szept. 6. 14:38
Szia! Épp azokat nézegetem.
7. d@nu
2011. szept. 6. 14:29
Ha szétnézel a gasztroblogok között, találsz köztük kifejezetten "mentes" blogokat is. Remélhetőleg nem lesz rá szükségetek, de ha mégis, akkor kezdésnek kipróbálhatod, hogy az ő receptjeiket és tapasztalataikat ülteted át a saját konyhátokba.
2011. szept. 6. 14:03
Most még nem vonhatok meg tőle semmit, pedig úgy nézki ki, felszívódási zavara is van, ami krónikus K-vitamin hiányhoz vezetett... tehát, vmi nem stimmel. Ráadásul tehéntej fehérjére már tutira pozitív! :( De a vérvételig és az eredményig nem tehetek semmit. :(
2011. szept. 6. 14:01
Köszönöm! :)
2011. szept. 6. 13:48

szia, ha lisztérzékenységről van szó, ez a cikk hasznos lehet

http://antalva li.com/allergia-2-glutenintolerancia-betegseg-vagy-sem.html

nem lesz olyan nehéz az átállás, csakis addig, míg meg nem tanulod, hogy mivel helyettesítheted a lisztet és míg a receptjeidet át nem reformálod. sok sikert!

2011. szept. 6. 13:44

Nézz be ide:


[link]


Szívből kívánom,ne legyen rá szükséged.

2011. szept. 6. 13:39

Sziasztok!

Úgy néz ki, lisztérzékeny a lányom. Még 15-én lesz egy vérvétel, amiben ismét megnézik, mert azt mondták 15-ös értéktől áll fenn az érzékenység, neki pedig pont 15 lett. Ha ismét ennyit, vagy ennél nagyobb értéket mutatnak ki, akkor át kell szerveznem az egész életünket, étkezésünket. Ötleteket várnék tapasztalt, gyakorlott anyukáktól.

2011. szept. 6. 13:37
Van vki, aki a lisztérzékeny gyerekének maga süti a kenyeret?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook